To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma Piwora

Hugo - 10-12-2008, 12:33

wichura1 napisał/a:
To chyba jakieś przepisy, bo nie widziałem, żeby samochód miał 2 przeciwmgielne z tyłu.
Ja widziałem nie raz, ale zabij mnie nie wiem przy jakim aucie.
Matejko - 10-12-2008, 13:09

Hugo napisał/a:

poldon mial 2 :D

Hugo - 10-12-2008, 16:43

Matejko napisał/a:
poldon mial 2
:D Sam już nie wiem, może to był Poldolot.
Piwor zawsze możesz się "pobawić" i niewielkim nakładem pracy zmontować sobie te drugie przeciwmgielne :wink:

Owczar - 10-12-2008, 16:57

wichura1 napisał/a:
To chyba jakieś przepisy, bo nie widziałem, żeby samochód miał 2 przeciwmgielne z tyłu.

No właśnie nie wiem jak to jest. Przepis miałby logiczne uzasadnienie, aczkolwiek widziałem auta z dwoma przeciwmgielnymi. M.in. moje pierwsze autko, tj. Łada 2107 :twisted: , a nawet mój Galant, choć na 100% nie jestem pewien, aż sprawdzę zaraz :P

Piwor gratuluję wytrwałości i tego, że Twoi rodzice wybrali Mitsubishi :) Powoli wszystko naprawisz, choćby sam ;) Wiem, jak to jest studiować i się uczyć, a w międzyczasie utryzmywać autko, na wszystko brakuje :(

Anonymous - 10-12-2008, 18:04

Cytat:

ja mam ja mam :D

a tak wogóle to Piwor nie poddawaj sie i walcz o autko :)

Piwor - 10-12-2008, 18:21

Derpin, robię co mogę. :P Z reguły przeciwmgielne jest tylko z lewej strony, aby nadać "kontur" auta. Natomiast nie ma zakazu, który by mówił, ze przeciwmgielne może być tylko i wyłącznie po lewej stronie. Zwyczajnie byłem ciekaw, czy w Cari nie podciągają kabla pod prawe?

owczar, cóż, trzeba zrobić, w weekend prawdo podobnie będzie wymiana uszczelki głowicy, klepanie miski olejowej, zmiana oleju i filtrów.

Nie ma lekko, w dodatku pieniądze. :| Jako iż moja karta jeszcze nie doszła, choć powinna, dałby radę ktoś ze mną podskoczyć do IC? Chętni z Bielan lub okolic? :P

rosomak1983 - 10-12-2008, 19:57

Piwor napisał/a:
Jako iż moja karta jeszcze nie doszła, choć powinna,

jak mozna dostac taka karte?

Piwor - 10-12-2008, 22:27

rosomak1983, Karta klubowicza, poczytaj ten temat.
ratajeq - 13-12-2008, 00:33

odnośnie 2 przeciwmgielnych ... ja fabrycznie mam 2 ... tylko po puknieciu w pupe mam jedno ;P (jak wyprostuje zderzak wsadze drugie)
Piwor - 13-12-2008, 11:19

No i lipa, Cari mi pada. Najszybciej mogę nią jechać 75 km/h i to z górki. Nie wiem, co się dzieje, ale jak tylko na trójce dodam za mocno gazu, dławi się i szarpie niemiłosiernie, na czwórce jest nieco gorzej, na piątce, to już w ogóle... Na benzynie jeszcze jeździ normalnie, wszystkie anomalie są na LPG.
siwek - 13-12-2008, 11:53

Piwor, to może podjedz do jakiegoś dobrego gazownika, niech sprawdzi co się dzieje, może instalka do naprawy...

masz takiego pecha co i ja , też się użeram z moją Cari...

wichura1 - 13-12-2008, 11:53

Carisma ci pada? Czy instalacja gazowa? Jedź do gazownika, niech ci ją sprawdzi. Zawsze mówiłem, że gaz jest do zapalniczek. :wink:
Piwor - 14-12-2008, 03:12

No i wyszło super. Wymieniłem filtr od gazu - profilaktyka. Pojeździłem na benzynie, z ciekawości przełączyłem na gaz i wszystko jest ok. Prawdopodobnie coś tam było, jakiś syf, benzyna wypaliła.

Wszystko było ok, do dzisiaj. Przejechałem ponad 200 km, do Sochaczewa i z powrotem, wszystko cacy. Dojechałem do Brwinowa, patrzę, a tam mi dioda miga, że na gaz przechodzi. Nic nie działało, żadna funkcja. Wyłączyłem silnik, wyjąłem kluczyk, a dioda od gazu nadal mryga... Cóż, odłączyłem klemę, poduczyłem ECU obrotów i super, na benzynie wszystko git, przełączam na gaz, zdycha od razu, jakby w ogóle paliwo nie było dodawane. :| spróbuje jutro zrobić ponowną akcję i dokładnie ogarnę wszystko pod maską. Mówię Wam Panowie, super samochód, ale czasem mnie taka ku***ca zalewa, że głowa mała. :|

rosomak1983 - 15-12-2008, 01:38

Ja bym miska gazem nie karmił :wink:
wichura1 - 17-12-2008, 09:10

Zwłaszcza że dzisiaj nalałem na Orlenie PB95 28,80litra za 100PLN, co przy zimowym spalaniu rzędu 9l/100km wystarczy na około 320km. :D