[92-96]Lancer CB0 - Zderzaki Evo III
Mariusz-1981 - 17-11-2008, 17:26
rosomak1983 napisał/a: | Mariusz-1981 napisał/a: | że nie mam jeszcze białego Lancera... |
czemu białego? |
Hmm, czemu biały, pytasz.
No więc...
Szczerze mówiąc, kiedy patrzę na tak zrobionego Lancera, to ten samochód solidnie zaczyna mi wybijać z głowy Civica 5-gen (hatchback i sedan, bo coupe jeszcze dla mnie za drogie).
A choruję szczególnie na kolory biały i czarny, ale wiadomo, to nie są priorytety (bo co mi po ulubionym kolorze, skoro auto mechanicznie padaka).
rosomak1983 napisał/a: | Mariusz-1981 napisał/a: | albo jakiegokolwiek innego CB0 |
zawsze mozna kupic |
Ano.
Ale to niestety dopiero w pierwszym kwartale 2009r.
rosomak1983 napisał/a: | Mariusz-1981 napisał/a: | Jeśli kupicie i zamontujecie, to nie zapomnijcie podzielić się opiniami i zdjęciami. |
no to proste ze sie pochwalimy nie inaczej masz to jak w banku ze jak zamontuje bende sie chwalił na prawo i lewo w dziale nasze miski hehe |
To spoko
Anonymous - 17-11-2008, 17:28
rosomak1983 napisał/a: | www.mbtuning.pl |
dziwne jakies 3 miesiące temu nie mieli jak pytałem pomimo, że były w ofercie...
ale dobrze, że się rozwijają...
tak apropo to mam od nich mój zestaw. poproś o dobre wysuszenie zanim wyciągną z formy i odeślą do Ciebie bo się odkształci w paczce tak jak moje (przyszły jeszcze wilgotne), przez co rzeźba sie wydłużyła, i niech zrobią zestaw na ulice a nie na rajdy- czyli grubszy, nie powinien po czasie pękać od pracy nadwozie, bo mój miał być grubszy a przyszedł cienki rajdowy...
rosomak1983 napisał/a: | stary alfer, a moze pierwsze w historii EVO kombi????? |
gdzieś już widziałem III w kombi... napewno z body od evo jak z resztą to nie wiem ;p
zresztą po co replika jak 9 była w kombi 2500 wyprodukowanych sztuk
stary alfer - 17-11-2008, 18:05
Derpin napisał/a: | zresztą po co replika jak 9 była w kombi |
No to muszę zbierać
rosomak1983 - 17-11-2008, 20:14
Derpin napisał/a: | tak apropo to mam od nich mój zestaw |
dobra jakosc??? polecasz ich??
Derpin napisał/a: | tak apropo to mam od nich mój zestaw. poproś o dobre wysuszenie zanim wyciągną z formy i odeślą do Ciebie bo się odkształci w paczce tak jak moje (przyszły jeszcze wilgotne), przez co rzeźba sie wydłużyła, i niech zrobią zestaw na ulice a nie na rajdy- czyli grubszy, nie powinien po czasie pękać od pracy nadwozie, bo mój miał być grubszy a przyszedł cienki rajdowy... |
Pojede po to osobiscie do Ropczyc mam jakies 80 km to chyba taniej niz przesyłka wyjdzie Wiec wszystko dopilnuje na miesjcu powyginam i posprawdzam jak co... hehe
Derpin, bede sie jeszcze z toba konsultował i licze na rady... Co prawda moje przeróbki beda niewielkie ale bede potrzebował troszke twojego doświadczenia.Dzieki za rady i napewno jeszcze bede miał pare pytań!!!
Derpin napisał/a: | rosomak1983 napisał/a:
stary alfer, a moze pierwsze w historii EVO kombi?????
gdzieś już widziałem III w kombi... napewno z body od evo jak z resztą to nie wiem ;p |
pierwsze w historii naszego klubu napewno...
Hornet - 17-11-2008, 21:02
Derpin napisał/a: | jak 9 była w kombi |
Z kierownicą po lewej stronie ??
stary alfer - 17-11-2008, 21:08
Hornet napisał/a: | Z kierownicą po lewej stronie ?? |
Po Bożemu chyba też...
Anonymous - 17-11-2008, 21:10
stary alfer napisał/a: | Hornet napisał/a:
Z kierownicą po lewej stronie ??
Po Bożemu chyba też. |
niestety tylko japan.
stary alfer - 17-11-2008, 21:16
Derpin napisał/a: | niestety tylko japan. |
Wieśniaki
Swego czasu było o tym głośno, nawet czytałem gdzieś, że europejskie ceny nie są znane stąd ta niepewność.
Grabarz85 - 18-11-2008, 10:17
Kolega 4g63colt dał mi jeszcze linka do tej stronki http://cgi.ebay.co.uk/Mit...oQQcmdZViewItem\
Ten zderzak jest oryginalny, japoński, tyle ze cena trochę spora...
Jak myślicie, lepiej kupić tańszą "replikę" zderzaka, czy kupić oryginał ???
PS. Biały kolor naprawde pasuje do Lancera
stary alfer - 18-11-2008, 10:30
Grabarz85 napisał/a: | Ten zderzak jest oryginalny, japoński, tyle ze cena trochę spora... |
Grabarz85 napisał/a: | Jak myślicie, lepiej kupić tańszą "replikę" zderzaka, czy kupić oryginał ??? |
Tutaj chodzi tylko o zasobność kieszeni. Jeśli stać Cię na wydatek 150 funtów - kup oryginał, jeśli nie - kup laminat.
W cenie oryginału masz 2 błotniki z laminatu plus jeszcze jakiś detal, ponieważ dojdą koszty wysyłki.
Twoja wola.
Anonymous - 18-11-2008, 10:36
Grabarz85 napisał/a: | Ten zderzak jest oryginalny, japoński, tyle ze cena trochę spora...
Jak myślicie, lepiej kupić tańszą "replikę" zderzaka, czy kupić oryginał ???
|
cena świetna
swego czasu jak chcieliśmy z rafałem przerabiać wesoły autobus na evo III i pytaliśmy Jackego o cene zderzaka przedniego to w serwisie nówka org kosztował ok 5 tys zł
plusy oryginalnego zderzaka to to, że nie bedzie się łamał i kruszył jak gdzieś zdarzy Ci się lekko puknąć czy przychaczyć bo jest plastyczny... laminaty są raczej sztywne, tzn są odrobine giętkie ale jak przekroczysz te cienką granice to strzela i pęka... ;/ i potem sie robi pajenczynka na lakierze...
2 plus to oryginalne zaczepy i mocowania a w laminacie wierć i dorabiaj se pan sam ;]
rosomak1983 napisał/a: | Derpin, bede sie jeszcze z toba konsultował i licze na rady... Co prawda moje przeróbki beda niewielkie ale bede potrzebował troszke twojego doświadczenia.Dzieki za rady i napewno jeszcze bede miał pare pytań!!! |
pisz śmiało mam nadzieję że będe pomocny.
ps zaptaj w MB o maskę z laminatu do Evo III jak by mieli odlaną to też bym brał na Twoim miejscu ) bo jest inna od serii, duuużo lżejsza ale niestety brak ucha do zamka wymusza zamontowanie zapinek.
Grabarz85 - 18-11-2008, 10:49
Maski nie będe zmieniał... narazie tylko zderzaki mnie interesują.... Właśnie nie pomyślałem o mocowaniach... Ciekawe czy dużo roboty będzie z samym dorabianiem mocowań... Podejrzewam ze najpierw trzeba będzie dorobić mocowania i spasować, a pózniej lakerowane itp..
Ciekawe czy po drodze nie wystąpią jakieś pułapki.... :/
rosomak1983 - 18-11-2008, 13:21
Cytat: | Maski nie będe zmieniał... narazie tylko zderzaki mnie interesują.... Właśnie nie pomyślałem o mocowaniach... Ciekawe czy dużo roboty będzie z samym dorabianiem mocowań... Podejrzewam ze najpierw trzeba będzie dorobić mocowania i spasować, a pózniej lakerowane itp..
Ciekawe czy po drodze nie wystąpią jakieś pułapki.... : |
zderzak z tylu jest chyba taki sam....
W masce mozna sobie dziure wyciac i wmontowac wlot.
Komplikacje beda na pewno ale czym by bylo zycie bez nich
Anonymous - 18-11-2008, 15:00
rosomak1983 napisał/a: |
zderzak z tylu jest chyba taki sam....
W masce mozna sobie dziure wyciac i wmontowac wlot |
zderzak bankowo ten sam tylko dokładki po obu stronach - takie przedłużenie progów jest
a maska jest inna, ma garba na górze... czyli wycięcie otworów to nie wszystko...
Grabarz85 - 18-11-2008, 15:51
Więc jednak zdecyduję sie na laminatowe odpowiedniki...
Boję sie tylko ze po zamontowaniu moga odstawać (jak niektóre tanie zamienniki), lub będą nietrwałe...
Mam nadzieję ze obejdzie sie bez takich niespodzianek...
Na wiosne robię sobie EVO hehe
|
|
|