To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] awaria prędkościomierza

ariss84 - 24-09-2010, 18:35

Witam!!

Ja miałem podobny problem z prędkościomierzem tyle że w Cari 1,9 TD. Raz pokazywał dobrą prędkość, raz stawał i nie pokazywał nic. Jak poradziłem sobie z tym problmem opisałem w tym temacie LINK I wcale nie była konieczna wymiana na nowy. Jakby nic nie pokazywał to mogło by oznaczać coś z elektroniką czujnika, ale skoro raz pokazuje raz nie, to na 100% winne są zimne luty w czujniku prędkości. Także koledzy zanim pojedziecie kupić drugi czujnik to proponuję pobawić się w lutowanie, bo naprawa jest prosta, a za te 200 złotych można sobie porządnie auto zatankować :D

Pozdrawiam i jakby co służę pomocą :)

zbycho77 - 24-09-2010, 18:52

Szkoda, że wcześniej nie "wpadłem" na Twój post, bo też rozebrałem swój oryginalny czujnik, ale w związku z niewielką wiedzą w dziedzinie elektroniki nie dopatrzyłem się w tym niczego wielkiego - poczyściłem go tylko w środku i tak jak piszesz porządnie zakleiłem. W dalszym ciągu czasem działał, czasem nie. W sumie może się "pobawię" i spróbuję go naprawić, będzie w rezerwie jakby co :) dzięki za info.
ariss84 - 24-09-2010, 19:23

Zawsze możesz naprawić, zamontować, a swój nowy co kupiłeś sprzedać :D Jakbyś miał z czymś problem to napisz to postaram się Ci pomóc :)

Pozdrawiam :)

zbycho77 - 24-09-2010, 19:51

Też o tym pomyślałem, zwrócę się ewentualnie o pomoc :)
Pozdrawiam