To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - STARION KUNY

Bartek - 18-11-2008, 07:19

LEWY napisał/a:
Ja myślałem ze chodzi o to ze ciężki silnik jest na końcu lawety,

dokładnie - jak zacznie się bujać, to nie sposób toto opanować - powstaje potężna dźwignia przestawiająca tył auta....

LEWY napisał/a:
Nie bardzo była mozliwość załadowania go inaczej bo ma zapieczone hamulce

w takich przypadkach bierze się lorkę z wyciągarką..... auto bez kół na nią wciągniesz.....

LEWY napisał/a:
jak bysmy brali go przodem to połamalibyśmy zderzak.

z tym też łatwo sobie poradzić - na pewno łatwiej niż ryzykować holowanie niebezpiecznego składu...

KUNA - 18-11-2008, 20:48

Witam was mitsumaniaki cieszy mnie bardzo, że wierzycie w moje piękne autko i dziekuje za wszystkie dobre słowa. Dziś (18,11,2008r.) byliśmy u mechaniora i jeszcze go nie odpalili kreci ale nie chce zapalić jutro będą walczyć dalej bo chce jak najszybciej go odpalić i zacząć remont silnika. Chcą go zapalić na zapych ale nie ma hamulców i porażka bo nie możemy dostać cylinderków do zacisków z tyłu, ale będą walczyć oby im sie udało zapalić i wywnioskować co tam jest nie tak.
Czytałem wszystkie wasze wypowiedzi i widziałem ze jeden z kolegów napisał o tej lawecie że auto było tyłem, jak już napisał Lewy było tyłem bo chodziło o zderzak , który jest bardzo nisko i tak jakoś wykminiłem zeby tak jechało, ale Józio tak go pasami spioł, że nawet granat nie oderwał by go od lawety. :biggrin: . Ogólnie respekt dla L200 za to jak cisneło z tą lawetą bo bujało się koło 100km/h przeważnie heh. :mrgreen:
Pozdrawiam wszytkich.
p.s. dzis 18,11,2008r. byliśmy oglądać saporo fajne ale w gazie:(

Owczar - 18-11-2008, 20:55

KUNA napisał/a:
Ogólnie respekt dla L200 za to jak cisneło z tą lawetą bo bujało się koło 100km/h przeważnie (

Mój galant jechał na lawecie przez chwilę 140 :twisted:

W każdym razie powodzenia w doprowadzania do ideału :)

Juiceman - 18-11-2008, 21:01

KUNA napisał/a:
le Józio tak go pasami spioł, że nawet granat nie oderwał by go od lawety.

No to tym gorzej : ) wiesz jak się zachowują sanki z na których siedzi ciężki facet - sanki podczepione do samochodu na lince 5m :) ? Na pewno możesz sobie wyobrazić jak nim rzuca na zakręcie - w tej sytuacji podobnie....

londolut - 19-11-2008, 06:25

KUNA napisał/a:
saporo
Piękna sprawa

LEWY - 19-11-2008, 08:56

tamto miało troche inny stan :rolleyes:
tylnie błotniki troche gniły i środek był do poprawek ale podobno ciągle jeździ.
Właściciel opowiadał strasznie ciekawe historie o tym że widział kiedys takie na sprzedarz za 10 tyś swoje z łaską oddał by za 5-6.

Hubeeert - 19-11-2008, 19:14

KUNA napisał/a:
saporo
Sapporo ;-)
KUNA - 13-12-2008, 18:13

Witam przed świętami :) Dziś 13.12.2008r. byłem u swojego potworka i dowiedziałem się nieciekawej rzeczy mianowicie że w moim starionie pękniety jest wał :( , mechanicy chcąc go odpalić zrobili juz troche elektryki, wymienili świece i naprawili hamulce, a przez czwartek i piątek zdjeli mise i wyszła ta niespodziewajka. Ale nie poddam się dopuki potwór się nie obudzi. Zwracam się z prośbą do was Mitsumaniaki, jeśli ktoś może mi pomóc to prosze o odp. Najbardziej skłaniał bym się by kupić kompletny blok. Pozdrawiam
TommiCrazy - 14-12-2008, 00:43

co jakis czas sie trafia starion do rozbiurki w uk, ale czy komus bedzie sie chcialo wal wyciagac? pewnie caly silnik odrazu ktos pusci, ostatni jaki widzialem ze zostal sprzedany to bylo 300funtow. druga sprawa to koszt transportu z UK... trzeba by sprawdzic czy 4g63 starionowski ma taki sam wal jak inne miski 4g63 ( ja jestem cienki w takie klocki)
moze ktos na forum starion.prv.pl ma w czesciach silnik .

mkm - 16-08-2009, 12:13

KUNA, jak Starion? Walczysz czy polegles?
LEWY - 19-08-2009, 10:59

Jeszcze się trzyma i nie poległ do końca :badgrin:
Silnik jest już rozłożony są nowe panewki, czekamy na części rozrządu uszczelki itp
i będzie można myśleć o zapaleniu.
Tylko ze o tym to już właściciel się wypowie,
kilka zdjęć co i jak teraz wygląda.

jaxan - 03-04-2010, 21:42

Koledzy i co z autkiem? Walczycie?