To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Zepsuty Pilot

Anonymous - 18-04-2009, 21:18

też się przytulę do prośby sławek-st mam podobną sytuację. Myślę, że do Cari po lifcie musi byc inna metoda programowania.
POzdr.

slawek st - 18-04-2009, 21:39

U mnie problem jest z dodatkowym pilotem, trzecim . Te dwa oryginalne bezproblemowo po wymianie baterii i złożeniu ich wewnątrz auta się programują. Zakładałem inną centralkę i pilot od niej też po złozeniu w aucie bezproblemowo się programował. Ja szukam sposobu na zaprogramowanie trzeciego pilota takiego samego jak oryginalne ale działającego wcześniej z inna centralką. Czy Tobie JackD też chodzi o takiego dokupionego pilota.Pozdr.
Anonymous - 18-04-2009, 22:19

U mnie jest tak. Jak kupiłem auto to były dwa piloty. jeden działa, a drugi od początku kiszka. Myślę, że może być od innego auta...
A w Cari syna taka sama sytuacja.
POzdr.

demeone - 19-04-2009, 02:29

Co do przycisków ze ktoś musiał je mocno wciskac aby załapało to zamiast cyny nie lepiej było przyciski podkleic grafitowymi podkładkami. Podobnie sie reanimuje piloty od TV itp. A płytke przeczyscic wacikiem nasączonym alkoholem. Taka mała dygresja
muusk - 29-12-2009, 23:55

Wlasnie przekopuje forum (postanowilem odkopac ten temat) w sprawie nieszczesnego pilota, ktory przestal dzialac (zapewne bateria) na forum czytalem ze wchodza 2 X 2016 u mnie jest 1 (ktos wsadzil jedna 2032 i podobno to chodzilo). Wiec chcialbym poruszyc kwestie czy wlozyc teraz dwie 2016 czy jedna 2032? :lol:

Edit - Po przeczyszczeniu i poprzyciskaniu ozalazlo sie ze dziala :) Bateria wymieniona - raczej nic sie nie rozprogramowalo. Trzeba jescze tylko podkleic folia Alu lub czyms innym bo nie chca przyciski lapac : ]