[04-13]Colt CZx - filtr kabinowy
krysstek - 20-06-2009, 19:35
jaceksu25 napisał/a: | Colt CZ5 wymiana filtra kabinowego z zegarkiem w ręku - niecała minuta. |
Potwierdzam. Wczoraj byłem na przeglądzie, a mechanior zapomniał domknąć tą klapkę pod filtrem. Deczko pobawiłem się, i bez zdejmowania schowka, wszystko załatwiłem w minutę.
Koniak - 13-08-2009, 20:45
Raffix napisał/a: | Uprzejmie donoszę, że do wymiany filtra kabinowego zupełnie niekonieczne jest ściąganie schowka. Dowody:
1. Zdjęcie 2.2 na liście piciu_p. Sami zobaczcie, klapka od filtra w niczym nie koliduje ze schowkiem.
2. Autopsja. Filtr wymieniałem sam już dwukrotnie. Wystarczy zaopatrzyć się w latarkę, odsunąć fotel pasażera maksymalnie do tyłu, połozyć się na plecach z głową skierowaną na spód schowka i włączyć się do akcji w pkt 4 wspomnianej listy. Wygodnie nie jest ale czy to ważne? |
Dokładnie tak minutaosiem jak mawiają optymiści. Wystarczy sprytny śrubokrętas płaski i pysytryk - otwarte . Filtr do środka i pysytryk - zamknięte
$iwy - 17-03-2011, 19:36
Dziś próbowałem zdjąć schowek w celu wymiany filtra (nie wiedziałem że można bez zdejmowania schowka - jutro spróbuję), ale niestety nie udało mi się. Odkręciłem śruby te co na zdjęciach i wszystko może zakończyłoby się sukcesem gdyby nie pokrętło u góry schowka od chłodzenia. Za cholerę nie wiem jak je zdjąć (a nie chcę połamać) a blokuje to zdjęcie schowka. Chciałbym zdemontować ten schowek ze względu na może łatwiejszą wymianę filtra a po drugie zlikwidować pukanie które dochodzi z tamtych okolic. We wcześniejszych opisach nic nie ma o tym pokrętle. Będę wdzięczny za rady.
lechita - 21-05-2013, 12:18
Potwierdzam, spokojnie da się wymienić filtr bez ruszania schowka... właśnie wczoraj tego dokonałem... To co ukazało się moim oczom przeszło moje oczekiwanie - kupiłem Colta 1,5 benzyna z 2005 r. i słabo wiał mi nawiew. Uznałem więc, że filtr do wymiany ... Jak uznałem, tak zrobiłem i muszę przyznać, że tak brudnego filtra kabinowego w życiu nie widziałem, cięższy był od nowego co najmniej trzykrotnie, a do tego liście i inne brudy wyleciały mi z obudowy.... Ale teraz nawiew jest idealny
mcrec - 23-04-2014, 23:19
Schowka z pewnością nie trzeba ściągać/odkręcać. Colt to autko jeszcze w miarę przemyślane...- wymiana żarówek bez demontażu zderzaka itp.
Do wymiany filtra ,to jest otworzenia kasety potrzebna tylko latarka i dłuższy wkrętak ,albo nóż. Wystarczy podważyć zatrzask ,a pokrywka kasety odpadnie ,a za nią wkład filtra...Założenie nowego i zatrzaśnięcie pokrywki ...ot i cała robota.Tak jak pisali poprzednicy ok.2 minut.
dmaciekd - 20-10-2016, 15:41
Odgrzebię trochę temat i potwierdzę, parę minut bez zdejmowania schowka. A jeśli chodzi o sam filtr - czujecie różnicę między filtrem z węglem a bez węgla?
mietka - 21-10-2016, 13:17
Z węglem na pewno lepiej filtruje, zbiera więcej syfu z powietrza. Bierz węglowy, nie ma się nad czym zastanawiać
tadkli9743 - 21-10-2016, 13:44
Witajcie.
Na powierzchni filtra kabinowego jest napylona kilku mikronowa warstwa węgla aktywnego, która pomoże oczyścić powietrze tak jak pomoże umarłemu kadzidło. A tak na poważnie jest to chwyt marketingowy i wywindowana cena ponieważ ta warstewka węgla zostanie "zużyta" w przeciągu krótkiego czasu. Utrzymanie w sprawności klimatyzację a zarazem uzyskać czyste powietrze podczas użytkowania i bez użycia klimatyzacji możliwe jest tylko poprzez czyszczenie parownika i ozonowanie samochodu.
Zwykły nie koniecznie oryginalny filtr kabinowy powinien wystarczyć na co najmniej rok eksploatacji samochodu.
Pozdrawiam
lech55 - 22-10-2016, 12:27
Ty oczywiście wiesz najlepiej. Wiesz lepiej niż fachowcy Boscha http://www.bosch-prasa.pl...informacji=1231
tomusn - 22-10-2016, 21:16
Może i wszyscy mają rację, a jest na rynku inna wersja?
Chyba 4/5 są z węglem, jak ktoś chce bez - powodzenia w szukaniu.
|
|
|