Carisma - Ogólne - [Cari 1.9TD] Podgrzewanie tylnej szyby
crimi - 28-11-2008, 22:23
Fajny bajer, ale na niezbyt dluga mete. Juz kilka aut tym brat zrobil, dzialalo ale nie dluzej jak dwa tygodnie.
Anonymous - 29-11-2008, 16:38
U mnie ogrzewanie tylniej szyby działa tylko czasami I to zazwyczaj kiedy nie jest potrzebne. Włącznik normalnie działa (diodka w przycisku się świeci), natomiast prąd gdzies ginie po drodze w kierunki szyby tylniej. Nadmienię tylko że mam sedana i nie mam miernika. Czy jest jakieś newralgiczne miejsce gdzie przewód od ogrzewania może się przetrzeć lub wilgoć pod niego podchodzi ?
Tomashi - 29-11-2008, 20:51
crimi napisał/a: | Juz kilka aut tym brat zrobil, dzialalo ale nie dluzej jak dwa tygodnie. |
Hmm... możesz wyjaśnić co to znaczy te 2 tygodnie?
Ile razy było załączane, jak długo ktoś jeździł w włączonym ogrzewaniem szyby itd.
Wiesz - z reguły włącza się na parę minut, chyba , że ktoś jeździ godzinami z ogrzewaną szybą
crimi - 30-11-2008, 12:26
Tomashi, brat to robil i u mnie w Polo, oraz w innych Polo firmowych. Firmowe auta ktore jezdza z pizzami, wiec tam szyby szybko zachodza para, wiec odpada jechac z niesprawnym podgrzewaniem tylnej szyby. W firmowych autach bylo to niespelna tydzien, a w moim po 2 tyg., i nie bylo wlaczone ogrzewanie caly czas.
To jest dobre rozwiazanie, ale nie na dluzsza mete.
Anonymous - 25-12-2009, 19:33
Zastanawia mnie czy czasami nie działające ogrzewanie tylniej szyby nie jest spowodowane zaśniedziałymi stykami przy przycisku
Przycisk od ogrzewania tylniej szyby jest zespolony z podgrzewanymi lusterkami ?
Dzięki za odpowiedzi
A co do długiego trzymania na ogrzewaniu. Po ogrzaniu szyby ono sama się wyłącza. To jest jak z AZR` ami
robertdg - 25-12-2009, 19:36
Cichanos napisał/a: | Przycisk od ogrzewania tylniej szyby jest zespolony z podgrzewanymi lusterkami ? | tak
Saqu - 25-12-2009, 19:38
Cichanos napisał/a: | Przycisk od ogrzewania tylniej szyby jest zespolony z podgrzewanymi lusterkami ? |
Tak, włączając ogrzewanie tylniej szyby włączasz podgrzewanie lusterek.
crimi napisał/a: | Fajny bajer, ale na niezbyt dluga mete. |
Nie wiem co masz za auta, wszystkie auta jakie mieliśmy w każdym działało ogrzewanie, ewentualnie maks 1 pasek nie grzał ale to wszystko.
Anonymous - 26-12-2009, 18:17
Dzięki za odpowiedź.
A jak sądzicie w czym może leżeć problem że ogrzewanie tylniej szyby raz działa a raz nie ? Diodka się świeci.
robertdg - 26-12-2009, 18:23
W przekazniku
Anonymous - 26-12-2009, 21:27
Chyba bezpieczniku ?
Ale bezpieczniki sprawdziłem
robertdg - 26-12-2009, 21:37
Cichanos, przekaznik lubi sie zawieszac, umiejscowiony jest w takim janym miejscu, wygodnie jest sie do niego dostac jak sie sciagnie oslone nog po stronie pasazera (dol deski rozdzielczej) a anstepnie przy samym slupku wewnetrznym jest puszeczka z bodajze 3 przekaznikami, jeden jest od dmuchawy a drugi od ogrzewania szyby, zamien je i sprawdz jak jest, w Carisma FAQ jest opisana ta puszka
Anonymous - 27-12-2009, 14:17
Kurcze, nie sądziłem że przekaźnik może się zawiesić. Myślałem że system jest 0 1, czyli albo działa albo nie.
Dzięki
robertdg - 27-12-2009, 14:50
Cichanos, moze byc jeszcze jeden problem prócz przekaznika, w wersji HB pekaly przewody laczace klape z karoseria (w gumowej harmonijce) wiec moze byc jeszcze taka opcja ze przewod raz styka raz nie.
Tak to potrafi wyglądać
skubi25 - 02-01-2010, 17:10
Witam u mnie też nie grzała tylna szyba i okazało się po długich poszukiwaniach że nie było styku w gnieżdzie które znajduje się pod tylną kanapą od strony kierowcy. Tam idzie gruba wiązka kabli i u mnie tam było wypalone wewnątrz gniazda. Przeczyściłem poprawiłem styki i działa po dziś dzień. Jak mi się uda to dodam fotke.
Anonymous - 02-01-2010, 17:31
Dzięki robertdg
Ja mam sedana. Więc chyba sprawdze też metodą skubi25.
|
|
|