To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Potrzebna Pomoc - Pomoc dla mojej koleżanki. POTRZEBNA KREW!!

Maretzky85 - 26-11-2008, 16:57

akbi, tu nie chodzi o to, żeby ktoś transportował krew na drugi koniec polski ;)
Ja zrozumiałem z wypowiedzi miłej pani w recepcji, że ta krew po prostu nie dotrze dla tej osoby, nie zostanie odnotowana czy cokolwiek. W każdym razie mam zaświadczenie :)

JCH - 26-11-2008, 21:43

Maretzky85 napisał/a:
W każdym razie mam zaświadczenie
Po prostu wyslij to zaświadczenie do autora tego tematu lub do kogoś z rodziny osoby potrzebujacej. Oni to pokazują w szpitalu i w szpital nieco chętniej daje krew osobie potrzebującej. Tak to działa.
Anonymous - 26-11-2008, 21:53

Docencik współczuję :(
z chęcią oddałbym krew, bo wiem jak to jest (sam potrzebowałem 0Rh+ po wypadku), ale niestety właśnie przez ten wypadek nie mogę oddawać krwi :(

:!: ODDAJĄC KREW RATUJESZ ŻYCIE :!:

RAM - 26-11-2008, 22:14

w jarocinie tylko wtorki ewentualni zostaje środa wlkp. ale gdzie sie oddaje jak ktoś wie to chętnie oddam jakby co to mam AB rh -
pozdrowienia

revia - 26-11-2008, 22:40

Witam jestem honorowym dawcą A RH + mogę oddać za tydzień (taki szlaban nie zależny ode mnie). Jakiej ona grupy potrzebuje konkretnie (pogadam z kolegami). Jka tylko mnie dopusza to oddam ze wskazaniem. Pozdrowienia dla :angel13:
JCH - 26-11-2008, 23:14

RAM napisał/a:
gdzie sie oddaje jak ktoś wie to chętnie oddam
Zobacz tutaj lub tutaj.
revia napisał/a:
Jakiej ona grupy potrzebuje konkretnie (pogadam z kolegami)
Nie ma znaczenia jakiej grupy potrzebuje ale pogadaj z kolegami niech też przyjdą :)
metzger - 27-11-2008, 09:42

Byłem dzisiaj w punkcie krwiodawstwa w Gdańsku, niestety jak tylko usłyszeli grupę B+ od razu mi podziękowali. Ponoć mają jej za dużo, nie przemawiało do tych pań, że to dla kogoś, nie chcieli przyjąć i już. Po 15 minutach tłumaczenia poddałem się ... przykro mi, próbowałem.
KucharMSN - 27-11-2008, 18:31

ja bym chetnie oddal i pomogl, ale jestem przeziebiony :(
wojtek.gda - 27-11-2008, 21:10

metzger napisał/a:
w Gdańsku, niestety jak tylko usłyszeli grupę B+ od razu mi podziękowali.
czyli ja też muszę sobie darować. mam taką samą grupę. akurat jej jest chyba najwięcej, bo jakiś czas temu też nie chcieli jej przyjmować.
Piwor - 27-11-2008, 21:49

metzger napisał/a:
niestety jak tylko usłyszeli grupę B+ od razu mi podziękowali. Ponoć mają jej za dużo
Od kiedy to mają za dużo krwi? Pierwsze słyszę.

Kurcze, nie oddawałem jeszcze nigdy krwi, może czas zacząć, zwłaszcza, że mam AB rh-, w końcu najrzadsza grupa krwi. :|

siwek - 27-11-2008, 21:56

Z chęcią bym oddał (oddaje od kilku lat) lecz nie mam kiedy przez nową pracę, a że jest nowa to nie wypada brać na początku wolnego...
Chyba że gdzieś w sobote znajde i akurat będę mógł oddać

metzger - 28-11-2008, 07:51

Piwor napisał/a:
metzger napisał/a:
niestety jak tylko usłyszeli grupę B+ od razu mi podziękowali. Ponoć mają jej za dużo
Od kiedy to mają za dużo krwi? Pierwsze słyszę.

(058) 520 40 20 - zadzwoń i zapytaj się czy mając grupę B+ możesz oddać krew :|

fus8 - 28-11-2008, 09:04

Witajcie i ja się dorzucam do akcji swoją grupą krwi może sie przyda..

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=9261

cielke - 08-12-2008, 10:01

czesc,

niestety dopiero wczoraj udalo mi sie wyslac, ale mam nadzieje, ze dojdzie na czas.

pozdrawiam,
Paweł

Marcin-Krak - 08-12-2008, 10:36

Ja postaram się wysłać dziś :roll: