MitsuManiaki.com - Plastikowe Karty Klubowe
Anonymous - 26-11-2008, 01:59
plastik !!
btw. AKBI znowu wychodzisz z inicjatywą GRATKI!
gulgulq - 26-11-2008, 07:45
jak najbardziej plastik
Akbi - założ topic z konkursem na nowy wzór karty
apikus - 26-11-2008, 08:17
Ja mimo, że właściwie dopiero odebrałem swoją kartę też jestem za plastikiem.
iruszaks - 26-11-2008, 09:12
Jestem za plastikową kartą. Wzór powinien być dla wszystkich jednakowy.
akbi - 26-11-2008, 09:51
Adaho_krak napisał/a: | Uważam, że karty powinny być jednakowe graficznie, czy to z plastiku, czy też darmówki. |
Adam, w przypadku obecnych kart trzeba było zwracać uwagę na koszty, w przypadku kart plastikowych wykonanie pustej karty z jedynie napisanym nazwiskiem kosztuje tyle samo co w pełni zadrukowana ... czemu mamy z tego nie skorzystać??
Jednakże patrząc na poniższe wpisy w temacie, myślę, że w ogóle nie będzie chętnych na obecne laminowane karty ... a dla jednej na 20 osób nie będziemy trzymać takiej możliwości ... bo ie będzie raczej miała sensu.
Adaho_krak napisał/a: | Jeśli wprowadzimy nowy wzór, zasadna by była wymiana dotychczas wyprodukowanych na nowe. |
racja, /ja na pewno dokonam wymiany/ ... ale nie możemy też nikogo zmuszać do zakupu karty
Piwor napisał/a: | W takim razie co z kartami ludzi, którzy zamówili i oczekują? |
będziesz miał dwie jeśli zamówisz plastikową
Serek napisał/a: | Jak mamy rozumieć dowolność grafiki? |
To, że musimy sobie stworzyć grafikę na kartę. Oczywiście każda karta dla użytkowników będzie taka sama, różnica będzie jedynie w numerze klubowym i nazwisko ... może wprowadzimy jeszcze miasto ... zobaczymy, trzeba najpierw zrobić kilka projektów.
....Co jeszcze ważne, a co pominąłem w pierwszym poście ... karta może być zadrukowana dwustronnie
[ Dodano: 26-11-2008, 09:53 ]
Derpin napisał/a: | btw. AKBI znowu wychodzisz z inicjatywą GRATKI! |
to inicjatywa Kiziora555 - jemu należą się gratki
gulgulq napisał/a: | Akbi - założ topic z konkursem na nowy wzór karty |
projekty możemy zgłaszać w tym temacie ...po co się rozdrabnić.
gulgulq - 26-11-2008, 10:22
to moja sugestia żeby moze na pierwszej stronie karty zostawić wzór z nowej wizytówki, wtedy mielibyśmy taką ciągłość graficzną
a ztyłu juz troche inaczej opisać: karta klubowa, numer klubowy, nick, imię i nazwisko itp...
no i tekst "w przypadku znalezienia tej karty skontaktuj się z fanklubem mitsumaniaki.com "
Anonymous - 26-11-2008, 11:54
A może na drugiej stronie umieścić zdjecie swojego auta?To by troche skomplikowało i wydłużyło proces produkcji,ale moze warto.Co wy na to?
Serek - 26-11-2008, 12:26
Mnie osobiście bardzo podoba się szata graficzna wprost z ramek www.mitsumaniaki.com, które dystrybuuje AKBI (czarne tło, srebrny napis, najlepiej w identycznej formie 3D). To z jednej strony.
Z drugiej : nick, nr klubowy, region i grafika w tle wspólna dla całego projektu.
akbi - 27-11-2008, 18:39
No dobra ...widzę, że póki co nie ma chętnych na zaprojektowanie nowej karty plastikowej ...więc zacznę ... może to zmobilizuje niektóre tęgie głowy plastyczne
awers
rewers
..oczywiście w przeciwieństwie do przedstawionych powyżej moich propozycji, narożniki karty będą zaokrąglone.
Dodam jeszcze, że grafika wykorzystana na rewersie została wymyślona .. chyba przez Boreckiego i przypomina kształtem przedni reflektor jakiegoś miśka ... nie wiem jakiego
Adaho_krak - 27-11-2008, 19:23
akbi napisał/a: | Dodam jeszcze, że grafika wykorzystana na rewersie została wymyślona .. chyba przez Boreckiego i przypomina kształtem przedni reflektor jakiegoś miśka ... nie wiem jakiego |
Nie przez Boreckiego, tylko przez MMC i przypomina reflektor Grandis'a
Wzorek jak dla mnie bomba.
raddex - 27-11-2008, 20:05
Wg mnie układ graficzny, czyli logo, numer i nick z forum powinno zostać takie samo i w tym samym miejscu co by nawiązywało do kart darmowych, tylko przydałaby się ładnie zaprojektowana grafika (poddruk) karty. Druga strona w tej chwili jest pusta, ale wcale nie musi być pusta przy karcie plastikowej. Trzeba by było parę wzorów przedstawić do ankiety. Poza tym niech więcej osób się wypowie w tym temacie, bo przy ponad 1300 klubowiczach, kilku raczej nie powinno decydować.
Może dobrze byłoby do grupy klubowiczów wysłać maila z linkiem do tematu.
Anonymous - 27-11-2008, 21:47
A czy wielkość i jakość nadruku ma znaczenie???? Bo jeżeli nie to było by można np wstawić na odwrocie zdjęcie swojego misia.....
siwek - 27-11-2008, 21:53
adamovicius napisał/a: | A może na drugiej stronie umieścić zdjecie swojego auta?To by troche skomplikowało i wydłużyło proces produkcji,ale moze warto.Co wy na to? |
tak jak napisał akbiwyżej, wzór będzie jeden dla wszystkich za wyjątkiem nazwiska i numeru...
wzór akbiego wg mnie jest świetny, jedynie bym go rozjaśnił, bo chyba troche za czarne te karty wyjdą
kizior555 - 27-11-2008, 23:07
Rzucę jutro wzór Akbiego na drukarkę i zobaczymy, jak taka prawie pełna czerń się przyjmuje. Mam nadzieję, że nie będzie złazić. Swoją drogą można by pomyśleć o odcieniu "stone grey" z nowego lancerka EVO (niestety metaliku nie zrobię, brak możliwości technicznych).
akbi - 28-11-2008, 10:41
Forest_Taft napisał/a: | A czy wielkość i jakość nadruku ma znaczenie???? Bo jeżeli nie to było by można np wstawić na odwrocie zdjęcie swojego misia..... |
nie ma takiej opcji kizior555 napisał/a: | Mam nadzieję, że nie będzie złazić. |
a możesz to wydrukować jako pełen kolor ...chodzi mi o to, aby karta miała ten powłokę ochronną.
|
|
|