To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Głośniki wysokotowne "świstki"

Marcino - 27-11-2008, 22:41

97r, skóra. i głośniczki też sa w ilości 6 szt i graja jak trzeba:)
Anonymous - 28-11-2008, 06:39

Juiceman napisał/a:
W modelach z 2000 - też niektórzy nie mają,
dokladnie kolega ma Gdi avance'a(z klimatronikiem) '00 i nie ma takich ja mam '99 elegance'a i mam glosniczki
Piter.v8 - 28-11-2008, 09:57

U Mnie w 2.5 v6 SE z 98r+klimatronik sedan i mam gwizdki nie mam tylko głośnika basowego w tylnej półce a miejsce jest!!!!!!!!!!

[ Dodano: 28-11-2008, 09:59 ]
Nie wiem co Wy o tym sądzicie ale mi się wydaje że to zależy od rodzaju tapicerki a nie od modelu i rocznika????????!!!!!!!!! :idea:

Juiceman - 28-11-2008, 10:00

Piter.v8 napisał/a:
U Mnie w 2.5 v6 SE z 98r+klimatronik sedan i mam gwizdki nie mam tylko głośnika basowego w tylnej półce a miejsce jest!!!!!!!!!!

Nie wiem co Wy o tym sądzicie ale mi się wydaje że to zależy od rodzaju tapicerki a nie od modelu i rocznika????????!!!!!!!!! :idea:

Na pewno nie zależy to od rodzaju tapicerki!

Piter.v8 - 28-11-2008, 10:04

Juiceman napisał/a:
Piter.v8 napisał/a:

Na pewno nie zależy to od rodzaju tapicerki!

To nie wiem widocznie nie ma reguły na to.Mieli ochotę to zakładali nie mieli nie zakładali :wink:

Juiceman - 28-11-2008, 10:11

Wczoraj przy czytaniu starych postów zobaczyłem takie cuś:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=8781

Myślę, że to wnosi nam wiele do tego tematu. Wniosek nasuwa się jeden - 4 głośniki standard. 6 głośników opcja + ew. negocjacja z dealerem.

Piter.v8 - 28-11-2008, 10:25

Witaj Juiceman

A jak by wyglądała opcja 3 z głośnikiem basowym podobny temat widziałem kiedyś w Alfie gdzie w tylnej półce siedzi piękny basowy głośnik BOSSE oczywiście jak i reszta osprzętu.
Nie wiem za krótko posiadam Galanta żeby wiedzieć jak to wyglądało z tymi głośnikami ale gdzieś postaram się to wykopać. :wink:

Marti - 29-11-2008, 12:21

Juiceman napisał/a:

Wychodzi na to że modele z wysokotonowymi mają lepsze nagłośnienie i lepszej jakości głośniki w dzwiach. Ci którzy mają komplet (6szt) nie narzekają włącznie ze mną. Porównywałem kiedyś seryjne audio (6szt) Galanta do Volvo V70 i razem z włąscicielem Volvo stwierdziliśmy że seria Galanta jest nie do pobicia.

Mirek Jurek - 29-11-2008, 21:36

Marti napisał/a:
Juiceman napisał/a:

Wychodzi na to że modele z wysokotonowymi mają lepsze nagłośnienie i lepszej jakości głośniki w dzwiach. Ci którzy mają komplet (6szt) nie narzekają włącznie ze mną. Porównywałem kiedyś seryjne audio (6szt) Galanta do Volvo V70 i razem z włąscicielem Volvo stwierdziliśmy że seria Galanta jest nie do pobicia.

Ja nie bylem zadowolony z naglosnienia gala mimo tych 6 glosnikow i przyzwoitego radia, a mianowicie z tonow niskich wiec zrobilem maly upgrade:
- niewielki subwoofer w bagazniku
- niewielki wzmacniacz przytwierdzony do oparcia
- 2 dodatkowe glosniki wysokotonowe przytwierdzone do tylnych slupkow
Efekt murujacy! Polecam melomanom taki zabieg.
PZDR

Marti - 30-11-2008, 10:29

Miałem kilka samochodów i zawsze robiłem audio. Galant jest pierwszym w którym nic nie muszę robić poza założeniem radia. Bas rozchodzący się po aucie jest głęboki i soczysty a i na brak wysokotonowych nie mogę narzekać. Jestem zaskoczony (może to nie seria i ktoś coś już wymieniał skoro mam i maskę i kierunki pozmieniane "po liftowe")
Mirek Jurek - 30-11-2008, 11:38

Marti napisał/a:
Miałem kilka samochodów i zawsze robiłem audio. Galant jest pierwszym w którym nic nie muszę robić poza założeniem radia. Bas rozchodzący się po aucie jest głęboki i soczysty a i na brak wysokotonowych nie mogę narzekać. Jestem zaskoczony (może to nie seria i ktoś coś już wymieniał skoro mam i maskę i kierunki pozmieniane "po liftowe")

Dokladnie! Sama wymiana glosnikow poleprza brzmienie, ale i tak uwazam, ze przyzwoity subwoofer wydobywa z siebie glebszy bas niz 4 glosniki w drzwiach nawet dobrej firmy.

Piter.v8 - 30-11-2008, 13:13

A co z tym miejscem na bass w sedanie w tylnej półce.Czy ktoś z klubowiczów ma tam może głośnik :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Juiceman - 30-11-2008, 16:55

Nigdzie nie widziałem takiej opcji/wyposażenia masz może jakieś fotki?
czekoladka_1981 - 30-11-2008, 17:31

Nie mam skóry , ale mam w ilości 6 szt.
Piter.v8 - 30-11-2008, 18:37

Zrobie foty jutro w dzień i puszcze.