To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [3.0 V6] Dziwne dzwieki spod maski - pisk

PiotrC - 06-12-2008, 19:44

Witam !
Miałem podobny problem z Pajero II. Paski piszczały niemiłosiernie. Próbowałem różnymi środkami jednak nie wiele pomagały. Jest specjalny płyn w aerozolu "na" piszczące paski. Pomaga jednak na 2-3 dni. Zdecydowałem się na wymianę wszystkich pasków na nowe. Piski całkowicie ustały ! I od roku jest cicho. Wydatek niewielki. Jest jednak inny problem. Po dużych przebiegach paski wyrabiają rowki w kołach pasowych i potem szczypią paski co powoduje pisk. Należy wtedy wymienić kółka pasowe.
Pozdrawiam :p

jawaldek - 06-12-2008, 19:58

PiotrC napisał/a:
Witam !
Miałem podobny problem z Pajero II. Paski piszczały niemiłosiernie. Próbowałem różnymi środkami jednak nie wiele pomagały. Jest specjalny płyn w aerozolu "na" piszczące paski. Pomaga jednak na 2-3 dni. Zdecydowałem się na wymianę wszystkich pasków na nowe. Piski całkowicie ustały ! I od roku jest cicho. Wydatek niewielki. Jest jednak inny problem. Po dużych przebiegach paski wyrabiają rowki w kołach pasowych i potem szczypią paski co powoduje pisk. Należy wtedy wymienić kółka pasowe.
Pozdrawiam :p

Witaj. Mogą być dwa powody takiego stanu 1) źle dobrane paski 2) nie osiowo ustawione koła pasowe. Pozdrówka :)

altmarcin - 08-03-2009, 12:47

w poprzednim aucie pasek tez mi piszczał, a środki typu wd40 pomagały na kilka dni, wymiana paska na trochę dłużej