To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Elantra, Lantra - Dziwne zachowanie silnika ?

Serek - 23-01-2009, 21:48

1. coś czuję, że będziesz miał problem z lambdą. Zapieczona + dopasowanie przewodów sondy do starej wtyczki.
2. wymiana popychaczy to koszt ok. 330 zł za komplet + uszczelki (60zł) + robocizna (min.150 zł)
3. u mnie po czyszczeniu i zalaniu oleju jak dotąd cicho siedzą :) Przejechane kilka tyś.

Anonymous - 24-01-2009, 23:39

Serek napisał/a:
dopasowanie przewodów sondy do starej wtyczki

czarny, szary i 2 białe - 50% procent że pomyle się przy białych??

Serek napisał/a:
wymiana popychaczy to koszt ok. 330 zł za komplet

mechanik mi powiedział 29zł za sztukę czyli razy 16 to jest 464zł? Jak możesz taniej załatwić to daj znać na pm proszę.

Serek - 25-01-2009, 11:04

Jeżeli masz czarny, szary i dwa białe to ok. Nie ma znaczenia który biały z innym białym połączysz.

Jasiu napisał/a:
mechanik mi powiedział 29zł za sztukę czyli razy 16 to jest 464zł? Jak możesz taniej załatwić to daj znać na pm proszę

Kiepuczi ma cos taniej. Pozukaj użytkownika o tej nazwie.

Anonymous - 25-01-2009, 12:55

Pytanko: czy jestem w stanie sam sprawdzić czy rozrząd jest dobrze ustawiony? Pewnie tak tylko chyba bym potrzebował jakiegoś zdjęcia albo dobrego naprowadzenia na które punkty na kole muszę patrzeć. Znajdę kogoś kto mi pomoże dojść do tego??
Radeon - 25-01-2009, 13:54

Sam to zrobisz.Punkty na kole wałka rozrządu i kole wału znajdziesz szybko.Jeżeli się pokrywają to obróć jeszcze dwa razy kołem wału i wtedy znowu muszą wrócić na swoje miejsca.
e-gen - 26-01-2009, 01:32

Jasiu napisał/a:
Znajdę kogoś kto mi pomoże dojść do tego??

Ja Ci pomogę :)
Ściągnij tego manuala a będziesz wiedział co i jak zrobić.