Outlander II GEN Techniczne - GAZ do outlandera II wersja USA
Hiszpan - 14-05-2009, 20:01
isic, jeżeli tyle jeździsz, to może pomyśl o 2.0 D-iD. Nie jest może tak dynamiczny jak 3.0 ale za to spalanie robi swoje.
Mój Outek ma 90 tys. a wspólnika 100. Do tej pory nie było żadnych problemów, a spalanie w granicach 7-8l pozwala trochę więcej kasy zaoszczędzić. Polecam
isic - 14-05-2009, 20:26
7-8 litra/setke to jeszcze zdzierżę, ale jak czytam o 12-stu a nawet 14-stu/100km to mnie przeraża! Szukam używanego 2litrowego Outlandera II , ale ogłoszenia zdominowały te z USA- a one jak wiadomo tylko 3 litrowe
Jak znajdę coś ciekawego przed wakacjami - to może też zostanę Studentem - niekoniecznie "zagazowanym"
Student - 14-05-2009, 23:25
Student już dawno zapomniał o studiach i o gazie
Bynajmniej dla mnie kontekst jest dziwny.
Na swoim przypadku mogę powiedzieć że rozważałem kupno Outka II ale kupiłem znowu Carismę, rachunek ekonomiczny był prosty , ponadto Ja mało jeżdżę ok. 13tyś rocznie więc strata rocznikowa Outka była ogromna.
Ale rekompensując sobie brak Outka przed domem namówiłem Teścia i za jakieś 2 tygodnie mamy odbiór 2.0 z Białego.
rezon - 14-05-2009, 23:47
isic napisał/a: | 7-8 litra/setke to jeszcze zdzierżę, ale jak czytam o 12-stu a nawet 14-stu/100km to mnie przeraża | wszystkie konie muszą pić - nawet te nie pracujące. A 3.0 ma ich trochę więcej, to i źródełka trza częściej odwiedzać. Dlatego też szukając SUV-a interesowały mnie tylko kaszlaki, bo przy moim stylu jazdy 14l/100 byłoby szczytem oszczędności. Nawet w C-croserze 2.2HDI na próbnej jeździe miałem średnio 14,5 poza miastem - i ciepło było, i silnik nagrzany. Na szczęście przy jeździe na tej samej trasie i w podobnym stylu Outek zadowolił się ok. 9l/100
pandzioch - 20-11-2009, 22:48
Dzisiaj odebrałem OII z firmy w Łodzi montującej LPG. Założyłem instalke BRC Plug&Drive+ system lubryfikacji+zbiornik w koło60l+wlew pod klapka paliwa+ miła obsługa.
Koszt: 4500zł
Pewnie zaraz sie znajdą tacy, którzy mnie wysmieją, ale ja jestem i będę za LPG.
Będę zdawał relacje na bierzaca jak by ktoś chcial, to polecam.
Pozdrawiam
tomekrvf - 20-11-2009, 23:46
pandzioch, pamiętaj o sprawdzaniu luzów zaworowych.
3_diamenty - 23-11-2009, 10:38
Czesc pandzioch
Czy moglbys zamiescic jakies zdjecia na forum jak taki Outlander z zbiornikiem wyglada. Jestem ciekaw gdzie zostal zamocowany i jak z estetyka zbiornika.
Pozdrawiam.
pandzioch - 24-11-2009, 23:26
Zbiornik jest zamontowany w miejscu koła zapasowego pod samochodem. Z tego tytułu w bagażniku mam koło dojazdowe, ale zamierzam kupic zsestaw naprawczy i wozic go zamiast kola.. Z zewnatrz nie ma roznicy, tylko jak przykucniesz z tylu to widac zbiornik i zawor. Jak mi sie uda, to zrobie zdjecia i wrzuce na forum.
PZDR
MarcinP - 23-02-2010, 16:45
Witam Koledzy,
W temacie regulacji zaworow w Outlanderze 3.0l benzyna na instalacji gazowej - pytanie brzmi czy zawory w samochodzie regulowane sa hydraulicznie czy recznie? Jesli hydraulicznie to czy po instalcji gazu wymagaja interwencji w sensie ustwaien w salonie czy nie?
tomekrvf - 23-02-2010, 22:41
MarcinP napisał/a: | pytanie brzmi czy zawory w samochodzie regulowane sa hydraulicznie czy recznie? |
Wydechy mają hydrauliczne kasowniki luzu zaworowego. Regulacja luzów na zaworach ssących -śrubami.
MarcinP - 24-02-2010, 18:35
Serdeczne dzieki za odpowiedz. Jednym slowem jesli decyduje sie na gaz czeka mnie regulacja zaworow i tyle. Zastanowie sie. Gazownik mnie namawia ale jest duzo ALE....
kubabrzesko - 09-02-2014, 10:44
I jak po takim czasie sprawdza się Wam instalacja gazowa w outlanderze???były jakies problemy??szczególnie interesuje mnie 3,0 mivec
tomciolek - 10-02-2014, 11:11
Student napisał/a: | Przepraszam ale dla mnie to jakaś paranoja.
Gaz do Outka, jak was nie stać na utrzymanie fury za 100tyś. to na Fokusa się przesiąść po co ten szpan. |
Tu nie chodzi czy stać czy nie, chodzi o to że można jeździć lepszym samochodem za taniej. Co prawda w mitsu może to być mniej opłacalne, ale są samochody (silniki) które "kochają LPG". Ostatnio coraz więcej domów wręcz wille mają baterie słoneczne. Co za paranoja 15 pokoi, 7 Łazienek a ich nie stać na prąd, po co ten szpan??
Sam zaoszczędziłem prawie 6 tyś na LPG i jak bym miał Hammera też bym mu wstawił LPG jak Pudzian , brawa dla niego "ponoć za zaoszczędzone pieniądze co roku jeździ sobie na wakacje"
Jak by pojawiło się alternatywne paliwo (1litr za 50 groszy) nie powodujące żadnych skutków ubocznych, to tylko dla malucha no bo lać takie coś do Lexusa to obciach
Chyba odgrzebałem starego kotleta
JCH - 10-02-2014, 11:19
tomciolek napisał/a: | Chyba odgrzebałem starego kotleta | Chyba tak Trudno, stało się.....
Ale nic się nie martw. Co jakiś czas pojawia się ktoś nowy, kto twierdzi, że gaz to tylko do zapalniczek i kuchenek gazowych. Będziesz miał okazję "się wykazać"
krzychu - 10-02-2014, 11:47
JCH napisał/a: | tomciolek napisał/a: | Chyba odgrzebałem starego kotleta | Chyba tak Trudno, stało się.....
Ale nic się nie martw. Co jakiś czas pojawia się ktoś nowy, kto twierdzi, że gaz to tylko do zapalniczek i kuchenek gazowych. Będziesz miał okazję "się wykazać" |
No ładnie taki offtopic w dziale technicznym
A przy okazji gaz dobry też jest do podłogi
|
|
|