To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nowy nabytek Galant

shinai - 24-01-2009, 14:03

witam dzis wlaśnie udało mi sie dokupic sterowanie ogrzewania foteli, były też inne plastiki ale jednak zdecydowałem że nie bede zmieniać mnie tam pasóje szary do kremowego a swoja droga wtedy misio jest orginalny bo nietypowy.
Po obejżeniu przełączników pokrytych jakąś pleśnią i bóg wie jeszcze czym, miłe zaskoczenie wszystko działa nawed diody podświetlające :D

shinai - 25-01-2009, 21:21

chyba przestane odwiedzac Mike951 bo jak wracam od niego to zawsze jakies czesci przynosze tym razem zegary indiglo jeszcze tylko musze przyciemnic szybke :D
shinai - 01-03-2009, 20:05

Małe podsumowanie prac wykonanych przy misiu:
-2 półosie napedowe
-4 tarcze ham
-wszystkie klocki ham
-Filtry
-wymiana oleju silnik, skrzynia
-wymiana płynów ustrojowych (płyn ham,wspomaganie,sprzęgło,chłodzenie)
-wymiana wnetrza na skórzane
-zegary indiglo
- wymiana przedniego wahacza dolnego
-wymiana tylnego wahacza górnego
-wymiana wahacza (banan)
-naprawa spryskiwacza świateł + jednego rogu
-wymina amortyzatorów
-obniżenie o 3 cm
- wymiana tylnych osłon tarcz ham.

za 6000 mil Rozrząd napinacze itd. +świece
a potem to już tylko zostanie mi blacharka do zrobienia.
Czasami zaczynam żałować że zdecydowałem się na kupno autka do zabawy w naprawianie :doubt: jednak mimo wszystkich usterek nigdy nie odmówił posłuszeństwa.
Zawsze jeździ i nie marudzi żal tylko że poprzedni właściciel tak go zaniedbał :?
Ale juz niedługo mysle że pokonamy trudności i misiu bedzie sprawny i szcześliwy w 100%.

shinai - 17-04-2009, 21:09

troszku zdjeć :)

Pozostało tylko zrobić nadkola i malowanko mysle nad zmianą koloru na Arctic White :D

werdew - 17-04-2009, 23:28

Kawał dobrej roboty,teraz nic tylko sie cieszyc jazdą :lol:
shinai - 18-04-2009, 19:28

Kilka nowych fotek :D

a to nasze misie :)

shinai - 18-07-2009, 21:51

mały udate
Misiek dostał ramki na budziki wypucowałem felgi i przerobilem sobie zderzak :)

do tego widac różnice po obniżeniu o 30 mm w porównaniu do gala Werdewa

shinai - 14-11-2009, 21:03

Że ostatnio mi sie nudziło to odswieżyłem sobie felgi :D
http://picasaweb.google.c...feat=directlink

shinai - 28-02-2010, 19:08

Oki nadszedł czas rozstac sie z misiem :(
Niestety okazalo sie że ruda zrobiła wieksze szkody niż myslałem,

na zdjeciah nie wyglada tak zle ale po dluzszym poszukiwaniu śrubokretem okazało się że auto jest zgniłe od polowy progu do wlewu paliwa .Szkoda tylko że tydzien przed odkryciem zrobilem serwis (wymiana raożądu, swiec , uszczelek, paskow)
Wiec mimo tego że Mis jest sprawny mechanicznie zdecydowałem sie kupic cos młodszego.
Po 3 tygodniach i 2000 mil meczenia Mika951 (jego żeona musi byc bardzo zadowolona ze w końcu coś kupiłem) w koncu sie trafił zadbany misiek w dobrej cenie i to od mitsumaniaka :) Dziekuje Swinksowi za rekomendacje i pomoc :)
Starzy bywalcy tego forum znaja tego misia ale wkleje zdjecia :)
Autko pochodzi od ADAXO :)
zacznijmy od obu misiów (stary miś bedzie uzytkowany do końca miesiaca a potem idzie na czesci :)

a teraz nowy misio

robertdg - 28-02-2010, 20:06

shinai, wstawiłby nową reperaturke i auto by śmigało dalej, trzeba byłoby odstawić auto do dobrego garażu, ale wiadomo, na wyspach w inny sposób się do tego podchodzi, wiesz na upartego nowy rozrząd morzesz wrzucic do obecnego Gala, albo zostawić sobei silnik na graty ;-)
shinai - 28-02-2010, 20:55

no niespecjalnie reperaturki sie dalo bo auto jest zgnile od polowy progu do wlewu paliwa , jak rowniez wnetrze nadkoli od strony bagarznika za drogo lepiej bylo kupic innego a graty zostaja :)