[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Chlapacze - Lancer
Anonymous - 10-01-2009, 12:17
W innym poście dwakola podał link:
http://mitsubishi-lancer-...ories/model=201
Jest to strona angielska na której kpl. chlapaczy tył lub przód 34 funty czyli 34*4,4=149zł a u nas 250 to chyba lekka przesada.
Adam_T - 10-01-2009, 14:38
Fajna stronka,ale ceny nie zawieraja 15% VATu.
Anonymous - 10-01-2009, 14:41
No nie zawieraja, ale za to napisali przynajmniej ze ceny netto.
Przy jednostkowym zamowieniu to sie slabo oplaca ze wzgledu na transport,
ale mozna sprobowac zebrac jedno wieksze zamowienie i sprobowac
wtedy ponegocjowac ...
Pozdr
AK
Anonymous - 10-01-2009, 14:42
Zorro123 napisał/a: | W innym poście dwakola podał link:
http://mitsubishi-lancer-...ories/model=201
Jest to strona angielska na której kpl. chlapaczy tył lub przód 34 funty czyli 34*4,4=149zł a u nas 250 to chyba lekka przesada. |
Brawo!
+ Vat
+ Przesyłka
montaż w ASO lub gwarancja => masz wybór
Moje gratulacje, z całą pewnością dużo zaoszczędzisz...
Anonymous - 10-01-2009, 14:49
Hej,
Z jednej strony przy aucie wartym 64 kPLN w sumie te 200 PLN roznicy to niby nie duzo
ale z drugiej strony tu dwiescie tam dwiescie i zaraz tysiac..
Zakladajac komplet na przod i tyl to wyjdzie mniej wiecej bez przesylki 360,
do tego okolo 100 kurier (minimalnie) i juz jest prawie 500 + w sumie jak piszesz
zeby miec gwarancje to montaz w ASO i de facto to samo prawie co u dealera.
Ja kupilem u Dealera, zeby byla jasnosc.
A niestety czesci Genuine sa sporo drozsze od zamiennikow, cos za cos..
Za to na tej stronie jest pare rzeczy ktore mozna kupic i pomontowac samemu,
i wtedy jakby kilka osob kupowalo na raz to sie moze bardzo oplacac..
Pozdrawiam
AK
Adam_T - 10-01-2009, 15:09
jaceksu25 napisał/a: |
montaż w ASO lub gwarancja => masz wybór
|
W gwarancji nie ma zapisu, ze samodzielny montaż chlapaczy jest powodem / bezposrednia przyczyna do jej uniewaznienia. Jezeli masz swoje zdanie na ten temat,to powolaj sie na konkretne punkty zapisu gwarancyjnego.
jaceksu25 napisał/a: |
Moje gratulacje, z całą pewnością dużo zaoszczędzisz...
|
Jezeli masz ochote wydawac 500zl na 4 kawalki gumy, to dobrze. Wydawaj.
Ja nie mam takiej ochoty i bede szukac tanszych alternatyw.
dwakola napisał/a: |
Przy jednostkowym zamowieniu to sie slabo oplaca ze wzgledu na transport,
ale mozna sprobowac zebrac jedno wieksze zamowienie i sprobowac
wtedy ponegocjowac ... |
Dobry pomysl,a forum ulatwia realizacje
Trik - 10-01-2009, 16:28
Adam_T napisał/a: | Z tego wynika, ze nie umiesz przykrecic 3 srubek (choc to x 4, wiec daje az 12 !). |
Śróbki są dwie i jedna spinkana chlapak.
Uwex - 10-01-2009, 17:59
Ja zakładałem chlapacze w ASO ( Rybnik) do Sportbacka (żeby była jasność) dzisiaj - z montażem płaciłem... 120 zł.. ! Chlapacze firmowe Mitsubishi uniwersalne . Fajnie pasują , jak komuś zależy mogę wrzucić foto . Chyba za te pieniądze warto ?
jaca71 - 10-01-2009, 18:04
Kupując lancera stwierdziłem że chlapacze tylko go oszpecą. Ale rzeczywistość polska dala mi do myślenia. Po pierwszym deszczu samochód był beżowy i sam sobie lusterka zabłocił Dla mnie masakra. Prawda jest taka ze nasz kraj jest strasznie brudny - wystarczy że samochód umyty wieczorem wyschnie po porannej rosie by mycia nie było widać. A może to Kraków jest taki? Zima to jest kompletne przegięcie - sypią chyba żużlem spod wielkiego pieca bo na 100% nie piaskiem, coś tłustego i czarnego leży na drodze. Dlatego pomyślałem o chlapaczach. A drugi bajer to nakładki na progi. Jak zobaczyłem jak mi dzieciaki po progach chodzą wchodząc i wychodząc przy okazji wydając odgłosy tarcia piasku o metal też się na nie zdecydowałem.
W dniu zakupów wydaje się że akcesoria to tylko wyciągacze kasy, z czasem trochę inaczej na to się patrzy.
@Uwex:
Wrzucaj
apikus - 10-01-2009, 19:08
Ja założyłem dzisiaj chlapacze w ASO 550 zł. Cena z kosmosu, ale misiek mi podziękuje.
Uwex - 11-01-2009, 11:01
Trik napisał :
Cytat: | Na czarnym inaczej to wprawdzie wygląda bo się zlewa, ale autka w kolorkach to raczej mogą mieć dylemat. |
I tu bym się zgodził , na moim grafitowym nie jest źle ! No ale coś za coś - moim zdaniem przy sposobie utrzymania dróg w Polsce ( wali chłopek z paki łopatą jakiś żużel )
- chlapacze to konieczność .
O zdjęciach pamiętam ! Przy okazji wrzucę .
Uwex - 12-01-2009, 16:48
Tak wyglądają chlapacze uniwersalne Mitsubishi ( jak pisałem 120 zł z montażem w ASO ) na
Sportbacku . U góry tył , na dole przód . Auto jak widać grafit + syf z naszych dróg . Nic im nie brakuje , wszystko OK . A oryginalne do Sportbacka w ASO cenią ok. 550 zł .!!
Trik - 12-01-2009, 17:08
apikus napisał/a: | Może gdzieś na szrocie znajdę. |
Zauważyłem w jednym amerykańcu że tego tam nie ma. Jest ciągła listwa i finito.
[ Dodano: 12-01-2009, 17:11 ]
Uwex napisał/a: | Tak wyglądają chlapacze uniwersalne Mitsubishi |
Dwa razy dłuższe od tych nie uniwersalnych. Ale przylegają dobrze.
Nie zaczepiasz ich na krawążnikach?
Ciekawostka. Mają w sobie coś z Dalego.
jaca71 - 12-01-2009, 17:22
A ja się zastanawiam czy tego nie powinno się dociąć po tej linii w środku ; Wtedy by były jak oryginały nieuniwersalne
Uwex - 12-01-2009, 17:25
jaca71 napisał: Cytat: | .. czy tego nie powinno się dociąć po tej linii w środku... |
Czyli skrócić ? Może na zdjęciu wyglądają , że są za długie , ale nie ! Jest OK .
|
|
|