To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - fotka za 1000 zł ???? :(

koszmarek - 15-12-2008, 21:54

to przykre.. ale nawet gdyby tam była szkoła, pewnie byś jej nie zauważył... przy takiej prędkości...
Mam nadzieję tylko, że pomimo stażu(ja nie mam żadnego, ale często robię za pilota po mieście) w końcu się nauczysz trochę nogę z gazu...

Anonymous - 15-12-2008, 22:13

Widze ze sami swieci na tym forum...
JCH - 15-12-2008, 22:22

Bartek napisał/a:
Ode mnie dostajesz 8 pkt. za temat....
Bartku, czy jak napiszę coś w stylu naszego kolegi: "jechałem 140 na 40, jestem idiotą, zamyśliłem się, nie zauważyłem znaku.... cokolwiek... Dostanę za to co najmniej tysiaka i 10 pkt" to sądzisz, że ktoś będzie brał przykład z takiego ktosia :?:
Nie muszę chyba mówić jakie jest moje zdanie w tej kwestii :roll: :? 8)

Morfi - 16-12-2008, 00:05

spiwoor, trzeba rozgraniczyc pewne rzeczy. Wariactwo od szybszej jazdy.
Co innego 85 na 50 a co innego 140 na 40. Tak jak pisze sosik, myslimy o tym samym :)
Jak ktos jedzie z narzeciwka to widzisz czy wariaci czy jedzie poprostu szybciej proste.
Prawie każdemu zdarza sie przekroczyc czasem o te 30km/h i tyle.
Czytaj ze zrozumieniem. A nie to co chcesz przeczytać...

Po cos ten znak 40km/h na wyboistej drodze został postawiony. Nie szkoda zawieszenia itp.

Anonymous - 16-12-2008, 00:24

Ali-En napisał/a:
Widze ze sami swieci na tym forum...

O świętości nikt nic nie mówi.....

Ale....Mitsumaniacy mówią: STOP WARIATOM DROGOWYM!!!!!

a odpowiedź na swój post masz niżej :

Morfi napisał/a:
trzeba rozgraniczyc pewne rzeczy. Wariactwo od szybszej jazdy.
Co innego 85 na 50 a co innego 140 na 40. Tak jak pisze sosik, myslimy o tym samym :)
Jak ktos jedzie z narzeciwka to widzisz czy wariaci czy jedzie poprostu szybciej proste.
Prawie każdemu zdarza sie przekroczyc czasem o te 30km/h i tyle.
Czytaj ze zrozumieniem. A nie to co chcesz przeczytać...

Po cos ten znak 40km/h na wyboistej drodze został postawiony. Nie szkoda zawieszenia itp.

I tu ostrzeżenie światłami jeszcze ma sens....

W moim mieście jest ulica, którą zawsze jeżdżą wariaci pomimo znaku "50".

Nie było chodnika, fotoradaru....nic nie było....totalna bezkarność....

Aż pewnego dnia jakiś wariat.......zabił 2-kę dzieci....bo jechał 140 a że auto z naprzeciwka akurat jechało, a droga dość wąska to sypnął jedno dziecko prawą stroną (reflektorem) a drugie dostało w głowę lusterkiem.

2 lata trwało aż wymyślili sobie że tam jest niebezpiecznie....poszerzyli, zrobili chodnik i jest fotoradar. Czy trzeba było tak bezmyślnego sprawcy 2-ch zgonów niewinnych dzieci? 2-ch lat?

130 i na chodnik przy 80 to dzięki bogu że nikt na tym chodniku nie szedł....

puścisz dzieci. Będą szły po chodniku i jak każdy będzie cicho siedział i przytakiwał takim wystąpieniom to ktoś w nie kiedyś wjedzie na chodniku.....przy 80....

Szanse dla dzieci???? mniej niż ZERO.....rozpędzony samochód to kawał masy z jakimś pędem....Z zajęć Fizyki w szkole wiadomo ze takie coś ma moc.... i jest ciężkie do zatrzymania.

W/g mnie to powinni takim kierowcom prawko od razu zabrać i skierować na psychotesty. Bo rozpędzone Auto na chodniku jest gorsze od rewolweru. Bo pistoletem zabijesz max 6 osób.....a jak będziesz miał pecha w aucie i wpadniesz w przystanek.....to wolę nie myśleć.....

Więc krytyka obopólna jest tu jak najbardziej wskazana.....szkoda tylko ze auto teraz cierpi.....

Hubeeert - 16-12-2008, 00:35

DOŚĆ :!:

8pkt dostałeś za założenie tematu opisującego co zrobiłeś. Jesteś Forumowiczem od 3 lat, znasz doskonale Zasady Forum jak i zawartość tegoż. Jeżeli chcesz dyskutowac o ostrzeżeniu - proponuję PW do Bartek.

Dalsza dyskusja moim zdaniem jest zbędna - za wykroczenie popełnione otrzymasz karę zgodną z taryfikatorem. To znaczy do 1000zł i 10 pkt bo przepis o zatrzymaniu prawa jazdy za przekroczenie prędkości o 50km/h chyba już wycofano.

Ze swojej strony mogę Ci tylko doradzić, żebyś zwolnił i przestał sam ustalać sobie przepisy któych przestrzegasz. W okresie gdy Policja dostaje coraz nowe foto i wideoradary to się zwyczajnie nie opłaca.

Zwolnij - spalisz mniej paliwa, nie bedziesz przeżywał stresów jak powyżej i co najwazniejsze - będziesz miał szansę zrozumieć, że szybka jazda w gęstym ruchu nie oszczędza czasu. Ja się o tym przekonałem - czas na Ciebie.

Pozdrawiam

PS
Świętoszków i teoretyków proszę o wrzucenie na luz.

Bartek - 16-12-2008, 08:18

Gdyby damianrally chciał dowiedzieć się co mu grozi za przekroczneie o 100 km/h dozwolonej prędkości, to by sprawdził w Kodeksie Drogowym a nie chwalił się wszem i wobec, że tyle jechał.....

Świętość nie jest cechą ludzką - ale publiczne brandzlowanie się nad własną głupotą nie może przejść bez echa......

RedBar za pół roku zniknie samoczynnie - może przez ten okres ktoś zastanowi się 2 x zanim wciśnie gaz do oporu tam, gdzie nie powinien.....

Hubeeert - 16-12-2008, 18:14

Bartek napisał/a:
RedBar za pół roku zniknie samoczynnie
89 dni :)
josie - 16-12-2008, 18:41

Trochę hipokryzją tutaj zalatuje... :roll:

Hubeeert napisał/a:

trasa Kraków - Katowice - Łódź - Włocławek - Toruń - Świecie - Tuchola - Chojnice - Człuchów - Koszalin. Około 700km.

Hubeeert napisał/a:

Dotarłem
683km
7h9m
śr prędkość - 95km/h

Hubeeert - 16-12-2008, 18:45

josie, link i data?

Znalazłem -> http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

13-04-2006

josie - 16-12-2008, 18:50

http://forum.mitsumaniaki...?t=2368&start=0
Hubeeert - 16-12-2008, 18:53

josie napisał/a:
Trochę hipokryzją tutaj zalatuje...
CZego to dowodzi? Hipokryzji? Mógłbys mi to wyjaśnić?
josie - 16-12-2008, 19:03

Hubeeert napisał/a:
Mógłbys mi to wyjaśnić?

Nie wiem co mam wyjaśniać. :wink:
Po prostu trochę razi, że tłummaczysz tutaj damianrally za co dostał 8 razy po d..., a sam masz podobny temat założony, tyle, że 2 lata temu i też tam się chwalisz podobnymi osiągnięciami.

sruba - 16-12-2008, 19:05

bla, bla, bla.
zluzujcie warkoczyki panowie.
1. redbar niesłuszny. nikogo nie obraził, nie złamał regulaminu, nie pisał o killach, tylko o swojej głupocie, za którą teraz beknie. jak dostanie 1000 plnów mandatu i 10 pkt, to mu się odechce.
2. wszyscy święci i święcie oburzeni, oczywiście nigdy mandatu nie dostali, jak jest ograniczenie do 40, to jadą max 45 km/h, na żółtych grzecznie stają, a wszystkie staruszki kłaniają im się w pas, bo zawsze wstrzymują ruch jak tylko takowa pojawi się niedaleko krawężnika.
temat nie nadaje się do niczego innego, jak zamknięcia i do kosza (po uprzednim zdjęciu ostrzeżenia).
chłop wie co mu grozi, więc dalsze ciągnięcie tej żenuy nie ma sensu.

howgh

Hubeeert - 16-12-2008, 19:08

josie napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
Mógłbys mi to wyjaśnić?

Nie wiem co mam wyjaśniać. :wink:
Po prostu trochę razi, że tłummaczysz tutaj damianrally za co dostał 8 razy po d..., a sam masz podobny temat założony, tyle, że 2 lata temu i też tam się chwalisz podobnymi osiągnięciami.

Przeczytałeś co napisałem? NAPRAWDĘ? Przeczytaj jeszcze raz. Moje następne posty również.

[ Dodano: 16-12-2008, 19:10 ]
Sruba napisał/a:
bla, bla, bla.
zluzujcie warkoczyki panowie.
1. redbar niesłuszny. nikogo nie obraził, nie złamał regulaminu, nie pisał o killach, tylko o swojej głupocie, za którą teraz beknie. jak dostanie 1000 plnów mandatu i 10 pkt, to mu się odechce.
Bartek. Najlepiej na PW. IMHO - 8pkt to przesada, ale samo stwierdzenie 140/40 jest dla mnie abstrakcyjne. Na dodatek na publicznym Forum.
Ostatnio coś sporo się takich wypowiedzi pokazuje. 130km/h na chodnik, teraz to, były też inne... Chyba faktycznie trzeba by znów przy Zasadach Forum pomajstrować...