To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Niech i ja się pochwalę! Nowiutki Pajero model 2009

Anonymous - 23-12-2008, 20:44

To wersja 200 KM i 440 Nm? Jak z manualem to juz to sie ladnie zbierac musi.
Anonymous - 26-12-2008, 14:36
Temat postu: Tak!
Witaj Ali-En

Tak - to ten z 200 KM i 441 Nm. Rusza z miejsca i rozpędza się niezwykle raźno.
Prędkości maksymalnej jeszcze nie testowałem - nowy to i szkoda.
Po dotarciu pogonię i się okaże. Te 170 Km/h powinien osiągnąć. Na razie najwyższa prędkość to około 140, na chwilkę. Cicho i spokojnie.

Wasz Marek

Lipa - 26-12-2008, 15:26

No proszę gratuacje zacnego motoru 8) , wg mnie tylko tego, co prawda o gustach się nie dyskutuje ale osobiście nie podoba mi się to autko.. widzę je pierwszy raz, może na zdjęciach tak wygląda...

Przód :shock: porażka, a środek(konsola), jakby ktoś siekierką wyciosał :axe: :D , i te owiewki :roll:

No ale najważniejsze, że się Tobie podoba, no i oby bezawaryjnie służył 8)

eys28 - 26-12-2008, 20:36

nie znasz się Lipa :P
wichura1 - 27-12-2008, 23:06

Lipa to jest "Pajero", prawdziwa terenówka, od wielu lat tryumfator rajdu Paryż-Dakar. A nie jakiś pseudo terenowy SUV. To ma jeździć po bezdrożach, a nie stać w garażu i udawać samochód terenowy, jak np: VOLVO XC90, Porsche Cayenne. :mrgreen:
Lipa - 28-12-2008, 10:19

Być może i tak jest jak mówicie, ale nie mówcie mi że chociażby 10% osób kupujących zjedzie nowym autem w las lub tym podobne, by sprawdzić możliwości typowo terenowe, rozumiem jakieś błoto delikatne górki itp.

Nie jeździłem ani porshe ani Volvo ale domyślam się że zarówno jedno jak i drugie da sobie radę w/w przeze mnie sytuacjach...

marcin007 - 28-12-2008, 21:20

Piękne Pajerko vaiomark :)
Gdzie ja podobne zegary widziałem :) .....Toyotka miała coś podobnego no i oczywiście chyba Galant :)

eys28 - 28-12-2008, 21:25

Lipa napisał/a:
Nie jeździłem ani porshe ani Volvo ale domyślam się że zarówno jedno jak i drugie da sobie radę w/w przeze mnie sytuacjach...

brakuje im blokady mostu więc nie sądze że dadzą tyle rady co pojara :wink:

Anonymous - 06-01-2009, 20:48

Swietna fura Marek! Gratulacje! Zeby jezdzil bez najmniejszych usterek.Kolor tez wybrales extra.
Anonymous - 07-01-2009, 07:50
Temat postu: Dzięki!
Witaj Giant i dzięki za gratulacje.

Przy okazji życzę WSZYSTKIM Mitsumaniakom wspaniałego Nowego Roku. Jak najmniej awarii i innych smutnych doznań.

Kolor wydaje mi się przede wszytkim praktyczny. Pojazd nie nagrzewa się tak szybko i tak bardzo jak czarny.
No i na czarnym widać każdy pyłek...

Tak - auto fajne, ale... nim ostatnio nie jeżdżę.
Dwa dni temu spadł śnieg i oczywiście pojawiła się sól. Gdy będzie ciepło, na wiosnę - chciałbym zafundować swemu Pajero zabezpieczenie przestrzeni zamkniętych jakimś dobrym woskiem. Dlatego nie chcę, by sól zaległa mi w progach i drzwiach zanim "zalegnie" tam wosk. Na szczęście mam do pracy kilkaset metrów i chodzę zawsze na piechotę.

Mam nadzieję, że za kilka dni sytuacja na drogach poprawi się na tyle, by się dało "bezboleśnie" pojeździć.

A tak przy okazji:
- znacie Koledzy jakieś ceny takiej usługi?
Ile kosztuje porządne zabezpieczenie samochodu? Chciałbym mieć możliwość porównania cen w Polsce i w Niemczech. Może opłaci się przyjechać do Polski na przegląd techniczny i połączyć to z zabezpieczeniem samochodu?

Pozdrawia Was

Marek

JCH - 07-01-2009, 11:34

vaiomark napisał/a:
Ile kosztuje porządne zabezpieczenie samochodu? Chciałbym mieć możliwość porównania cen w Polsce i w Niemczech. Może opłaci się przyjechać do Polski na przegląd techniczny i połączyć to z zabezpieczeniem samochodu?
Jest taka firma w Polsce, która robi ochronę lakieru - Diamondbrite - 6-cio letnia gwarancja na powłokę lakierniczą + tapicerka + dywaniki .....
Poczytaj, porównaj ceny.... Nie wiem czy to jest to, czego oczekujesz - ja mam zamiar wkrótce skorzystać. Cena w stosunku do wartości Twojego samochodu to pikuś ;)
Przy okazji vaiomark .... miałbym pytanie do Ciebie ale to na PW.

Anonymous - 07-01-2009, 13:41
Temat postu: Nie całkiem...
Witaj JCH!

Dzięki za informację. Zajrzałem na tę stronę ale nie całkiem o to mi chodzi.
Fajne pomysły, może kiedyś skorzystam. Ale na początek potrzebuję czegoś innego.

Chciałbym, by profesjonalny warsztat wtrysnął mi pod wysokim ciśnieniem jakiś dobry, długotrwały wosk w drzwi, progi, może i w słupki. Wiesz - wtrysnąć coś "cienkiego", co z czasem stwardnieje i ochroni.

Samochód rdzewieje przeważnie od środka. Woda z deszczu, kałuż lub z kondensacji, zmieszana z brudem oraz związkami siarki (z deszczu) - powoduje przyspieszoną korozję. Miałem do tej pory używane pojazdy i sam je konserwowałem. Puszka sprayu z małą rurką i już. Wtykałem w otwory na dole drzwi i na jakiś czas starczyło. Tym Pajero chciałbym jednak pojeździć możliwie długo.

Pytanie?
- pisz!

Marek

Anonymous - 14-01-2009, 08:57
Temat postu: Re: Tak!
vaiomark napisał/a:
Tak - to ten z 200 KM i 441 Nm. Rusza z miejsca i rozpędza się niezwykle raźno.
Prędkości maksymalnej jeszcze nie testowałem - nowy to i szkoda.
Po dotarciu pogonię i się okaże.

a chciałem jeszcze zapytać o spalanie tego motoru - możesz dwa słowa jak to wygląda w codziennej eksploatacji?
pozdrawiam!

Anonymous - 14-01-2009, 14:50
Temat postu: Nie wiem jeszcze...
Witaj Gorzkim!

NIE WIEM jeszcze...

Tuż po odebraniu auta ze sklepu 10 grudnia zatankowałem do pełna i do dziś przejechałem 240 kilometrów. Nie tankowałem jeszcze. Wyświetlacz pokazuje wzsystko między 6 a 10 litrów na 100 kilometrów. Dopiero niedawno zauważyłem, że mi wskazówka wskaźnika paliwa lekko opadła.

Dam Wam wszystkim znać, gdy zatankuję. Ale kiedy to będzie...
Jeśli nie muszę - nie jeżdżę ostatnio. Sporo soli na jezdni i szkoda mi autka.
U Was też zima i słone błoto, prawda?

Wasz

Marek

Student - 14-01-2009, 15:34

No bo Marek traktuje Pajeraka jak plaskacza :lol: :lol: :lol: i w deszcz nie wyjeżdża.
Choć z drugiej strony to coraz bliżej mu do przysłowiowego SUV na czarne.

Ale na poważnie to piękne autko, szkoda że drogie w zakupie i utrzymaniu dla cywila.