To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Motostat.pl

wizard - 11-01-2009, 23:50

średnie spalanie liczymy dopiero od drugiego pełnego tankowania, spritmonitor zaklada z góry ze pierwsze jest pełne i do pełna, a niemożna zakładać ze pierwsze musi być do pełna, proponuje wyedytowac pierwsze tankowanie, już wkrótce wprowadzimy rozróżnianie czy pierwsze jest do pełna czy nie - i problem będzie rozwiązany

przy okazji dla zainteresowanych wprowadziliśmy:
przypomnienia (oc, ac, przeglądy, itp itd)
wyliczenie ceny za litr paliwa (po najechaniu na koszt tankowania)
ulubione (można dodać w profilu obserwowane auta)

Hubeeert - 12-01-2009, 00:25
Temat postu: Re: Motostat.pl
wizard napisał/a:
Zapraszam do odwiedzin i korzystania ze stronki, dzięki niej już niedługo dowiesz się ile tak naprawdę kosztuje kilometr jazdy Twoim samochodem, ile tak naprawdę pali i ile w niego włożyliście pieniędzy. Już wkrótce uruchomiona zostanie przypominajka o racie za ubezpieczenie, o przegladzie czy o wymianie oleju.
Serwis jest stosunkowo młody ale rozwija się bardzo prężnie. Serdecznie zapraszam i z góry przepraszam jeżeli ktoś potraktuje to jako spam, ale widzę że wiele osób korzysta z sygnaturki ze strony prowadzonej za naszą zachodnią granicą, więc pomyślałem czemu by to nie miałoby być po polsku.
Mam nadzieje że zarząd klubu będzie skory do współpracy.
Jeszcze raz zapraszam
http://motostat.pl - Miej wydatki pod kontrolą

Witam na Forum.
Pytania:
1. Czy jest to inicjatywa komercyjna?
2. Czy nie wypadałoby najpierw zapytać o zgodę?

Klub nie ma Zarządu jako takiego.
Forum jest zarządzane demokratycznie.
Jeżeli to jest inicjatywa komercyjna - może być polecona przez Forumowicza a nie osobę obsługującą to przedsięwzięcie.

Podsumowując - rozumiem, że chęć nabicia sobie nowych userów jest większa niż chęć przestrzegania jakichkolwiek ZASAD. Niemniej niesmak pozostaje...

Pozdrawiam
Hubert "Hubeeert" Ciuruś
administrator Forum

seir - 12-01-2009, 02:51

Mam konto aktualnie na 4x4.pl, fajnie tam jest, ale widzę, że motostat.pl ma więcej możliwości. Nie podobają mi się tylko te cukierkowe kolory i obfitość graficzna... Zrobiłem konto i powkładam jakieś informacje, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

A i zapomniałbym! Jasne, że się przyda, jak nie mi to komuś innemu :)

[ Dodano: 12-01-2009, 02:52 ]
Hubeeert,
Cytat:
Mam nadzieje że zarząd klubu będzie skory do współpracy.

Też mam taką nadzieję, pomysł naprawdę dobry, nie ma co tu doszukiwać się problemów...

londolut - 12-01-2009, 13:00

Cytat:
Może dlatego że na motostart dałeś tankowanie wpis na full , na spritmonitorze masz do 1/2
Podziałka z zielono/żółto/czerwonym polem to styl jazdy a nie tankowanie pod korek czy do 1/2 moja droga Reniu ;)

wizard napisał/a:
proponuje wyedytowac pierwsze tankowanie,
Tak zrobię, zaraz zobaczymy co wyszło ;)
Hubeeert - 12-01-2009, 21:21

seir, :? to po co są te Zasady Forum?
rosomak1983 - 12-01-2009, 22:54

Hubeeert napisał/a:
seir, :? to po co są te Zasady Forum?

po to zeby je łamac Hubert :wink:
W tym przypadku niewazne ze łamie zasady info przydaje sie uzytkownikom forum i byłoby bez sensu robic problemy.... Zasady musza byc elastyczne.

Hubeeert - 13-01-2009, 00:10

rosomak1983 napisał/a:
tym przypadku niewazne ze łamie zasady info przydaje sie uzytkownikom forum i byłoby bez sensu robic problemy.... Zasady musza byc elastyczne

:shock:

Tak. Jutro zarejestruje się komis samochodowy i zacznie sprzedawać Miśki. Nieważne, że łamiemy zasady bo muszą być elastyczne. :roll:

rosomak1983 kim Ty jesteś, żeby pisać w ten sposób o Zasadach według których to Forum działało zanim TU trafiłeś? Wszędzie Cię pełno, wszędzie masz coś do powiedzenia, często, zbyt często w sposób wywołujący chęć dołożenia Ci kolejnego paska. Zasady zostały przegłosowane przez Forumowiczów. Twój POJEDYNCZY GŁOS jest :? niestety niewiążący.

Wciąż czekam na odpowiedź. Uprzedzam, że mam możliwość zablokowania możliwości korzystania z tego "wynalazku" w wypadku braku kontaktu.

rosomak1983 - 13-01-2009, 00:40

Hubeeert napisał/a:
rosomak1983 kim Ty jesteś, żeby pisać w ten sposób o Zasadach według których to Forum działało zanim TU trafiłeś?

jestem mitsumaniakiem czy to wazne jaki ktos ma staż?
Hubeeert napisał/a:
Wszędzie Cię pełno, wszędzie masz coś do powiedzenia,

czy to zle?
Hubeeert napisał/a:
Wciąż czekam na odpowiedź. Uprzedzam, że mam możliwość zablokowania możliwości korzystania z tego "wynalazku" w wypadku braku kontaktu.

Nie rozumiem grozisz mi?
Rób co chcesz myslałem ze to forum jest przyjazne dla uzytkowników i mozna sie swobodnie wypowiadac w danych kwestiach... To co powiedziałem w poscie wczesniej jest moim zdaniem i chyba mam prawo sie wypowiedziec??? Mi info o motostacie sie przydało i nie mam nic przeciwko zamieszczniu tego typu info.Uwazam ze absolutne zasady maja własnie ta wade ze sa elastyczne informacja o motostacie to co innego niz komis.To własnie ty Hubert mas zbyc taka elastyczna wyrocznia która to ocenia.Wielce Cie podziwiamy za to ze to wszytko jakos ogarniasz.Ale zasady absolutne to duza wada. Takie jest moje zdanie i nikogo chyba ono nie obraza...
Co do forum to chyba po to ono istnieje zeby sie ludzie wypowiadali... Jesli to OT to przeparaszam ale nie wiedziełem gdzie mam sie odpowiedziec...
POZDRO

Hubeeert - 13-01-2009, 00:45

rosomak1983 napisał/a:
jestem mitsumaniakiem czy to wazne jaki ktos ma staż? Wczesniej nie było mnie stac na auto to sie nie interesowałem...

Jesteś Mitsumaniakiem. Bądź nim i stosuj się do Zasad Forum.
Nie - zły jest sposób wyrażania Twoich poglądów. Narzucać swoje innym nie wypada.
rosomak1983 napisał/a:
nie rozumiem grozisz mi?
Nie Tobie - autorowi tego tematu przypominam, że administrator ma pewne możliwości.
londolut - 13-01-2009, 01:12

Panowie, oboje macie rację, przynajmniej wg. mnie.
rosomak1983, rozumie twoje zdziwienie na post Huberta. Też chciał bym wiedzieć, że jest coś takiego w polskim wydaniu. Być może będzie miał większe powodzenie niż spiritmonitor... ale zasady są zasadami i nie należy ich łamać i Hubert, jak admin to egzekwuje.
Hubeeert, ciebie też rozumie, że irytuje cię kolejny "łamacz" zasad ale... czy ten ktoś, kto przedstawił możliwość prowadzenia wirtualnej książki pojazdu zarabia bezpośrednio na nas? Motostat.pl jest dla użytkownika całkowicie darmowy (przynajmniej na razie) i nie wiem, czy masz do końca rację nazywając go całkowicie komercyjnym.

Hubert, czy sprawa wyglądała by inaczej gdyby wizard zapytał ciebie jako admina o zgodę?

Hubeeert - 13-01-2009, 01:30

londolut napisał/a:
i nie wiem, czy masz do końca rację nazywając go całkowicie komercyjnym.
gdzie?
londolut - 13-01-2009, 01:33

Hubeeert napisał/a:
1. Czy jest to inicjatywa komercyjna?

Hubeeert napisał/a:
Jeżeli to jest inicjatywa komercyjna...

rosomak1983 - 13-01-2009, 01:38

Autor postu powienien spytac owszem zgadzam sie ... Ale ostatecznie wg mnie nic złego sie nie stało. A nawet powiedziałbym ze na plus.
Hubeeert napisał/a:
Narzucać swoje innym nie wypada.

pisze tylko co mysle o sprawie nikomu nie narzucam.
seir napisał/a:
Też mam taką nadzieję, pomysł naprawdę dobry, nie ma co tu doszukiwać się problemów...

zgadzam sie z seir...
Hubeeert, ty podejmujesz decyzje ale mozemy Ci zawsze powiedziec co o tym myslimy. (nie narzucajac niczego :wink: ) Czyż nie?

wizard - 13-01-2009, 17:00

Hubeeert: Na początku chce przeprosić Zarząd i Administratorów jeśli pogwałciłem zasady forum, sądziłem że o taki temat nie muszę się pytać gdyż jest on na temat który nie jedną osobę ciekawi i jest z branży motoryzacyjnej a z doświadczenia wiem że admini często nie odpowiadają przez tydzień na takie posty poczym są wielce zdziwieni, inicjatywa strony jest całkowicie darmowa i nie komercyjna (rejestracja darmowa, brak reklam, itp.).

Za zgodą Administratora - o ile się zgodzi - proponuje kontynuować wątek :) dla zainteresowanych

Hubeeert - 13-01-2009, 18:13

wizard napisał/a:
inicjatywa strony jest całkowicie darmowa i nie komercyjna (rejestracja darmowa, brak reklam, itp.).

I to mi w zupełności wystarczy.
Dziękuję za wyjaśnienia i proszę o zrozumienie - mam całkiem sporo prób robienia sobie na naszym Forum reklamy przez przeróżne firmy.

Pozdrawiam