[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Demontaż kierownicy
yam1530 - 24-12-2008, 22:01
Marti u kogo robiłeś geometrie??
Marti - 24-12-2008, 23:48
Cytat: | Marti u kogo robiłeś geometrie?? |
W Auto-Geo-Test w Michałowicach i to było ustawianie zbierzności. Ogólnie z wyjątkiem ustawiania kiery to zawsze byłem bardzo zadowolony z usług w tym warsztacie biorąc pod uwagę fakt że serwisuję tam już 3 z kolei mój samochód a właściciel to znajomy, który nie odwaliłby fuszerki.
Psikus - 25-12-2008, 21:32
Marti, miałem już kilka razy do czynienia z sytuacją, kiedy po strzale tylnymi kołami w krawężnik ( miałem po prostu rajdowe zapędy ) kierownica była krzywo. I choćby ten magik do którego jezdzisz nawet 20 razy ustawiał Ci przód, a nie zrobi zbieżności z tyłu to będziesz miał dalej kierownice krzywo. Proponuje zmienić warsztat a nie przekładać kierownicę- bo tą bedziesz miał prosto, a samochód będzie jechał bokiem
keleron - 08-11-2009, 19:22 Temat postu: [EAx 97-04] jak zdemontowąć kierownicę...? Galant EAX Witam
moje pytanie do Was tyczy się zdemontowania kierownicy... wpadłem na pomysł iż chciałbym oddać ją do obszycia skórą do tapicera(moja kierownica jakoś mi nie leży w dłoniach...jest lekko przytarta i dosyć śliska). koszt to ok 200 zł wiec da się przeżyć...tylko obawiam się zdemontowania kierownicy... co mam odkręcić jak zdjąć poduszkę gdzie ją wypiąć. Czy zdejmował ktoś z Was kierę i podpowie dokładnie jak za to się zabrać... z góry dzięki!
robertdg - 08-11-2009, 21:57
keleron, sciagasz kleme minusowa z aku, nastepnie odkrecasz kolejno srubki wedle podanego schematu:
1. srubki numer 1, po bokach kierownicy
2. sciagasz poduszke delikatnie nr2
3. odpinasz kostki elektryczne podlaczone do niej
4. odkrecasz duza nakretke kierownicy po jej srodku i sciagasz kierownice delikatnie do siebie powoli jednoczesnie wypychajac kosci przez otwor w ktory sa wprowadzony i masz kiere na wierzchu, jakby nie chciala latwo zejsc to kladziesz obiere rece na godzine 9:15 i na zmiane prawa reka naciskasz lewa odciagasz i na odwrot, wtedy zejdzie z wieloklina,
P.S. zaznacz sobie dokladne p[olozenie kiery na wieloklinie zebys pozniej nie musial jej poprawiac po przykreceniu jakby miala byc krzywo.
|
|
|