[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Wysokość tylnego zawieszenia
swinks_UK - 01-01-2009, 14:46
Obniżenie zawiechy było w opcji na Wysopach. Przy kupnie Gala SE lub Avance klient mógł sobie wybrać opcję "gleby" w zakresie 2 - 4 cm. Stąd wasze różnice
seir - 01-01-2009, 19:11
Ten wymiar u mnie ma 35,5 cm na feldze standardowej 15" i oponie Firestone 195/65/15. Obie strony tak samo.
shinai - 01-01-2009, 19:17
to moze ja mam jakiegoś extra podniesionego jak w UK mozna było zamawiać obniżone to i może podniesione też
czekoladka_1981 - 01-01-2009, 19:22
seir napisał/a: | Ten wymiar u mnie ma 35,5 cm na feldze standardowej 15" i oponie Firestone 195/65/15. |
Czyli masz większe od standartu cuuube o 19,5mm to 1,95 cm. Wniosek taki że masz prawie, albo to samo.
Anonymous - 01-01-2009, 19:24
shinai, wiem, że Carismy które szły na rynek Rosyjski miały wyższe zawieszenie.
Żeby to sprawdzić w Twoim Galu trzeba wbić numer nadwozia do Caps'a i wybrać sprężyny - wtedy będziesz miał opisane czy są normalne jak w pozostałych Galach (nie będzie żadnego opisu przy części) czy są one wyższe (będzie opis).
Mirek Jurek - 01-01-2009, 19:54
cerber napisał/a: | Szukam normalnych sprężyn co by być wyżej, więc jakby ktoś znał dobre źrodło to jestem chętny |
A ja chetnie pokusilbym sie na takie jak Ty masz. Moze mi odsprzedasz te Twoje jak juz zalatwisz sobie wyzsze?
Moj gal wyglada tak:
czekoladka_1981 - 01-01-2009, 20:10
Mirek jak zobaczylam , u nas taki profil opony by nie pszeszedł , dziury,dziury i kiepska nawierzchnia szkoda takich felg.
shinai - 01-01-2009, 20:33
Niestety nie wiem co to CAPS a numer mam JMASNEA5AWZ000381 jak by ktoś mógł sprawdzic byłbym wdzięczny lub wytłumaczyć jak to sprawdzić ,bo jeszcze nie widziałem tak wysokiego galanta.
Nie było pytania juz znalazłem
Mirek Jurek - 01-01-2009, 20:54
czekoladka_1981 napisał/a: | Mirek jak zobaczylam , u nas taki profil opony by nie pszeszedł , dziury,dziury i kiepska nawierzchnia szkoda takich felg. |
Niestety w irl tez. Wiem, ze profil jest za niski 205/40. Opony te byly juz na felgach gdy je kupoowalem, a zdecydowalem sie, bo byly bardzo tanie
Teraz nadaja sie do wyrzucenia lub do renowacji, bo kupilem juz te: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=30937
Za tydz beda juz zalozone
Ps. Moge podarowac je (te stare ) ktoremus z was:
ROI - odbior osobisty
PL - wysylka na koszt zainteresowanego. Koszt przesylki ROI-PL to ok. EUR50
Felgi maja pozdzierane ranty, bo wystaja poza opone. Pogiete chyba nie sa, bo kiera ni trzesie
PZDR
Aha, zapomnialem dodac, ze felgi posiadaja 2 rozne rozstawy srub tzn:
4x114.3 i 4x100 (8 dziur )
Felgi juz nie aktualne.
Pozdrawiam.
Anonymous - 02-01-2009, 00:11
shinai napisał/a: | Niestety nie wiem co to CAPS a numer mam JMASNEA5AWZ000381 jak by ktoś mógł sprawdzic byłbym wdzięczny | popros akbiego o sprawdzenie na detali.ru on ma obcykana te stronke
czekoladka_1981 napisał/a: | u nas taki profil opony by nie pszeszedł , dziury,dziury i kiepska nawierzchnia szkoda takich felg. | nie zgodze sie jak smigalem golfem na profilu 40 z 215 to ani razu nie drasnalem rantu i nie jezdzilem zygzakami wiekimi tylko poprostu sztuka jest w odpowiednim podjezdzaniu pod krawezniki
Anonymous - 02-01-2009, 01:51
swinks_UK napisał/a: | Obniżenie zawiechy było w opcji na Wysopach. Przy kupnie Gala SE lub Avance klient mógł sobie wybrać opcję "gleby" w zakresie 2 - 4 cm. Stąd wasze różnice |
To by potwierdzało fakt że jak gal jest obniżony to spręzyny są zawsze eibacha. Jednak głupotą chyba obniżać samochód bez głębszej ingerencji w zawieszenie. Gal po obniżeniu na letnich felgach i oponach 215 i przy załadowaniu 2 ocób na tył prawie dotyka rantem o koło (dlatego chce zmienić zawieszenie na normalne).
Co do golfa to powiem że golf to nie galant, tym bardziej avance gdzie dziób mocno do przodu jest wyciągnięty. poza tym u ciebie były opony z zabezpieczeniem rantu felgi itp itd
biti - 02-01-2009, 21:12
od kilku miesiecy jestem posiadaczem Galanta SE z dosc niskim zawieszeniem i przez ten krotki okres zdazylem stwierdzic, ze niestety nasze drogi nie sa odpowiednio dostosowane do aut o tak niskim zawieszeniu. szczegolnie garby na niektorych osiedlach potrafia dac w kosc. a jesli ktos szanuje swoje auto, to kazda stycznosc z takim garbem bardzo boli. dlatego ja pomyslalem, o podniesieniu swego Gala.
w zwiazku z tym mam pytanie do Was.
czy ktos podnosil juz swojego Gala? z tego co sie orientowalem w serwisie Mitsu, wystarczy wymienic sprezyny na dluzsze i sprawa zalatwiona, ale jako, ze Pan z serwisu nie mowil tego w bardzo przekonujacy sposob wole to skonsultowac
kolejna kwestia to dlugosc sprezyn. orientujecie sie jakie one maja dlugosc? chcialbym to wiedziec jak bede buszowal na gieldzie samochodowej
spown - 02-01-2009, 22:48
To może się zamienimy na sprężyny, jeśli się da ? Mój wysoko stoi.
Anonymous - 02-01-2009, 22:57
No to Pan w serwisie myśl chyba że aso mitsubishi wkaładało jedynie sprężyny obniżone bez wymiany amorków na wersje obniżoną. Troche mi się nie chce wierzyć że aso mitsubishi taki kit odwalałoby.
Anonymous - 02-01-2009, 23:45
@cerber a moze to byl tuning "samorobka" ? ;>
|
|
|