[97-04]Galant EAxA/W - [EA5W 2.5] cos stuka przy hamowaniu
Bury - 11-01-2009, 22:04
Marti napisał/a: | I co stwierdzam że goście w tym warsztatach się nie znają..... trzeba użyć brechy (łomu) i dobrze poszarpać kołami. |
z tymi luzami jest tak w miśkach,że trzeba zaznaczac,że jeżeli stukanie nie ustanie to mechanior albo niech się nie czepia roboty,albo za wymianę niepotrzebnych części nię będziemy musieli płacic
u mnie bylo to samo
szarpaki,brecha,samochod opuszczony,podniesiony,sprawdzanie wszystkiego w koło i nic nie dalo efektow
dopiero szarpanie autem na zaciagnietym recznym i macanie kazdej czesci zawieszenia dalo efekt...swozen na wachaczu tzw bananie
mudzin - 22-01-2009, 19:00
ktory wahacz to banan?? ja wymienialem jakies 3 miesiace temu oba dolne wahacze. zostal tylko gorny. od kilku dni zaczelo mi takze stukac na malych dziorach. a dzis zaywazylem ze jak stoje i zaczynam przyciskac i puszczac hamulec to tez czasem stuknie. ja juz nie wiem. umowilem sie z mechanikiem na dokladne sprawdzanie na poczatku przyszlego miesiaca, moze cos sie dowiem
czekoladka_1981 - 22-01-2009, 19:30
mudzin napisał/a: | ktory wahacz to banan?? |
strona lewa:
a jakiej firmy te wachacze? może miałeś pecha i trafiłeś na jakąś wadę fabryczną , jeżeli okarze się jeden z tych dwóch.
Masz jeszcze na temat wachaczy przednich coś tu:
http://forum.mitsumaniaki...wachacz&start=0
mudzin - 24-01-2009, 18:46
wahacze kupilem z nipparts`a. sam juz nie wiem o co moze chodzic. tarcza swoja droga jest do reklamacji bo ma male bicia. nie bede mial z tym problemu bo pracuje w hurtowni motoryzacyjnej i kupilem wszystko u siebie. nie wiem tylko czy przy okzji wymiany mi tarcz na nowe wymienia tez mi klocki. wydaje mi sie ze powinni. Niby TRW Lukas a tez sie posypało
Marcino - 25-01-2009, 12:24
mudzin napisał/a: | wahacze kupilem z nipparts`a. sam juz nie wiem o co moze chodzic. tarcza swoja droga jest do reklamacji bo ma male bicia. nie bede mial z tym problemu bo pracuje w hurtowni motoryzacyjnej i kupilem wszystko u siebie. nie wiem tylko czy przy okzji wymiany mi tarcz na nowe wymienia tez mi klocki. wydaje mi sie ze powinni. Niby TRW Lukas a tez sie posypało |
Możliwe ze jak zakładali tarcze to nie oczyścili dokładnie piasty i została żle zamocowana i dostała bicia. CO do klocków.. hmmm .. położyć ja na szlifierke magnesowa i zebrać zeby były równiutkie jak nie chcesz ich wymieniać, albo chociąc na papier ścierny i zrównac nierówności. Ale po takim przebiegu nie powinno być z nimi źle.
|
|
|