Lubuskie - serwis Mitsubishi w gorzowie opinie
rryba - 22-03-2010, 21:56
A tak poza tematem chociaż naprawili usterkę z którą się zgłosiłeś
Ja jeszcze bym ich postraszył mediami, serwisy troszkę się boją takiej "reklamy"
Bender - 23-03-2010, 12:32
Czyszczenie przepustnicy raczej udało im się zrobić. To nie jest jakaś skomplikowana sprawa. Tylko z tego, co się doczytałem na forum, w Galantach trzeba mieć komputer żeby ją później dobrze zamontować, czy coś takiego (dlatego pojechałem do ASO). Ogólnie to z czyszczenia wywiązali się raczej dobrze, furka tak na „oko” mniej pali (jeszcze tego nie sprawdzałem dokładnie). Chociaż patrząc na profesjonalizm tego serwisu, to z chęcią bym gdzieś sprawdził jak ta przepustnica wygląda po czyszczeniu. A o opisaniu sprawy w jakiejś gazecie (np. lubuskiej) też myslałem. Ale poczekam jeszcze na odpowiedź z centrali, bo może nie będzie to konieczne
Frost - 23-03-2010, 13:32
to grubo, a widzisz trzeba bylo się słuchac forumowiczów co do przepustnicy to ja swoją wyminiam, wkładam i przekładam robie co mi się podoba i nie ma potrzeby podpinania pod kompa, no chyba że byś czujniki poprzestawiał ale ich nie trzeba wykręcać.
Co do warsztatu - każdy ma swój, ja Ci proponuje mojego kolege Marcina z Kostrzyńskiej (po drugiej stronie Kościoła). Tylko jemu daje dotknąć mojego Gala, jeżeli ja czegoś sam nie moge zrobić - co się żadko zdarza bo Miśka rozbieram co do śrubki i składam z powrotem - zawsze chętnie Ci pomoge jakbyś miał kłopoty. Aha - chłopak ma kompa, co prawda pod mój się nie podepnie ale pod Twój spokojnie.
CrazyT - 23-03-2010, 19:16
frost83 dlaczego pod Twój się nie podepnie??? Ja ze swoim byłem u kolesia co ma kompa i bez problemu się podpiął, to aż tak duża różnica między 2.0 16V a 2.5 V6???
Może wyjdę na laika ale nie znam się aż tak dobrze...........
sebo199 - 23-03-2010, 20:16
Witam wszystkich z lubuskiego. Bender możesz zdradzić ile wzięli za tą usługę czyszczenia przepustnicy?
Bender - 23-03-2010, 20:25
Dane z Faktury:
Czyszczenie Przepustnicy - 154 zł
Test MUT - Diagnostyka - 154 zł
Czyli razem - 308 zł (wartość brutto)
Dobrze Frost83 że wspominasz o tym Twoim koledze, bo chciałem z Tobą pogadać o nim na spocie. Mam mały wyciek oleju (tak mniej wiecej na dole z lewej strony, patrząc od przodu) i chcialem żeby ktoś kumaty to oblukał.
sebo199 - 23-03-2010, 20:34
Cwaniaczki z PKS-u. Jak kupiłem Gala lekko mi obroty falowały. Wiadomo o co chodzi. Myślę sobie zrobię autku dobrze na dzień dobry w mojej rodzinie. A że mam bliziutko do Gorzowa i często bywam zadzwoniłem do nich zapytać o cenę. Jak mi podali cenę to przysiadłem. W sumie powiedzieli mi 500zl. To było chyba w październiku 2009.
Bender - 23-03-2010, 20:47
Haha Oni są niemożliwi. W grudniu u nich byłem, żeby kupić filtr oleju bo wyczytałem na forum że orginalny w serwisie jest w porownywalnej cenie co zamiennik w sklepie (nie pamietam dokładnie ale wyszło jakieś 5zł u nich drożej) to sobie myśle, dowiem się odrazu ile takie czyszczenie kosztuje. To mi powiedzieli że tak do 250 zł:P. I to było w starej siedzibie! Teraz pojechałem do nich, po przeprowadzce i mowie że chcę zamówić czyszczenie bo słyszałem ze to tak pod 250zł kosztuje. A gość do mnie że skąd ja takie ceny sobie biore, i odrazu zaznaczył ze nie bedzie mniej niż 300:P Widze że co klient to inna cena
rus_one - 23-03-2010, 21:00
Robią chyba cenę razy 2 bo mają znaczek mitsu na ścianie warsztatu...
ps. A może następnym razem do niemcowa niech ktoś testowo poleci? Koleś kiedyś zamawiał części do audi w niemczech i wyszło dwukrotnie taniej i nie czekał 3 tygodni jak to u nas mu powiedzieli. Z resztą wielu moich znajomych robi przeglądu auta w niemieckich ASO. Wcale nie drożej a podejście do klienta zupełnie inne. Potrafią nawet przeprosić że zepsuło się ich auto... Nie wiem tylko jak wygląda cenowo naprawa auta za granicą.
sebo199 - 23-03-2010, 21:02
A jaki dało to efekt z obrotami silnika? Ja robiłem czyszczenie przepustnicy u swojego mechanika (50zl) i sam robiłem naukę obrotów metodą opisaną na forum. Poprawa u mnie jest ale czasami, najbardziej widoczne z włączoną klimą, po dłuższej jeździe przy zatrzymywaniu się obroty potrafią dosyć mocno spaść a potem podskoczyć do około 1000 a potem się stabilizują.
Bender - 23-03-2010, 21:25
Ogólnie to lepiej. Ale nadal lubią sobie troszke pofalować. Jeszcze jutro przyjrze się dokładniej i dam Ci znać (ale to może już na PW, żeby nie było że nie związane z tematem). Głównym powodem tego że dalem do czyszczenia było tom, że mi gasł podczas nauki obrotów i po tej całej akcji z lakierem, stwierdziłem że to sprawdze, no i już nie gaśnie. Ładnie uczy się obrotów i lata. Ale jutro też to sprawdze;P
Frost - 24-03-2010, 11:39
CrazyT napisał/a: | dlaczego pod Twój się nie podepnie | ponieważ jego komp jest uniwersalny bardziej, nie specjalnie do Mitsu i w tym kłopoty. Juz próbował się podpinać pod E54A i nie udało się więc i pod mój się nie podepnie, ale akurat to mi nie przeszkadza, bo w miśku niema tyle elektroniki zeby miało ci się psuć Bender napisał/a: | chciałem z Tobą pogadać o nim na spocie | spokojnie obejrzymy na spocie chyba że chcesz szybciej
Bender - 24-03-2010, 18:41
Dzięki forst83 ale aż tak się nie pali. Uzgodni się wszystko na spocie.
[ Dodano: 30-03-2010, 16:29 ]
Noo i miną już dokładnie tydzień od czasu, kiedy przyszło mi potwierdzenie, że do centrali biura obsługi doleciał mój mail ze skargą. I do tej pory NIC, żadnej odpowiedzi Ciekawe czy tyle czasu zajmuję im badanie sprawy czy najnormalniej na świecie się na mnie wylali
|
|
|