Carisma - Ogólne - błąd ABS I SRS
Anonymous - 07-01-2009, 18:38
mariusz_skc, jak nie widzi silnika to nie ma gość oprogramowania!! tak też miałem jak byłem u gościa u siebie w wyszkowie. podpioł i tylko silnik i abs miał srs nie było. SDS4 napewno ma oprogramowanie tylko pytanie czy u ciebie to kwestia usuniecia błędu czy usterki a podtem błędu. jak to drugie to zapewne ci powie że jest coś nie tak ale będziesz miał pewność że cie w rogi nie robi (bo sprawdzony człowiek) byłem u jednego magika w wawie to powiedział że komp srs do wymiany bo sie nie komunikuje!!!! a to g.. prawda na drugi dzień byłem u SDS4 i chwila i po robocie. poza tym jak się nie da usunąć i powie że jest coś nie tak to możesz powiedzieć dzięki narazie i nie płacić!! wkońcu przyjechałeś skasować błąd a jest nieskasowany więc usługa niewykonana. ten odemnie z wyszkowa odrazu powiedział ze może nic z tego nie być i jak nie zrobi to nie płacę.
mariusz_skc - 07-01-2009, 22:24
adipaw, tzn jak podpiął komputer to widział tylko 'silnik' i nic poza tym.. a byłem u 3 gości i nic u wszystkich to samo..
a co do usterki/błędu powiem Ci tak: wyjmowałem fotel pasażera i nie odłączyłem baterii i nagle zaczęły się palić poduchy.. mimo że nic nie rozłączałem.
a ABS zaczął się świecić po wymianie klocków mimo że robiłem to wielokrotnie to zawsze było dobrze a przed ostatnim razem zaczął się świecić..Wymieniałem w listopadzie kolejny raz klocki i też się świeci..Nie wiem czy padł czujnik może?
i dlatego chce podpiąć żeby było wiadomo co dokładnie żeby nie pchać się w niepotrzebne koszty.
Anonymous - 08-01-2009, 19:45
tak u tego u mnie w mieście jak byłem to srs wogule nie miał w zakładkach! a u SDS4 widział.
siwek - 08-01-2009, 19:49
czyli nie miał odpowiedniego oprogramowania,
po to się podłącza żeby wszystko sprawdzić, Mariusz, jak będziesz przypadkiem w Wawie to się możesz z kolesiem umówić, ewentualnie nic nie zapłacisz
mariusz_skc - 09-01-2009, 18:43
siwek, na weekendzie do niego zadzwonie i podjadę do niego, bo wiesz jak to jest.. bezpieczeństwo na pierwszym miejscu.. a ABS przydałby się bo pulsacyjne na naszych miastowych nieodśnieżanych drogach już mnie trochę dobija...
|
|
|