To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] bzyczenie przed uruchomieniem

Anonymous - 08-01-2009, 11:04

hmmm hehehe Mi chodzi caly czas o jeden i ten sam dzwiek tylko nie wiem jak to nazwac. W kazdym badz razie cyka z okolic radia i tylko przed odpaleniem :P
Anonymous - 10-01-2009, 21:02

O.K panowie,cykanie dochodzi z MFI,to taki sprzężony przekaźnik napięcia który po włączeniu zapłonu włącza ECU wtryski i wszystkie czujniki silnika,daje impuls na pompę przez jakieś trzy sekundy i odłącza jeśli rozrusznik nie kręci, to jest to klikanie.
A powinno być tak,w momencie przekręcenia kluczyka przekaźnik się włącza (nie słyszymy tego ponieważ kluczyk przekręcany w stacyjce jest głośniejszy)i po trzech sekundach następny klik i chodzi tu tylko o pompę reszta działa.

[ Dodano: 10-01-2009, 21:03 ]
MFI jest właśnie za radiem.

idas - 10-01-2009, 21:06

Czyli coś jest nie tak z naszymi autami?:) Do tej pory nie sprawiał jakichkolwiek problemów z rozruchem...ale jeśli coś trzeba wymienić lub zregenerować to poproszę o info:)
Pozdrawiam:)

Anonymous - 10-01-2009, 21:27

Jeżeli klikanie występuje w sposób jak opisałem to wszystko jest w najlepszym porządku,tak ma być jeżeli jest inaczej to nie dobrze ale czasami dobre czyszczenie styków pomaga.
Czasami gdy przekaźnik nie dostaje wystarczającej ilości napięcia bzyczy a to przez zaśniedziałe styki lub przełącznik na stacyjce.