Outlander I Ogólne - Outlaner II - mój wybór - przemyślenia po zakupie
JCH - 28-01-2009, 22:33
Grześku napisał/a: | sterowanie radiem z kierownicy to pomyłka, naciśnięcie strzałki powinno zmieniać stacje pomiędzy tymi zaprogramowanymi a nie szukać następnej dostępnej | W ilu autach używałem sterowania to tak właśnie było. Ten kto projektował chyba nie używa tego, niestety ....
Hubeeert - 29-01-2009, 02:02
JCH napisał/a: | Grześku napisał/a: | sterowanie radiem z kierownicy to pomyłka, naciśnięcie strzałki powinno zmieniać stacje pomiędzy tymi zaprogramowanymi a nie szukać następnej dostępnej | W ilu autach używałem sterowania to tak właśnie było. Ten kto projektował chyba nie używa tego, niestety .... |
A ja w Pugu mam do tego osobną dźwigienkę pod sterowaniem wycieraczkami i jest tam rolka do zmiany pomiędzy zaprogramowanymi stacjami.
No dobra już Cię nie dobijam Grzegorz....
cebull - 07-02-2009, 22:01
Ja przemyslen jeszcze wielkich nie mam
przesiedlismy sie z Focusa II i zmiana jest niewyobrazalnie wielka na lepsze
to oczywiscie pierwsze wrazenia wiecej bede mogl napisac za jakies pol roku pewnie
i obsluga w salonie o wiele lepsza
a i jeszcze to zamykanie bagaznika (ktos wspominal), jak odbieralismy auto z salonu bardzo mily starszy pan wyjasnil mi ze przy zamykaniu drzwi robi sie nadcisnienie w aucie wiec albo trzeba dosc mocno klepnac albo najpierw zamknac bagaznik a potem drzwi boczne
rogero - 07-02-2009, 23:41
Witam
Od 4 miesięcy szczęśliwie pomykam po naszych (nieszczęśliwych niestety ) polskich drogach i moje wrażenia i odczucia co do samochodu nie zmieniły się od momentu kiedy po raz pierwszy usiadłem za kółkiem. Jazda dostarcza mi wiele frajdy! O dziwo mocniejszy silnik wcale nie "zmusza" mnie do szybszej jazdy, wręcz przeciwnie jeżdżę dużo wolniej niż służbowym "postrachem szos" - skoda fabia kombi 1,2 w gazie
Zatsanawiałem się trcohę z czego to wynika i doszedłem do wniosku, że po prostu jazda Outlanderem mnie nie męczy. Siedzenia są wygodne i w miarę przyzwoicie trzymają na boki a zawieszenie jak dla mnie idealnie zestrojone i autko pięknie przelatuje nad dziurami.
Czytałem w poprzednich postach, że część osób z naszej braci narzeka na trzeszczące plastiki - u siebie nic takiego nie zauważyłem i najlepiej niech tak już zostanie
Jedyna rzecz, z którą rzeczywiście mam problem, to radio. U mnie też gubi fale i gdzieś odpływa.....
Witam cebull'a z rodzinką
cebull napisał/a: | a i jeszcze to zamykanie bagaznika (ktos wspominal), jak odbieralismy auto z salonu bardzo mily starszy pan wyjasnil mi ze przy zamykaniu drzwi robi sie nadcisnienie w aucie wiec albo trzeba dosc mocno klepnac albo najpierw zamknac bagaznik a potem drzwi boczne |
Nigdy o czymś takim nie słyszałem i dla mnie to absurd, ale czekam na opinię bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek.
Poniżej zapodaję link do crash testów naszych cacek bo nie zauważyłem, żeby ktoś na forum zapodał:
http://www.youtube.com/watch?v=2JAkS2mb-Z0
a dla tych co narzekają i zastanawiają się nad zmianą auta coś dla przestrogi:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
oraz
http://www.youtube.com/watch?v=D827IxEJVS4
Pozdrowienia dla wszystkich MM-ów
GrzesiekJozefow - 08-02-2009, 07:46
karol_alasz napisał/a: | No i może inni się dołączą do dyskusji... |
No to dołączę się do dyskusji.
Przed zakupem Outka 3,0 V6 brałem pod uwagę zakup Citroena C-Crossera. Dlaczego
Stylizacyjnie, silnikowo (ostatecznie, bo ja nie za bardzo lubię diesle) i cenowo ten samochód mi odpowiadał. No i taki mały kamyczek do ogródka miłośników japońskich samochodów , Citroen jest produkowany w Japonii, a europejski Outlander w Holandii. Outka z silnikiem VW w ogóle nie brałem pod uwagę, jestem totalnie uprzedzony do produktów ludowego koncernu (VW) i zdania nigdy nie zmienię (nie pytajcie czemu, tak mam i już).
Ale znalazłem Outka 3,0 V6 i od pierwszej chwili wiedziałem, że muszę go mieć.
Tak więc moje zdanie w dyskusji jest następujące: Gdybym nie kupił Outka 3,0 V6 to chyba bym kupił Citroena C- Crossera 2,2 HDi.
cebull - 08-02-2009, 08:02
GrzesiekJozefow napisał/a: | Citroen jest produkowany w Japonii, a europejski Outlander w Holandii. |
o ile mi waidomo do tej pory wszystkie auta byly robione w japonii i od tego roku dopiero mitsubushi przenioslo / przenosi produkcje do Holandii, moje autko jest z Japonii (kupione teraz produkcja koniec 2008)
GrzesiekJozefow - 08-02-2009, 08:29
cebull napisał/a: | o ile mi waidomo do tej pory wszystkie auta byly robione w japonii i od tego roku dopiero mitsubushi przenioslo / przenosi produkcje do Holandii, moje autko jest z Japonii (kupione teraz produkcja koniec 2008) |
Upss. W takim razie zwracam honor, swoją wiedzę opierałem na różnych informacjach prasowych i internetowych przed zakupem samochodu.
Hiszpan - 08-02-2009, 10:12
rogero napisał/a: | cebull napisał/a: | a i jeszcze to zamykanie bagaznika (ktos wspominal), jak odbieralismy auto z salonu bardzo mily starszy pan wyjasnil mi ze przy zamykaniu drzwi robi sie nadcisnienie w aucie wiec albo trzeba dosc mocno klepnac albo najpierw zamknac bagaznik a potem drzwi boczne |
Nigdy o czymś takim nie słyszałem i dla mnie to absurd, ale czekam na opinię bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek. | Spróbuj lekko trzasnąć drzwiami, za drugim razem zrób to samo, tylko niech inne drzwi będą otwarte lub jakaś szyba odsunięta
KowaliK - 08-02-2009, 12:38
cebull napisał/a: | GrzesiekJozefow napisał/a: | Citroen jest produkowany w Japonii, a europejski Outlander w Holandii. |
o ile mi waidomo do tej pory wszystkie auta byly robione w japonii i od tego roku dopiero mitsubushi przenioslo / przenosi produkcje do Holandii, moje autko jest z Japonii (kupione teraz produkcja koniec 2008) |
Od 2008 roku produkcja Outków na EU została przeniesiona do Holandii. Chociaż w salonach zdarzają się Outki z 2008 roku jeszcze japońskiej produkcji.
jacaga - 08-02-2009, 14:38
Jeżdżę swoim 7 miesiąc, odczucia jak najbardziej na tak.Jedyną uwagę jaką mam oprócz tu poruszonych to wściekle rysująca się pokrywa dolnego schowka pasażera(chyba że jestem przewrażliwiony) Zastanawiam się jaki geniusz robi specyfikację samochodów do USA bo brak halogenów w wersji LS to porażka.
GrzesiekJozefow - 08-02-2009, 15:08
jacaga napisał/a: | Zastanawiam się jaki geniusz robi specyfikację samochodów do USA bo brak halogenów w wersji LS to porażka. |
Eee bez przesady w europejskiej wersji INVITE też ich nie ma.
cebull - 08-02-2009, 18:59
KowaliK napisał/a: | cebull napisał/a: | GrzesiekJozefow napisał/a: | Citroen jest produkowany w Japonii, a europejski Outlander w Holandii. |
o ile mi waidomo do tej pory wszystkie auta byly robione w japonii i od tego roku dopiero mitsubushi przenioslo / przenosi produkcje do Holandii, moje autko jest z Japonii (kupione teraz produkcja koniec 2008) |
Od 2008 roku produkcja Outków na EU została przeniesiona do Holandii. Chociaż w salonach zdarzają się Outki z 2008 roku jeszcze japońskiej produkcji. |
nie upieram sie na pewno, musze to sprawdzic ale tak mi sie wydawalo, jak kupowalismy nasze autko to sprzedawca mowil ze czekaja na ostatnia dostawe ktora ma przyplynac z japonii
edit:
juz sprawdzone japonczyk z Japonii rok modelowy 2009
Anonymous - 09-02-2009, 09:44
Jedyna rzecz, z którą rzeczywiście mam problem, to radio. U mnie też gubi fale i gdzieś odpływa.....
Tez tak kiedys miałem... zawsze przestrajało się po jakiejś chwili na RADIO MARYJA.. szaleństwo!!! dopóki nie poznałem tego radia i jak zlikwidowałem mu tryb wyszukiwania najmocniejszego nadajnika / nie pamietam tego skrótu/ przeszło jak ręką odjął
Anonymous - 09-02-2009, 11:30
cebull napisał/a: |
juz sprawdzone japonczyk z Japonii rok modelowy 2009 | No to Cie zmartwie bo skoro masz rok modelowy 2009 to masz skladanego w holandii. Z JPN sa do roku modelowego 2008. Jak sie chcesz upewnic do zerknij do wyciagu ze swiadectwa homologacji i tam na pierwszej stronie bedziesz mial wszystko wyszczegolnione. W holandii samochody sa skladane z elementow ktore przyplywaja z JPN, kiedys tak robilo daewoo u nas w kraju Dlatego nr VIN zaczyna sie od literki J. Sposobem na sprawdzenie roku modelowego jest rowniez nr nadwozia: JMBXJCW8W_ po W jest wlasnie rok modelowy.
cebull - 09-02-2009, 21:23
ja sprawdzalem po nr vin i tak wlasnie wychodzi jak napisalem
co do swiadectwa homologacji to sprawdze i napisze...
juz sprawdzone japonczyk z VIN, holender z homologacji
|
|
|