To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Proszę o pomoc

pawliku - 12-01-2009, 00:09

Rafal_Szczecin napisał/a:
zgadza sie, jakis czas temu kupilem galanta od tych panow ( jest ich dwoch )
z auta jestem jak najbardziej zadowolony, jak do tej pory nie bylo zadnej przygody z samochodem ( jedyne co bylo dziwne, ale to juz podczas zakupu i przejazdzki to krotko biorace sprzeglo, jak sie okazalo po przejechaniu 500km sprzeglo nie bralo juz w ogole, na szczescie naprawa okazala sie strasznie prosta, bo chyba niemiec wymienil pompe sprzegla i zapomnial jej wyregulowac oraz odpowietrzyc oraz zalozyc zestaw naprawczy na wysprzeglik dlatego samochod poszedl za taka a nie inna cene ( w sumie jak tak teraz patrze to za calkiem nomrlane pieniadze ) niemcom cos nie gralo i pewno mysleli, ze do wymiany sprzeglo .
co lepsze sprzedawca po kliku dniach odezwal sie do mnie ( na gadu , bo wspomnialem ze z klubu ) i pytal jak auto , po poinformowaniu, ze byl malutki mankament (bo dla mnie to zaden problem ) przysiegal, ze on nic nie kombinowal, i ze auto naprawde bylo dobre. aha. nie wiem jak przy innych samochodach ,ale u mnie nie dalo sie nic zejsc z ceny .
ale jestem strasznie zadowolony, bo mam czarnego SE 2,5V6 do tego z carbonem w srodku czyli rzadkosc, na dwoch kompletach kol ( letnie allu 17' i zimowe stalowki na 15' ) 3 kompletne kluczyki, do tego od jednego wlasciciela ( przez 10 lat ! ) i z pelna ksiazka serwisowa ( podobno tez ori, i na taka tez wyglada )
gratulacje po raz drugi ;)
Anonymous - 12-01-2009, 18:16

W takim razie podjadę do sprzedawcy i obejrzę te 2 egzemplarze których linki wkleiłem.Może coś z tego wyjdzie :wink:
pawliku - 12-01-2009, 18:23

Dembowy napisał/a:
W takim razie podjadę do sprzedawcy i obejrzę te 2 egzemplarze których linki wkleiłem.Może coś z tego wyjdzie
a nie myślałeś o tym od klubowicza ??
Anonymous - 12-01-2009, 18:26

Ładny i z pewnością pewny,ale ten gaz :?
pawliku - 12-01-2009, 18:31

Dembowy napisał/a:
Ładny i z pewnością pewny,ale ten gaz
możesz wymontować :)
szukacz22 - 12-01-2009, 18:48

a ile klubowicz chce za Swojego gala?? Moim zdaniem też lepiej kupić od klubowicza bo jednak lepiej kupić od faceta który wkłada serce w samochód a nie jest handlarzem.

Sory już zauważyłem cenę:) więc nie było pytania.

Anonymous - 12-01-2009, 20:14

Szukacz22 mam jeszcze około 3 tyg. na znalezienie auta,może uda mi się coś znaleźć równie atrakcyjnego,lecz bez gazu.Mam bardzo złe wspomnienia z tym rodzajem zasilania :cry:
PzDr :)

lukpaw - 12-01-2009, 20:16

moj gal ma założne lpi seryjnie przez mitsubishi
Marcino - 12-01-2009, 22:31

lukpaw napisał/a:
moj gal ma założne lpi seryjnie przez mitsubishi

I bardzo słuszniem tanie alternatywne paliwo. w pełni popieram.
Pozdrawiam

szukacz22 - 13-01-2009, 19:43

ja tez miałem złe wspomnienia z gazem ale to nie była wina samochodu tylko chciałem jak najtaniej założyć i się przejechałem bo osoba która to zakładała to był partacz. straciłem przez niego Tylko kasę i czas. Bo samochód przez przeszło pół roku jeździłem od gazownika do mechanika bo gazownik mówił że to trzeba toi to wymienić i będzie chodził dobrze więc wymieniłem pojechałem do gazownika i znowu coś wynalazł i znów do mechanika i znów do gazownika i za każdym razem było gorzej zamiast lepiej, pojechałem do drugiego to mi powiedział "co za gazownik wcisnął do tego samochodu zwykłą instalacje lpg?" a był to renault Espace 2.8 benzyna.
Więc zdjąłem gaz i jeździłem na benzynie ale i tak mało użytkowany był ten samochód wiec w ponowne koszta się nie wciągałem.
Jeśli porządny fachowiec założy gaz to nie będzie problemów. Takie jest moje zdanie.

RoveR - 13-01-2009, 21:33

Gaz w niczym nie przeszkadza ja mam u siebie od prawie 2 lat instalację sekwencyjną i nie ma żadnych problemów auto działa idealnie. Ważne żeby instalacja była dobrej jakości a jeszcze ważniejsze żeby ją montował człowiek który ma o tym pojęcie.
Dariusz Chmal - 14-01-2009, 18:41

Witam.
Kupowałem gala od tego klijenta i powiem szczerze że padł mi motor po ok 3tyś km,,pękł tłok,,więc radze dobrze obejrzeć autko.Gdy je kupowałem to stał mój i jeszcze jeden czarny 98r 2.5 który miał coś ze sprzęgłem,,może to ten którego kupił Rafał Szczecin,,dletego obejrzyj je dobrze tam gdzie on mieszka to straszne zadupie więc sprawdzić profesjonalnie autko będzie ciężko więc musisz sam wszystkiemu się przyjrzeć.
Pozdrawiam.

Anonymous - 14-01-2009, 19:50

Myślałem o tym,żeby auto sprawdzić w stacji diagnostycznej,ale gdy zobaczyłem na mapie gdzie mieszka sprzedający to uświadomiłem sobie,że będzie to trudne :? No cóż. na OtoMoto jest możliwość zamówienia inspekcji. Miał może ktoś z szanownych klubowiczów okazję sprawdzić auto w ten sposób ? Chciałbym jeszcze poruszyć temat przebiegu jednego auta którego link wkleiłem na początku (117 tyś. 98 rok prod.) Otóż w niedzielę się dowiedziałem,że Skoda Felicja(rok prod.98) mojego teścia ma zaledwie 68 tyś przebiegu. Więc może ten srebrny Gal miał podobnego właściciela jak mój teść ?
Pozdrawiam :mrgreen:

Frost - 14-01-2009, 20:50

Dembowy napisał/a:
Miał może ktoś z szanownych klubowiczów okazję sprawdzić auto w ten sposób ?
mniej więcej. Ja robie takie inspekcje :D nie chwaląć się, a dokładnie, mój ojciec ma Pomoc Drogową i umowy z kilkoma firmami, w tym OtoMoto i robimy od czasu do czasu dla nich inspekcje na terenie Gorzowa i okolic. Do takiego inspektora możesz zadzwonić i dokładnie go poinformować czego oczekujesz i co ma sprawdzić. Dostaniesz dokładne zdjęia wszystkich elemętów, opisy co jest a czego nie ma, czy są rysy czy nie, czy coś stuka czy nie, jak klient sie zgodzi to inspektor pojedzie z nim na stacje i obejrzą auto, tylko Ty będziesz musiał za to zapłacić.... Mam nadzieje że pomogłem w tej kwestji
pawliku - 14-01-2009, 21:07

Dembowy napisał/a:
Więc może ten srebrny Gal miał podobnego właściciela jak mój teść ?
wątpie bo sprowadzony z niemcowni a tam robią średnio 15 - 20 tyś rocznie. no chyba że właścicielem od nowości był starszy pan i jeżdził tylko po bułki do sklepu :lol: