Lubuskie - Polecane i nie polecane warszaty Lubuskie - Zielona Góra
RaVciO - 03-02-2011, 12:50
Rozumiem, że piszesz o ABC.
Jak już będzie zrobione napisz konkretnie za co ile sobie policzyli.
Pieraś - 03-02-2011, 14:52
Tak, czekam na telefon. Nie wiem czemu ale mam głupie myśli, że jak rano gdzieś nim jechali to ktoś mógł zahaczyć ... nie nawidzę czekania ... generalnie nerwus ze mnie i za dużo myślę Za bardzo mi zależy by all było cacy ... nie wyobrażam sobie pójść do serwisu i zobaczyć np. rozbite auto.
Saqu - 03-02-2011, 15:06
to jak będziesz je odbierał to obejrzyj dokładnie przed odbiorem
luki20j - 03-02-2011, 15:53
Nawet przy odbiorze to się nie wykłócisz bo powiedz ze taki przyjechał już zarysowany:)
Jak nie ufasz warsztatowi to podstawa zdjecia auta przy mechaniku i zdjecie licznika(Widziałem sytuacje gdzie na swieta mechanik klientowym autem jechał bo odbiór za 2 tygodnie:) Zobaczą to to będą wiedzieć że muszą uważać:)
Druga rzecz części każdy ma swoje ceny:) Ja na przykład klocki ferrodo do tyłu z tego tytułu żę się już znamy to bym miał za no 110zł a tarcze na przód za 295 komplet:) teżferrodo oczywiscie:) Jeestem w trakcie zakłądanie sklepu internetowego, ale jesli chodzi o ceny dla klubowiczów to bezposredni do mnie dzwonić i bedzie najtaniej:)
Pieraś wpadnij do mnie jak auto odbierzesz:) pokazesz co tam masz:)
acha co do tarcz to jeśłi są nieerówne to wielu ludzi poleca toczenie i jazda do przodu. Ja polecam zmiane na nowe (chyba ze to toczenie naprawde mocno ich nie zjechało) , bo hamulce i opony odpowiadają bezpośredni za bezpieczeństwo nie zapominaj o tym.
No i gafe walneli z tym przejazdem galantem, bo jeśli zacisk nie odpuszcza to podnosząc auto i kręcąc kołem już jest wyczuwalny opór i to im powinno wystarczyć
Pieraś - 03-02-2011, 16:52
Ok, auto odebralem i zaplacilem 1230zł.
Zrobili autem łącznie 30km.
Hamuje dobrze .... spodziewałem się w Galu większej żylety ale jak nacisnę to dobrze jest. W golfie IV lekki but i dęba stawało to... ale mniejsze auto też.
Co do tarcz ... to jak ja na nie patrzyłem to, z zewnątrz mają bardzo delikatny rant, wg mnie pierdoła, a powierzchnia tarcz jak we wszystkich delikatnie nie równa. Luki jutro do Ciebie podjadę.... chyba, że masz gdzieś dobre światło to daj znać dziś podjadę .. ale kończę o 18:40 dopiero :-/
Jak przyjadę do domu to w moim temacie o miśku wyszczególnie każdą kwotę z faktury i co to było. Przykładowo same czyszczenie zacisków z wymianą wszystkich gum wyszło 300zł..... kroją Panie kroją !!!
Trochę błąd mój, że od razu nie zapytałem o wszystko dokładnie .. a jak już stał to nie ukrywam, że chciałem mieć to zrobione.
Aha ... auto obejrzałem dookoła z przykucaniem i nie zauważyłem nic niepokojącego ale nie ukrywam, że miałem pietra, czy będzie cały itp.
Jutro wjadę do mego ojca do garażu i zerknę na zaciski z kanału, chcę wiedzieć, czy faktycznie gumy powymieniane ... klocki widziałem, że są jakie miały być TRW Lucas.
Co do ich gafy .. jak najbardziej, chyba że wychodzą z założenia, że jak podpisują się na papierze ze szczegółami to wolą sprawdzić, jak auto hamuje, czy nic nie drży itp. żeby potem nie było, że oddali auto i klient robi im wielkie halo. Dziwne dziwne bynajmniej ... nie sądze by 20-30km trzeba było robić (no chyba,że ja już po wydaniu 1200zł stresuje się i głupieje ile tych km miał, gdy oddawałem).
Luki jak coś puść mi SMS jak to przeczytasz (odnośnie spotkania).
luki20j - 03-02-2011, 17:07
Puściłbym ale nie wiem który to twój numer:( możesz wpaść po 18 jak najbardziej bo jutro niema mnie cały dzień:) i w sobote też bo pracuje niestety.
Pieraś - 03-02-2011, 22:12
TUTAJ opisałem co mi w ABC robili i jaki koszt.
Generalnie obsługa ok, auto dobrze hamuje, koło się już nie grzeje. Ale bez dwóch zdań zdzierają z kasy i raczej na 90% tam już nie skorzystam ... chyba, że przed wjazdem podam gwarantowaną cenę usługi i będzie dobra cena na części ale wątpię.
Jutro profilaktycznie lub w sobotę (kwestia wolnego czasu) wjadę na kanał zerknąć na robote od dołu.
marexi - 04-02-2011, 01:17
luki20j napisał/a: | Puściłbym ale nie wiem który to twój numer:( możesz wpaść po 18 jak najbardziej bo jutro niema mnie cały dzień:) i w sobote też bo pracuje niestety. |
o zyjesz Panie:) powiedz czy jeszcze robic tam w Zawadzie u siebie caly czas:) bo nieraz sie nudze bedac w ZG a dobra kawe robisz
Pieraś - 04-02-2011, 10:00
hehe Marexi, Luki właśnie teraz przekłada silnik w Hondzie
Będę czekał na lepszą pogodę i wstępnie jadę do Lukiego na wymianę rozrządu ...
EDIT:
Podsumowując SERWIS ABC - nie dawaj tam auta bo kroją na potęgę !!!!!
Wystarczy, że ja byłem głupi. Kto to czyta to niech sobie weźmie to do serca ... w innych warsztatach też potrafią naprawić za mniejsze pieniądze !!!!!
luki20j - 05-02-2011, 13:33
TY widziałem trabiego w akcji Normalnie demon:) kupie se chyba takie cos kiedys:) Przekładanie silnika przedłuży sie do końca tygodnia ale bedzie kosa:) dzwonk iedy chesz jak cos z tym rozrządem:)
Pieraś - 05-02-2011, 14:11
Luki mowisz o tej mojej jeździe po autodromie ?
Super maszyna, idzie poszaleć i w ogóle bo lekki.
Dla innych jakby chcieli moja jazda sprawnościowa na autodromie moim dawnym
trabim TUTAJ
luki20j - 05-02-2011, 18:10
Cytat: | a dobra kawe robisz |
Kawe robie ale w innym miejscu:)
RaVciO - 05-02-2011, 18:38
Pieraś napisał/a: | Luki mowisz o tej mojej jeździe po autodromie ?
Super maszyna, idzie poszaleć i w ogóle bo lekki.
Dla innych jakby chcieli moja jazda sprawnościowa na autodromie moim dawnym
trabim TUTAJ |
Fajne autko
W tym ABC rzeczywiście trochę sobie zaszaleli z ceną, miejmy nadzieję, że chociaż wszystko zostało zrobione tak jak być powinno.
luki20j - 05-02-2011, 18:42
Rzeczy mechaniczne szczególnie przy hamulcach muszą być zawsze robione tak jak powinno inaczej być nie może i każdy warsztat powinien o tym wiedzieć
RaVciO - 05-02-2011, 20:17
luki20j napisał/a: | Rzeczy mechaniczne szczególnie przy hamulcach muszą być zawsze robione tak jak powinno inaczej być nie może i każdy warsztat powinien o tym wiedzieć |
Przy przykręcaniu kół, też zawsze powinni się upewnić po kluczu pneumatycznym, a jednak znajomemu po wizycie w warsztacie przytrafiło się nie do końca przykręcone koło. (nie wiem pamiętam w jakim warsztacie, bo już jakiś czas temu to było)
p.s. Luki, czy Ty prowadzisz jakiś regularny warsztat, czy tylko tak dodatkowo w wolnym czasie?
|
|
|