To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] problem z paleniem po nocy

Anonymous - 17-01-2009, 09:24

emil106 napisał/a:
szakal diagnoza jest dla silnika 1,8 po pierwsze a po drugie mam takie cos w ksiazce serwisowej i to nie takie proste znalesc przyczyne

Jeżeli sprawdzisz błedy w sposób podany na stronce krzyżaka, a dioda ci jaki¶ pokaże, to już masz awarię, od której możesz zacz±ć

emil106 - 18-01-2009, 12:32

dioda mi pokazuje caly czas na silniczek krokowy a wiem ze silniczek na bank mam dobry wczoraj wymienilem czujnik temperatury i usterka zniknela. mam jeszcze pytanie jakie powinny byc wolne obroty na zimny silniku
Adaho_krak - 18-01-2009, 13:35

emil106 napisał/a:
jakie powinny byc wolne obroty na zimny silniku

~1500 rpm

Anonymous - 18-01-2009, 15:59

Jaki to nr kodu co ci pokazywał że krokówka uszkodzona
Anonymous - 19-01-2009, 11:47

podepnę się tu bo mój problem może być podobny otóż jaki¶ czas temu postawiłem mi¶ka bo mi nie był potrzebny to było przed zim± z odpalaniem nie było problemu natomiast dzi¶ jak chciałem go ruszyć to nie da rady kręci co¶ jakby łapał ale nie startuje zupełnie tak jakby się rozrz±d przestawił ale to raczej nie możliwe dodam że cały czas stał na dworze nawet w te mrozy oczywi¶cie bez akumulatora możliwe że co¶ padło a może co¶ z kompem
Krzyzak - 19-01-2009, 13:50

emil106 napisał/a:
dioda mi pokazuje caly czas na silniczek krokowy a wiem ze silniczek na bank mam dobry wczoraj wymienilem czujnik temperatury i usterka zniknela. mam jeszcze pytanie jakie powinny byc wolne obroty na zimny silniku

nie ma mowy - nie ma takiego kodu
ew. moze pokazywac czujnik polozenia, ale nie silniczek

emil106 - 19-01-2009, 14:45

mechanik zczytywal bledy i mowil ze to krokówka wiec ja wymienilem a usterka byla dalej ta sama no ale teraz wymienilem czujnik temp i jest wszystko ok bal za dotknieciem kluczyka
Anonymous - 19-01-2009, 16:33

emil106 napisał/a:
mechanik zczytywal bledy i mowil ze to krokówka wiec ja wymienilem a usterka byla dalej ta sama no ale teraz wymienilem czujnik temp i jest wszystko ok bal za dotknieciem kluczyka

no wła¶nie też byłem ciekawy jaki to będzie kod :shock:

Anonymous - 26-02-2009, 21:40

chłopaki a krokowy może mieć wpływ na to że auto wogóle nie pali bo jak ja próbuje odpalić swojego to rozrusznik kręci a krokowy tylko zgrzytnie i to jak tylko przekręcę kluczyk na start i nic więcej bo dalej to już tylko rozrusznik kręci i nic więcej
kliszczo - 26-02-2009, 21:45

A iskrę posiadasz normalnie, czy może gdzie¶ ci uciekła :)
Z tego co pamiętam to krokowiec może mieć na to wpływ.

Anonymous - 26-02-2009, 21:51

kliszczo napisał/a:
A iskrę posiadasz normalnie, czy może gdzie¶ ci uciekła :)
Z tego co pamiętam to krokowiec może mieć na to wpływ.

na iskrę?
beben1982 napisał/a:
chłopaki a krokowy może mieć wpływ na to że auto wogóle nie pali bo jak ja próbuje odpalić swojego to rozrusznik kręci a krokowy tylko zgrzytnie i to jak tylko przekręcę kluczyk na start i nic więcej bo dalej to już tylko rozrusznik kręci i nic więcej

jak by krokowy padł to silnik by odpalił ,ale by miał niskie obr lub by gasł

Anonymous - 26-02-2009, 22:11

iskra jest paliwo też dochodzi ale nie jestem pewny czy przez wtryskiwacze przechodzi na weakendzie będę go diagnozował może magiczna diodka mi odpowie na pare pytań:)
kliszczo - 27-02-2009, 08:46

To chyba najlepsze rozwi±zanie