Off Topic - Znów kierowca Mitsubishi sprawcą wypadku...
Krzyzak - 18-07-2006, 18:57
No Lanos wygląda jakby lepiej (zresztą nie wiadomo, jak uderzył). Czy ten Colt to ta nowa wanna (CZx), czy starszy model?
Anonymous - 18-07-2006, 19:04
CZ od 2003
Colt pewnie tak jak piszą oderwał się od ziemi i spadł na Lanosa. Dachem na dach. Przynajmniej takie są moje domysły po tym, co widać...
JCH - 18-07-2006, 19:59
bartek_nkm napisał/a: | Colt pewnie tak jak piszą oderwał się od ziemi i spadł na Lanosa. Dachem na dach. |
Cytat: | ... na skutek m.in. silnego podmuchu wiatru uniosło do góry, obróciło o 180 stopni .... |
Jakoś nie chce mi się w to uwierzyć
Ciekaw jestem jaka tam jest nawierzchnia drogi
Hubeeert - 18-07-2006, 20:15
JCH napisał/a: | Ciekaw jestem jaka tam jest nawierzchnia drogi |
Nie jesteś ciekaw. Koleiny takie że trzeba porządnie kierownicę trzymać przy szybkiej jeździe dodatkowo trzeba być kompletnym kretynem żeby gwałtownie szarpać samochodem (załadowanym na wakacje) i zapierdalać jadąc z dzieckiem.
Gość niestety dostał co chciał - tam jest więcej takich kozaków - widać ich zwłaszcza zimą po bandach i rowach. Ta droga (odcinek Toruń - Świecie) to najgorszy kawałek drogi którą pokonuje jadąc do Koszalina.
Jest coś w ludziach że na tym odcinku wyłażą z nich najgorsze instynkty. Dodatkowo niestety za rzadko stoi tam Policja (i nie bardzo ma gdzie stać)
Sczerze nie polecam.
Krzyzak - 18-07-2006, 20:46
No kurcze często jeździłem koło Świecia i tam jest extra nawierzchnia - równa, 2 pasy, oznaczone, mniej więcej w 50% przypadków widziałem tam patrole.
JCH - 18-07-2006, 20:53
Krzyzak napisał/a: | często jeździłem koło Świecia i tam jest extra nawierzchnia - równa, 2 pasy, oznaczone |
Też tak właśnie kojarzę, że obwodnica Świecia jest w miarę nowa i o twardej nawierzchni (hm ... kilka lat, kiedys jeszcze zapylało się przez miasto). Ale z kolei to kusi do depnięcia na pedał gazu.
Trudno zapewne powiedzieć, w którym to dokładnie miejscu ale śmiem twierdzić, że przyczyną nie był podmuch wiatru tylko nadmierna prędkość + stan nawierzchni + dziwne manewry kierującego.
Efa! - 18-07-2006, 21:05
a w lokalnej prasie napisali, że to było ...Pajero
Hubeeert - 18-07-2006, 21:11
Krzyzak, koleiny po upałach, zaraz za mostem sobie zobacz i potem tez nie jest ciekawie. Samochód z twardym zawieszeniem (Colt) załadowany (po dach - jechali na wakacje) po szarpnięciu kierownicą leci bokiem a jak trafi na coś to zaczyna sie obracać przez dach - nie polecam sprawdzać - zeby z tego wyprowadzić trzeba umiec jeździć....
piwkotom - 18-07-2006, 21:30
o ile dobrze kojarze to w tym miejscu nawierzchnia nie ma kolein, ale jak sie tak dobrze zastanowic to przed jednym z zakretow przy wjezdzie pod gore jest duza mulada przez zapadniety mostek i byc moze to bylo przyczyna [']
BTW, jadac w piatek do Lublina z Lodzi widzialem zdaje sie w Pulawach czolowke Colta CA0 z passatem w srodku miasta i to taka konkretna Colt kompletna kasacja, w centrum miasta!!! na zatloczonej drodze przelotowej!!! ludzie kompletnie nie maja wyobrazni i zero oleju we lbach
Efa! - 19-07-2006, 02:45
Hubeeert napisał/a: | JCH napisał/a: | Ciekaw jestem jaka tam jest nawierzchnia drogi |
Nie jesteś ciekaw. Koleiny takie że trzeba porządnie kierownicę trzymać przy szybkiej jeździe dodatkowo trzeba być kompletnym kretynem żeby gwałtownie szarpać samochodem (załadowanym na wakacje) i zapierdalać jadąc z dzieckiem.
Gość niestety dostał co chciał - tam jest więcej takich kozaków - widać ich zwłaszcza zimą po bandach i rowach. Ta droga (odcinek Toruń - Świecie) to najgorszy kawałek drogi którą pokonuje jadąc do Koszalina.
Jest coś w ludziach że na tym odcinku wyłażą z nich najgorsze instynkty. Dodatkowo niestety za rzadko stoi tam Policja (i nie bardzo ma gdzie stać)
Sczerze nie polecam. |
Na obwodnicy świeckiej nie ma kolein - są dopiero dalej, za nią -> w kierunku Gdańska koleiny zaczynają się w miejscowości Wiąg. Cała obwodnica jest w bardzo dobrej kondycji, jedyne mankamenty można znaleźć w okolicach wiaduktów na początku i na końcu (trochę łat i z rzadka metalowe poprzeczki - zdaje się osłony kanałów odprowadzających wodę). Policja czasami stoi w okolicach rozwidleń pasów (przy rozjazdach na trasie, wiaduktach) oraz na parkingu dla ciężarówek - dosyć blisko miejsca wypadku, ale odkąd pojawiły się fotokamery z radarami, drogówkę widuje się rzadziej. ALE obwodnica jest nagminnie patrolowana przez nieoznakowane pojazdy policji. Wiem, bo niejedna znana mi osoba już klęła na nie, dorabiając się mandatu
Ja sama byłam kiedyś świadkiem akcji na obwodnicy Świecia: dwa czarne auta (jak się okazało - tajniackie służbówki bor lub czegoś w tym rodzaju ) zmusiły do hamowania ludzi uciekających innym samochodem - wywlekli ich na zewnątrz, rzucili na maski i przystawili karabiny maszynowe do głów. Ale to już z pewnością niewiele wspólnego miało z drogowymi wykroczeniami kierowcy...
jawlo - 19-07-2006, 07:42
W sobotę ok godz. 16tej wracałem znad Bałtyku i właśnie w Świecku obodnica była zamknięta. Obydwa pasy ruchu były zamknięte. Policja kierowała cały ruch do centrum miasta. Nawierzchnia od strony Gdańska nie budziła zastrzeżeń.
[*]
tomusn - 19-07-2006, 09:20
Cytat: | W sobotę ok godz. 16tej wracałem znad Bałtyku i właśnie w Świecku obodnica była zamknięta. |
świeciu...
jawlo - 19-07-2006, 18:11
tomusn napisał/a: | Cytat: | W sobotę ok godz. 16tej wracałem znad Bałtyku i właśnie w Świecku obodnica była zamknięta. |
świeciu... |
W rzeczy samej ... byłem w Świecie.. tzn. W Świeciu.
Jedna literka a tak wiele zmienia.
A tak dokładnie to byłem tam po 17tej. Na urlopie traci się nie tylko poczucie czasu.
Hubeeert - 22-07-2006, 09:10
Jak dla mnie obwodnica Świecia to kawałek drogi od Torunia z wylotem na Chojnice i tam są koleiny
Efa! - 23-07-2006, 13:45
no zgoda, być może i są one tam, gdzie piszesz
Ale po zdjęciu łatwo zauważyć, że to jest już odcinek trasy Bydgoszcz-Gdańsk (ściągawkę mam też w treści - w artykule napisali że to nitka na Gdańsk)
|
|
|