To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Dławi się !!!

Wojtasss - 20-02-2010, 19:03

Pojechałem dzisiaj do diagnosty i ten stwierdził, że problemem u mnie jest sonda lambda ;/
Po przemyśleniu sprawy wydaje mi się, że facet ma racje - u mnie samochód na gazie pracuje prawidłowo, a gaz ma przecież swój emulator sondy (czy jak to się tam nazywa).
Tak więc pozostaje mi dosyć kosztowna operacja wymiany sondy ;/

pawelsonx - 20-02-2010, 21:35

Wojtasss napisał/a:
Pojechałem dzisiaj do diagnosty i ten stwierdził, że problemem u mnie jest sonda lambda ;/

dla pewności sprawdź czy ecu rejestruje błąd sondy sprawdzanie błędów ecu jest opisane w dziale faq

Wojtasss - 21-02-2010, 22:46

Ale ten błąd powinien wyjść nawet jeśli CE mi się nie świeci??
Saqu - 22-02-2010, 21:51

Wojtasss napisał/a:
Tak więc pozostaje mi dosyć kosztowna operacja wymiany sondy ;/

Sonda lambda akurat nie jest jeszcze aż tak bardzo droga ;)

Wojtasss - 22-02-2010, 23:52

Masz racje Saqu. Na początku się przeraziłem jak zobaczyłem te tylko i wyłącznie do Carismy, ale w IC znalazłem uniwersal Bosha za niewiele ponad 200zł - tak wiec nie jest jeszcze tak tragicznie + oczywiście wymiana, bo jednak sam to nie będę się za to brał ze względu na LPG..
lotam - 21-06-2010, 09:04

Koledzy POMOCY!!!

Ten sam problem przy dodawaniu gazu dławi się.
Nie wyświetla żadnego błędu, po podpięciu do komputera też nic.
Zrobione zostało:
-wymiana świec
-wymiana filtra paliwa
-czyszczenie przepustnicy
-podmieniane były fajkocewki
i nic....
Byłem u elektryka powiedział że prawdopodobnie coś z regulatorem przepływu powietrza czy paliwa nie pamiętam dobrze, ale po przeczytaniu tematu widzę że jeszcze może być problem z sondą lambda, czy macie jeszcze jakieś sugestie czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją (chodzi mi o ten regulator).

alvaro69 - 27-06-2010, 22:56

ja miałem to samo ale pomogła wymiana swiec i zapier.... tatalala jak :lol: nowy
tasman1988 - 02-08-2010, 21:12

Witam.
Koledzy mam podobne problemy jak wy z tym dlawieniem sie i zauwazylem ze na drugim garze od lewej patrzac na silnik pojaiaja sie te ogniki niebieskie... i teraz pytanie czy trzeba wymienic sama fajko cewke ( na allegro oklo 60 zl ) czy calosc ( na allegro okolo 200 zl ) mam kupione dwa przewody wysokiego napiecia i swiece teraz tylko czekam na wasze opinie.

[ Dodano: 02-08-2010, 22:57 ]
Przyjrzalem sie jeszcze raz i w sumie te blekitne iskry sypia sie po tym metalu nad fajko cewka z tylu na drugiej od lewej patrzac na silnik oraz z przodu patrzac na czwarta. w takim razie trzeba wymienic komplet?