Carisma - Techniczne - eco GDI
Anonymous - 12-06-2006, 21:07
STRUSIU napisał/a: | Sprawdziłem w instrukcji (opis licznika) i nie znalazłem informacji o kontrolce ECO GDI.
Czy mógł by ktos zrobić foto i pokazać gdzie to to się znajduje ? |
No bo w modelach na rok 2000 jest kontrolka GDI eco
pozdro
piwkotom - 12-06-2006, 21:42
model <04.1999r
model >04.1999r
i wszystko jasne
STRUSIU - 12-06-2006, 21:50
Dzięki piwko zżerała mnie ciekawość
... i wszystko jasne
Anonymous - 14-06-2006, 05:24
STRUSIU napisał/a: | Sprawdziłem w instrukcji (opis licznika) i nie znalazłem informacji o kontrolce ECO GDI.
Czy mógł by ktos zrobić foto i pokazać gdzie to to się znajduje ? |
rowniez pozdrawiam kolege:)
woxy - 14-06-2006, 08:50
To w takim razie w moim 97' jest to miejsce, ale listwa jest czarna bez napisu, ale żaróweczka z podłączeniami tam była. Rozebrałem listwe aby widzieć czy sie zapala żarówka i niestety nie
A swoją drogą to zastanawiam się jak podpięta jest żaróweczka z ikonką haka. Bo mam hak, ale chyba niefabryczny, a w liczniku do żarówki nie poprowadzono żadnych ścieżek przewodzących. Ma może ktoś schemacik ??
Student - 14-06-2006, 09:20
Przeważnie w starej budzie ECO się nie zapala, co do haka to mam orginał i kontrolka też się nie zapala więc jak ktos wie jak to zrobić to schemacik i poprawimy ASO
Anonymous - 15-06-2006, 16:20
GDI ECO znajduje się w "talerzu" od obrotów, jakieś dwa centymetry w dół od osi zegara
luk_szc - 15-06-2006, 17:13
Ja kontrolnkę mam i też mi się nie zapala (tzn. nigdy się nie paliła) Może od kiedy kupiłem już była spalona lub też jej fabrycznie nie ma ?
mick - 17-06-2006, 09:05
Witam
ponownie mam pytanko co do tych żaróweczek wymieniłem tą od ecoGDI i zadziałało ale jeszcze się nie świecą dwie znajdujące się w obrotomierzu czyli TCL i ten samochodzik w poślizgu i na samym dole zapala się tylko silnik , nie zapala się od spryskiwaczy i cos tam jeszcze po prawej stronie . Wszystkie tam znajdujące się żarówki sprawdziłem i wymieniłem ale tylko ecoGDI zadziałało . Czy są one w jakiś sposób połączone że np. Jak jedna się nie zapali to i inna też przez nią może ? I co ewentualnie może być przyczyną nie zapalania się aż 3-4 żarówek (bo nie wiem ile w tej wersji auta powinno być) ?
Czekam na odp.
Pozdrawiam
mick
szczeslaw - 17-06-2006, 10:10
Hmmmm najłatwiej chyba sprawdzić w instrukcji, co dana kontrolka oznacza.
Kontrolki TCL i samochodzik w poślizgu to odpowiednio:
"Lampka ostrzegawcza systemu przeciwposlizgowego TCL" i "Lampka kontrolna systemu przeciwpoślizgowego TCL".
Zakładam, że systemu tego w twoim samochodzie nie ma i dlatego kontrolki się nie świecą.
Kontrolka spryskiwacza zapala się jeżeli w zbiorniczku jest mniej niż ok. 0.8l płynu.
mick - 17-06-2006, 21:30
kontrolki te dwie miesiąc temu zapalały się po przekreceniu stacyjki a potem gasły teraz są nieżywe (chyba powinny byc bo kontrole trakcji mam - wersja avance) a ta od spryskiwaczy nigdy sie nie zapalała
maciej76 - 18-11-2008, 22:50
Matejko napisał/a: | nie, ale w gdi nie we wszystkich |
Czy jak mam wnękę na kontrolkę tzn. na 100%, że ona jest. U mnie w wersji ellegance 02r. Nigdy się jeszcze nie świeciła nawet po przekręceniu stacyjki. Jeśli na bank jest to się jutro biorę za odkręcenie zegarówi wymianę żarówki.
delux - 20-11-2008, 11:04
Jest kilka sytuacji, w których ECU zaprzestaje spalania zubożonej mieszanki - opisane w workszop-manualu. no ale to pod warunkiem, że żarówka jest OK
maciej76 - 21-11-2008, 07:00
Dostałem sie wczoraj do żarówek od kontrolek i zegarów. Odnośnie kontrolki Eco- Jest miejsce na żarówkę, obok wnęki na żarówkę od tempomatu. Jednak jej razem z cokołem nie było. Więc przełożyłem cokolik z żarówką od kontrolki Check oraz póżniej stanu płynu do spryskiwaczy, aby sprawdzić. Po przełożeniu kontrolka Eco po przekręceniu stacyjki nadal nie świeci? Chyba u mnie jest tylko wnęka na Eco a kontrolki nie ma. Ktoś wcześniej pisał, że nie wszystkie GDI po lifcie ją mają i tak jest chyba u mnie. Ma ktoś podobnie
A może żarówka kontrolki eco ma inną moc niż od checka i spryskiwaczy I przez to nie świeci. Kurde nie spocznę dopóki tego nie rozgryzę
mareqm - 21-11-2008, 08:30
U mnie jest podobnie.Też nie było cokolika z żarówką a po włożeniu nowego kontrolka nie działa.
|
|
|