[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] Sryskiwacze Przednich Reflektorów ?
szpala85 - 22-01-2009, 09:47
czytałem te tematy...... (chyba wszystkie na tym forum o tematyce "xenon" )
....
jacek11 napisał/a: | szpala85, będziesz polerował szkła,czy kombinujesz na standardowych? |
będę kombinował na standardowych tylko że wezmę te 4300K
znalazłem firmę która sprzedaję Bixenony ( nie słynne HID-y .... chyba że pozmieniali naklejki na przetwornicach ) .... potem na stację diagnostyczną .... no i zostają spryskiwacze .... na razie taki mam plan ... zobaczymy co z tego wyjdzie
... jak zacznę coś kombinować to zrobię nowy temat "Projekt Xenon Gal E5x "
Anonymous - 05-03-2009, 21:55
Na początek powiem że mam w swoim spryskiwacze ale niestety nie działają (tzn niby pompka się włącza ale nie pompuje płynu - chyba sie urawł sam wirnik od niej i kręci tylko silniczek)
Włącza się je guziczkiem wkomponowanym w dźwigienkę od świateł- to będzie pierwszy problem bo pewnie jak nie miałeś wcześniej spryskiwaczy to tego guziczka w twojej nie ma.
ale można zrobić sobie własny guzik w innym miejscu.
Zbiorniczek ma dwie pompki i ta od spryskiwaczy reflektorów jest ok. 2 razy większa.
U mnie działa to na takiej zasadzie - naciskam przycisk ( działa tylko przy włączonych światłach ) i pompka uruchamia się na jakieś trzy sekundy, później nawet gdybym go trzymał pompka się wyłącza- pewnie dlatego że gdybyś dłużej przytrzymał to płyn do spryskiwaczy skończył by się po 30 sekundach.
tak więc jeżeli chcesz zrobić tak jak w oryginale to do zbiorniczka z pompkami musisz dołożyć jeszcze przełącznik do świateł od takiej wersji i pewnie instalacje z czasówką - trochę grzebania.
Powodzonka !
szpala85 - 06-03-2009, 10:07
Zrobię tak samo jak ma mój ojciec w Navarze ( oryginalnie ) .. czyli włączam spryskiwanie szyb i w tym samym czasie spryskują się reflektory .. i po kłopocie
a pro po bi-xenony (4500K ) już zamontowane i naprawdę dobrze świecą ( nie, nie oślepiają innych użytkowników ponieważ mam el. regulację i tak ustawiłem że jest w porządku oraz byłem na regulacji w stacji diagnostycznej i jest ok ) pozostały mi jeszcze te spryskiwacze , ale już się cieplutko robi to myślę że w niedługim czasie będą zamontowane . wiem miałem założyć osobny temat jak będe zakładał xenony ale tak szybko to zamontowałem że mi się nie chciało ... jak będę zakładał spryskiwacze to to rozbiore wszystko na części pierwsze i porobię fotki jak i co się robi ...
Pozdrawiam
jacek11 - 06-03-2009, 17:18
szpala85, a czy możesz wstawić fotkę jak wygląda odcięcie światła
szpala85 - 07-03-2009, 12:23
jacek11 napisał/a: | szpala85, a czy możesz wstawić fotkę jak wygląda odcięcie światła |
dzisiaj w nocy zrobię zdjęcie na max podniesionych i na min opuszczonych oraz długie
[ Dodano: 09-03-2009, 10:37 ]
i tak
to jest robione tuż przed zmrokiem :
poz. 1 - ---------------------2--------------------------------3---------------------------------------4
a to jak jest bardzo ciemno ( po prawej jest mega kałuża i dlatego tak dziwnie to wygląda )
poz. 1 ---------------------------2-------------------------------------3------------------------------4--------------- i długie
zdjęcia robione super nokią e50 więc nie oddaję dokładnie tego jak to naprawdę wygląda
jak dorwę lepszy aparat to zrobię jeszcze raz foty
Pozdrawiam
|
|
|