MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO - tu chwalimy i wieszamy psy
Anonymous - 24-06-2005, 08:56
Hubeeert napisał/a: | Fido__ napisał/a: | AutoGT w Warszawie i Auto Test w Markach. Bardzo wysokie oceny.
Allianz Auto w W-wie - totalne dno. |
A czy mógłbys rozwinąc wypowiedź?? Jakieś przykłady na przykład |
Przykładów ci u nas dostatek. Wszystko było skrupulatnie opisywane na starym forum.
W każdym razie wszyscy którzy serwisowali się w Auto-Teście albo w AutoGT (łącznie z piszącym te słowa) byli o tych serwisach najlepszego zdania. Zdarzały się jakieś delikatne wpadki, ale były one naprawdę niezbyt istotne dla całości opinii.
Natomiast Allianz Auto to porażka. Zaczynając od jakości sprzedaży (żenada - sam sprawdzałem), poprzez dużo wpadek serwisowych, blacharskich itp. Mam wiele przykładów z ostatniego świeżego forum w tej sprawie. Mam nadzieję, że jakoś się uda uruchomić to archiwum...
Anonymous - 24-06-2005, 23:12
Jakoś mało jest na temat Mitcar przy Puławskiej w Warszawie. Oni twierdzą, że są nastarszą ASO Mitsubishi w Warszawie (?).
Hubeeert - 27-06-2005, 08:51
Może i są najstarszą ASO w Warszawie ale mam parę kwiatków na ich temat:
1. Sprzęgło do mojego Miśka wysłane po dokładnym zamówieniu przez telefon - dłuuuga rozmowa - do Koszalina okazało się że jednak nie od mojego samochodu około 1,5 cm mniejsza średnica. Pierwszy pracownik nawet po podaniu nr VIN twierdził że nie było Mirage Turbo 1,6 nigdy produkowane. Drugi powiedział że zawoła kolegę, kolega powiedział że wie wszystko i wysłał złe sprzęgło które mój Ojciec na własny koszt musiał odesłać i zapłacić za powtórną przesyłkę tym razem z właściwym sprzęgłem.
2. Niesympatyczny jak cholera szef serwisu - dla niego byłem natrętem który gówno wie on jest najmądrzejszy i wogóle naj naj.
A z pozytywów - śruby korbowodowe do mojego Miska kupione w Mit Car kosztowały coś około 16 PLN.
Staram się omijać szerokim łukiem a teraz gdy już wiem gdzie mnie nie oleją i postarają się to już wiem gdzie jeździć np po uszczelniacz wału.
Pozdrawiam
Anonymous - 30-06-2005, 07:57
Autotechnika Woźniak w Pile.
Gorąco polecam, jak do tej pory serwisuję od 4 lat, jak dla mnie pełen profesjonalizm. Z uwagi na rodzinny charakter firmy i brak wielkich tłumów każdego potraktują indywidualnie. Poza tym wg moich odczuć (nie mam co prawda porównania z innymi) to jest niedrogo, właśnie jestem po wymianie rozrządu
W moim przypadku były tylko kwestie eksploatacyjne, natomiast znam osobiście przypadki uratowania samochodu z ciężkich przypadków i to samochodów wyższej klasy niż Mitsu.
Anonymous - 30-06-2005, 08:24
eMBe napisał/a: | Autotechnika Woźniak w Pile.
|
ten zaklad to aso?
Jackie - 30-06-2005, 11:10
Jak najbardziej ASO, i to dobre - Jacek to pasjonat mechaniki i bardzo się stara żeby klienci byli happy po wyjeździe. Ja też polecam.
Pozdrawiam
Anonymous - 30-06-2005, 11:30
Mam takie małe pytanie: czy nie dałoby się zrobic nowej grupy wątkow dot. ASO (np w dziale Warsztat), tak jak to było na oficjalnym forum? Mam wrażenie ze jeden wątek w tym temacie to zdecydowanie za mało. Chchiałbym pare zdań napisać odnośnie ASO w Krakowie i może lepiej to rozdzielić, aby nie wrzucać wszystkich stacji do "jednego worka".
Anonymous - 30-06-2005, 11:34
marcin77 napisał/a: | Mam takie małe pytanie: czy nie dałoby się zrobic nowej grupy wątkow dot. ASO (np w dziale Warsztat), tak jak to było na oficjalnym forum? Mam wrażenie ze jeden wątek w tym temacie to zdecydowanie za mało. Chchiałbym pare zdań napisać odnośnie ASO w Krakowie i może lepiej to rozdzielić, aby nie wrzucać wszystkich stacji do "jednego worka". |
Dobry pomysł. Zainicjuj temat.
Anonymous - 30-06-2005, 11:41
Fido__ napisał/a: | Dobry pomysł. Zainicjuj temat. |
No to wlasnie to chyba zrobilem?
A może chodzi o to że mam coś napisać i zostanie to przeniesione?
Anonymous - 30-06-2005, 12:08
marcin77 napisał/a: | Fido__ napisał/a: | Dobry pomysł. Zainicjuj temat. |
No to wlasnie to chyba zrobilem?
A może chodzi o to że mam coś napisać i zostanie to przeniesione? |
Stwórz nowy wątek p.t. "ASO Kraków" - i już Opisz w nim swoje przygody, a każdy następny, który będzie miał coś do powiedzenia w sprawie tego ASO będzie się dopisywał. Ot co
szczeslaw - 01-07-2005, 01:39
Marcin77:
Masz coś pozytywnego do powiedzenia o ASO w Krakowie??
Jesteś pierwszą osobą jaką znam, która ma o nich dobre zdanie. Ogólnie jest to jedna firma i 2 serwisy/salony - Moto Gabra i RM Filipowicz. Kierownik serwisu, pan marchewka (specjalnie z małej litery) to... i tu powinny nastapić niewybredne epitety...
Ogólnie walczyłem z nimi 3 lata i pierwszy raz w życiu, cieszyłem się jak skończyła się gwarancja na samochód.
Filipowicz miał dobrych mechaników, ale załatwić cokolwiek na gwarancji było ciężko ze względu na kierownictwo serwisu. Teraz cała stara ekipa mechaników odeszła przez pana marchewkę i nie mają nikogo dobrego. Nie umieją się nawet komputerem w posługiwać, żeby usterkę zdiagnozować.
Kofi - 03-07-2005, 23:39
Lekkie OT ale po troche zwiazane z tematem.
Pare miesiecy temu ostatnio bylem w AutoGT Wrocławska. Czekajac na samochod dosatlem do wypelnienia ankiete. Pytali moja opinie odnosnie serwisu, obslugi itp itd. Spotkaliscie sie z czyms takim w innych ASO? Czy w Grafixie tez cos takiego daje sie klientom? Mysle ze to najlepszy sposob na dowiedzenie sie co klient mysli o serwisie, tym bardziej ze ankieta jest anonimowa. Pozniej na jej podstawie zawsze mozna cos zmienic.
Anonymous - 03-07-2005, 23:53
kofi lepiej, niedawno dzwonila do mnie sympatyczna pani z pytaniem o serwis grafix-a, pewnie jest/byla to jakas ogolnopolska akcja.
Anonymous - 04-07-2005, 08:43
Kofi napisał/a: | ...Spotkaliscie sie z czyms takim w innych ASO? |
Po pierwszej czy drugiej wizycie w serwisie RM Filipowicz (chodzilo wowczas chyba o fotel, który zgrzytał) zadzwonił do mnie miły Pan z pytaniem o opinię. Przy czym pytal nie obsługę w serwisie itp. tylko o to czy usterka została usunięta! Czyli nie o to co trzeba
Kofi - 04-07-2005, 09:21
podobnie kolega zrywal w Carmanie znaczki z klapy z alfy 156. Po jakims czasie dzwoni kobitai pyta czy po wizycie wszystko ok z samochodem, czy jest zadowolony z uslugi czy wszystko dziala sprawnie itp itd. No a on sie smieje i mowi ze wy mi tylko znaczki zrywaliscie z klapy.
|
|
|