[97-04]Galant EAxA/W - [EA5W 2.5] Nagle nie chce odpalić
swinks_UK - 25-01-2009, 13:13
Marcin1783 napisał/a: | Witam nie wiem o czym wy piszecie o oleju dajcie spokuj..... |
Byś czytał uważnie, to byś wiedział, że kolega zasugerował się kontrolką, stąd dyskusja
Wracając do sprawy, kontrolki będą ci się świecić tak jak na zdjęciu przez odpaleniem silnika. Normalne. Zostawiłbym to w spokoju na razie.
Przyczyna może być wg. mnie:
- układ zapłonu - (jeśli masz fajkocewki to może fajkocewka dostała zwarcia od wilgoci, kabelek sparciał, itp), rozdzielacz zmókł...
- układ paliwowy (z jakiegoś powodu masz odcięcie paliwa, lub po prostu upalona pompa paliwa)
- immobilizer (???) - ten raczej odcina również rozrusznik i nie zakręcisz w ogóle (ta opcja tylko, jeśli masz jakiś domowej roboty immobilizer co odcina podawanie paliwa)
hm... opcji wiele...
Anonymous - 25-01-2009, 13:29
Borys232 napisał/a: | hahaha no to nie zgadniecie co było
Bo miałem kluczyk taki scyzoryk, poprzedni właściciel taki sobie zrobił, no i coś nie łączył ten kluczyk ... pojechałem z drugim kompletem kluczyków i odpalił na raz ... |
mozna i tak
Anonymous - 25-01-2009, 13:36
swinks_UK, immo nie odcina rozrusznika tylko zaplon/paliwo bodajrze
swinks_UK - 25-01-2009, 14:03
miziek napisał/a: | swinks_UK, immo nie odcina rozrusznika tylko zaplon/paliwo bodajrze |
Są rożne immo, może jest jak piszesz, w każdym razie w obu moich Galach z aktywnym immo nie zakręcisz rozrusznikiem.
Anonymous - 25-01-2009, 19:40
swinks_UK, o tym nie pomyslalem moze w VR-kach inne montowali ... wierdo ;p
Marcino - 25-01-2009, 20:41
CO do kontrolek, jak gaśnie cienienie oleju czyli ta czerwona podczas rozkrecania... to znaczy ze z pompą i ciśnieniem w porządku, wszytko ok. CO do oleju to niedobrze ze ci tak szybko ubyło, sprawdź czy nie masz jakiegoś wycieku/ Sprawdz dokładnie jak pisali chłopaki elektrykę, kable, imobilzjzer w tym dorabianym "scyzoryku".
Borys232 - 25-01-2009, 20:51
No jutro wymienię olej i filtr
Wymienię na ten co miałem Mobil Super S 10W40 bodajże ...
Jak dokładnie się wymienia?
Trzeba najpierw spuścić ten stary (kurek na dole po stronie pasażera) i potem wlać nowy i między czasie wymienić filtr?
Czy jakoś inaczej to się robi?
Do dyspozycji mam kanał więc nie będzie problemu z dojściem ...
Aha ... Idzie gdzieś sprawdzić stan poziomu oleju w skrzyni?
swinks_UK - 26-01-2009, 00:03
Stanu oleju w skrzyni nie sprawdzisz. Wymieniasz i już...
Wymiana oleju silnika:
- spuścić korkiem, nie zakręcać korka
- odkręcić filtr oleju i poczekać dobrą chwilę aż ścieknie (druga miska do podstawienia)
- jak masz własny kanał, to poczekaj z godzinkę aż dobrze ścieknie
- zakręć nowy filtr (możesz nalać odrobinę nowego oleju do niego, to popychacze nie zwariują na początku po wymianie)
- zakręć korek spustowy i nalej spokojnie 4 litry
- poczekaj chwilę, sprawdź poziom i dolej do poziomu
- uruchom silnik, poczekaj z 4-5 minut, zgaś, odczekaj następne 3 minutki, sprawdź poziom i uzupełnij do poziomu.
miziek: widzisz w obu Galach (poprzednim GDI i teraz VR4) jak aktywny immobilizer, to po przekręceniu kluczyka jest echo, rozrusznik nie kręci i cisza, choć elektryka działa (typu radio, szyby, klima, nawiewy...).
Acha, część immobilizerów (oba moje) się aktywują jak jest aku słabe (spadek napięcia ponizej pewnego poziomu), lub brak napięcia z aku (klema obluzowana). Raz z powodu obluzowanej klemy miałem 2 godziny przymusowego postoju bo mi immo zadziałało i w końcu musiałem resetować samochodowe kompy by zaskoczyło od nowa.
Anonymous - 26-01-2009, 00:12
swinks_UK, ja mam immo podwieszone pod kierownica tzn tam za tym plastikiem ;p i raz mi sie tasma obluzowala i immo nie mogl odczytac z przklejonego klucza, nie chcial odpalic a rozrusznik krecil ... z godzine grzebalem przy silniku/elektryce az mi sie przypomnialo o podwieszonym kluczyku p
migro - 26-01-2009, 22:43
Borys232 napisał/a: | I tak przy okazji: jak się holuje automata? |
swinks_UK napisał/a: | Stanu oleju w skrzyni nie sprawdzisz. Wymieniasz i już... |
W automacie raczej się da.
U mnie (tiptronic) po prawej stronie mniej więcej pod filtrem powietrza jest bagnet (z białą zatyczą). Masz tam dwie podziałki "cool" (zimny olej) i "hot" (ciepły olej, ok.80*C, po przejechaniu ok. 15-20km, zależnie od pogody).
Poziom oleju sprawdza się przy pracującym silniku i powinien być on niższy niż gdy silnik jest wyłączony.
waka23 - 26-01-2009, 23:40
migro napisał/a: | Poziom oleju sprawdza się przy pracującym silniku |
migro - 27-01-2009, 01:31
Chodzi o poziom oleju w ASB
(trzeba było przeczytać wszystko co napisałem, a nie tylko jedną linijkę)
swinks_UK - 27-01-2009, 08:22
migro napisał/a: | Chodzi o poziom oleju w ASB
(trzeba było przeczytać wszystko co napisałem, a nie tylko jedną linijkę) |
Dobra biorę to na siebie, nie doczytałem, myślałem, że M/T .
Rzeczywiście w A/T mierzy się poziom oleju "patykiem" na gorącym silniku na N.
Ale też na forum już jest tysiąc tematów dotyczących A/T i olejów.
Borys232 - 27-01-2009, 18:49
hmm, mógłbym się dowiedzieć co znaczy A/T, M/T ?
Juiceman - 27-01-2009, 18:50
A/T Automat Transmission- Skrzynia biegów Automatyczna
M/T Manual Transmission- Skrzynia biegów Manualna
|
|
|