To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - JAKE ŻARÓWKI? SUPER TEMAT NA KAŻĄ PORĘ

rvlauren - 29-01-2009, 18:48

:lol: przyjrzyj się fotce koleżanko ponieważ tam są kolory i niebieski jest do migacza a znak zapytania do H3 (halogen) o którym już wiem i philips też jest 150 pod nr 1 na zdjęciu tzw Power2Night to właśnie GT150 a mi pasują do postojowego W5W takie jak poniżej

:oops: a ja jak zwykle jestem zagubiony i roztargniony i masz rację już wcześniej pisałaś o H3 :doubt:
a jak się dostać do halogenu trzeba chyba osłonę pod zderzakiem odkręcić czy cały z przodu wyciągać chyba nie ? :roll:

cns80 - 29-01-2009, 20:09

rvlauren napisał/a:
przyjrzyj się fotce koleżanko ponieważ tam są kolory i niebieski jest do migacza a znak zapytania do H3 (halogen)
Ma rację

rvlauren napisał/a:
philips też jest 150 pod nr 1 na zdjęciu tzw Power2Night to właśnie GT150
Też prawda.
rvlauren - 29-01-2009, 21:15

Ten temat nadal jet aktualny bo opinie użytkowników zmieniają się z dnia na dzień takie moje krótkie zdanie! :)
czekoladka_1981 - 30-01-2009, 08:35

rvlauren napisał/a:
a jak się dostać do halogenu trzeba chyba osłonę pod zderzakiem

Można i tak, można też od str. nadkola któe to zachodzi na rant błotnika.

[ Dodano: 30-01-2009, 09:09 ]
cns80 napisał/a:
rvlauren napisał/a:
przyjrzyj się fotce koleżanko ponieważ tam są kolory i niebieski jest do migacza a znak zapytania do H3 (halogen)
Ma rację

rvlauren napisał/a:
philips też jest 150 pod nr 1 na zdjęciu tzw Power2Night to właśnie GT150
Też prawda.

A gdzie pisałam o kolorze niebieskim :!: czytasz po łebkach , a póżniej prostujesz.
Co do GT150 macie rację :!:

[ Dodano: 30-01-2009, 09:42 ]
rvlauren napisał/a:
a mi pasują do postojowego W5W takie jak poniżej

Ja u siebie miałam w E5(T4W)

rvlauren - 30-01-2009, 13:57

Jak to się rozbiera ?

[ Dodano: 30-01-2009, 14:51 ]
dodam że się jeszcze do tego nie dobierałem !

czekoladka_1981 - 30-01-2009, 15:10

rvlauren napisał/a:
dodam że się jeszcze do tego nie dobierałem !

To co pokazane na zdjęciu w kółeczku musisz odkręcić aby dostać się do żarówki. Miałam to samo z prowadnicą pokazaną szczałką , na jednej też się trzyma.

rvlauren - 05-02-2009, 14:00

No dobra oto mój zakup wymiana globalna zostają tylko H3 w przeciwmgielnych z przodu i oświetlenie tablicy z tyłu reszta wymiana w sobotę jak będę wymieniał porobię fotki (może) bo właściwie wymianą zajmuje się mój kumpel bo i lampkę całą potłukłem wraz ze zderzakiem z tyłu wiec jest trochę roboty za żaróweczki wszystkie co widać zapłaciłem 160zł (z H1 są też w pudełku 5W5) i zapas P21/5W dlatego 2x :o no to popatrzcie na razie na kompleciki

[ Dodano: 08-02-2009, 20:05 ]
Żaróweczki wymienione ale na moje oko białe światło z GT150 to lekka przesada owszem świecą jaśniej ale jednak nie jest to światło takie jak dają te blue vision (H1) następne będą jednak BV do H4 znacznie lepiej świecą takie moje zdanie niestety nie zrobiłem fotek przed i po dodam fotkę jak świecą teraz troszkę później a zapomniałem kierunkowskazy znacznie bardziej widoczne no i cofanie i przeciwmgielne tył też lepiej W5W mimo iż są barwy ciemno niebieskiej świeca na biało tzw efektu ksenonu w połączeniu z GT150 nie widać no trudno zobaczymy ile wytrzymają to tyle :wink:

Anonymous - 21-05-2009, 21:50

Ja jeżdżę od 2 lat na OSRAM NIGHTBREAKER w Galu i w Majce. Na początku eksperymentowałem z GT150 ale jakoś wydaje mi się że nie widać różnicy w świetle a i trwałość OSRAM-ów jest większa chociaż i tak nie rewelacyjna. Jednak koszty zakupu w porównaniu do jakości są w przypadku OSRAM zdecydowanie na PLUS.
Krzyzak - 22-05-2009, 08:03

ooo - a u mnie osram nightbreaker swiecily tragicznie
2 tyg. po zakupie zmienilem na philipsa
do tego wiekszosc osob, ktora je miala twierdzily, ze swieca krocej niz philipsy i to duzo krocej
takze zaskoczyles mnie

rvlauren - 22-05-2009, 18:02

witam jak na razie mój komplet Philipsów spisuje się rewelacyjnie szczególnie polecam tył bo naprawdę rozświetliło mi go znacznie po założeniu tych V+ no i migacze tez fajnie dają na boki :P
A - 30-08-2009, 23:42

A ja niedawno wymieniałem jedną spaloną H3 w przeciwmgielnych, poszedłem do sklepu, poprosiłem jak to zwykle mam w zwyczaju "H3" bez rozdrabniania się na producenta i inne takie :) zapłaciłem, wziąłem, założyłem i... oniemiałem :) nowa polska H3 55W świeci praktycznie 2x słabiej od starej niemieckiej H3 55W :D Domyślałem się, że może być różnica w ilości dawanego światła ale nie myślałem że aż taka wielka :lol:
rvlauren - 22-01-2010, 21:45

po długim okresie użytkowania żarówek philips gt150 uznaje że jak dla mnie są one za cienkie szczególnie daja się poznać z nie najlepszej strony w czasie deszczu i mokrej jezdni porostu znikają na mokrej nawierzchni następne będą blue vision :lol:
sampler - 22-01-2010, 21:51

To od razu Ci mowie ze szkoda pieniedzy. Wez lepiej Tungsramy Sportlight. Nie dosc ze lepiej swieca od Blue Vision to sa tansze. Obecnie moje wszystkei autka jezdza na SL :)
rvlauren - 24-01-2010, 15:23

Wezmę tą sugestię pod uwagę ponieważ kolega ma rację są tańsze :mrgreen:
jarekrk - 14-05-2010, 08:12

Witam, i mnie spotkala przyjemność spalenia żarówki :) ( w sumie od zeszłych wakacji miałem tanie z hipermarketu i dzialały)
teraz pytanie jakie żarówki polecacie nadal ?
Weszło coś nowego na rynek?
Albo ktoś jakieś fajne znalazł ?
światło tradycyjne nie lubię białych/niebieskich....

oczywiście chodzi mi o zwykłe H4