[97-04]Galant EAxA/W - ABS znowu
Anonymous - 07-05-2009, 08:06
koza,
a jaki masz numer pompy ??
Owczar - 07-05-2009, 17:29
MR510525, to jest ta o której pisał PLPynton. Montowana po marcu 2000 tylko do 2,5 ( z tego co podaje katalog do wersji z TCL). Równolegle w tym samym czasie była też montowana taka: MR510739.
Anonymous - 07-05-2009, 21:10
MR510739 są na allegro
http://moto.allegro.pl/it..._pompa_abs.html
[ Dodano: 07-05-2009, 21:13 ]
a z tego co patrzyłem te od space mają inną budowę
Bartek - 07-05-2009, 21:19
radex napisał/a: | a z tego co patrzyłem te od space mają inną budowę |
wygląda dokładnie identycznie jak ta z aukcji....
Owczar - 07-05-2009, 21:20
Tak, ale Koza ma MR510525 i z tego co widzę to tak jak pisał Robert, była montowana tylko do 2,5.
Anonymous - 10-05-2009, 10:18
owczar ta co mi przesłałeś jest inna
Taka już mam na klatce schodowej jak ktoś będzie chciał to mogę za 100 sprzedać
wczoraj sie na allegro pojawiła taka jak moja
zaraz wciskam kp teraz
mam nadzieje że to będzie koniec problemów
Pomijając fakt że 300 m od domu BMW wjechało mi w tył
czysto teoretyczni czy ABS mógłby mi się popsuć od walnięcia ??
w przyszłym tygodniu mam wycenę
sampler - 10-05-2009, 11:10
Jasne. Nie zapomniij o tym wspomniec przy wycenie. Trzeba korzystac z zycia
Anonymous - 02-07-2009, 21:10
Noi d..a
pompa wymieniona
a błąd ten sam
jakieś pomysły ??
[ Dodano: 03-07-2009, 20:41 ]
WIe ktoś może gdzoe jest G sensor od ABSu
bieniak - 18-01-2010, 17:06
no to tak moze ja opiszę moj abs:)otóż jak kupiłem to nie działał wcale.ale po zdiagnozowaniu kilku pęknięć w kablach usunąłem to i tak:
1 po odpaleniu kontrolka gaśnie czyli auto diagnoza absu się udała
2 przy jeździe tak do 30-40km/h wszystko jest ok
3) jak tylko bardziej przyśpieszę to słychać tak jakby pompę absu(takie cykanie)
4 przy hamowaniu czuć pulsowanie pedału (niezależnie czy mocno czy lekko hamuję zawsze pulsuje) + słychać pukanie z pod maski
5) hamulce są mało przewidywalne, jak się hamuje z większej prędkości jest tak słabo słabo i zachwile bardzo mocno hamuje
6 czasami podczas jazdy zapala się kontrolka absu
7) przy hamowaniu z dużej prędkości czuć że samochód ciągnie w lewo (jak się wyłączy abs samochód hamuje równo nic nie ściaga i hamulce są bdb)
układ odpowietrzony i zalany płynem DOT-4
robertdg - 18-01-2010, 17:30
bieniak, ja sie zastanawiam ile razy bedziesz opisywał swój przypadek i go powtarzał :
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#608239
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#577422
Jak piszesz to kontynuuj wątek w jednym temacie, bo po obecnym Twoim poscie, nie wiem o co sie rozchodzi, moge sie jedynie domyslac i albo chcesz sie pochwalic, tym jak "fatalnie" pracuje Twoje auto z podpieta pompa ABS, albo dalej szukasz przyczyny jak to naprawic, nie widze pytajnikow wykrzykników, ikonek itp.,
Jak już wsześniej wspomniałem, pompe ABS ktoś odłaczył bo miał ku temu powód, pompa nie pracowała wiec sie zepsuła, bo jak dobrze wiadomo auto sie psuje gdy nie jezdzi, ja nie chcialbym Cie teraz naciagnac na koszty, ale mi sie naprawde wydaje ze masz pompe ABS do wymiany, no chyba ze sam sterownik ABS jest walniety (sprawdzałeś kompa od ABS-u, bo jak dobrze pamietam pozostaly Ci chyba tylko te dwie alternatywy)
bieniak - 18-01-2010, 18:39
hmmm auto jest ok ale ten abs irytuje.no z tego co poprzedni właściciel mówił to nie mogli znaleźć kabli bo lewego przedniego koła ja je znalazłem i podłączyłem ,na testerze wyskakiwały tylko błędy czujników i to zostało usunięte elektryk powiedział że pompa jest ok. że tylko czujniki,a czy takie problemy może spowodować zębatka na przegubie???rozumiem że sterownik jest przy pompie ???soki za powtarzane temat ale poprostu myślałem że tamat już poszedł dalej i wszyscy zapomnieli...
robertdg - 18-01-2010, 19:02
bieniak, jak bedzie zebatka peknieta, lub cokolwiek z nia nie tak, to czujnik da znac o nieprawidlowym odczycie, permanentnie swiecaca sie zółtą ikonka ABS (bynajmniej tak powinno sie stac), sterownik od ABS w pompie/na pompie, manual 35.pdf str. nr 32 mzesz jeszcze przejrzec wedle tego manuala pozostale elementy elektroniczne układu ABS. Na jakiej podstawie elektryk stwierdził ze pompa jest dobra
bieniak - 18-01-2010, 21:40
tak wynikło z testera, jak podłączył, wynikało że pompa jest sprawna i błąd czujników co naprawiłem, ale może faktycznie pojade na szrot wezmę drugą pompę:) i sprawdzę:)i teraz pytanie czy to musi byc taka sama pompa???chodzi o numer. bo raczej pozyskam ze sterownikiem od 2,0 bo taka napewno leży na magazynie:)
robertdg - 18-01-2010, 22:02
bieniak, wiadomo ze zgodnosc numerów powinna byc, jednak nie bede zgadywal, czy akurat podejdzie, a pierscienei zebate zawsze moglbys sprawdzic w jakim sa stanie wizualnie
bieniak - 18-01-2010, 23:27
aha dzieki:::)no teraz mam pare dni wolnego to mogę się pobawić.zobaczę jaka to pompa lezy na szrocie:)i jak bedzie ok to podmienie i zobacze co i jakmoze aakurat twoje przypuszczenia będą trafne mimo tego że kosztowne.
|
|
|