[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Jak nazwać tem model foteli?
JJK - 04-02-2009, 15:42
I stało się fotele wymienię szybciej niż mi się wydawało, kolega wsiadał do auta i cofnął fotel do tyłu i zacięło się, do przodu nie da się ruszyć- przyczyna 50 centów których nie idzie wyciągnąć. Auto musiałam zostawić bo nie dosięgałam nogami do pedałów. Teraz kombinuje i jak nie wyciągnie to wymieni całe fotele.
londolut - 04-02-2009, 15:48
JJK, powinno się dać wyjąć tą monetę ale nie obejdzie się bez wyjmowania fotela.
Anonymous - 05-02-2009, 21:55
spoko ostatnio chlopaczkowi praktycznie za friko oddawalem normalne przednie fotele z wyjmowanymi zagłowkami a mial takie jak kolezanka , narzekal strasznie hrhr
powodzonka w przekladce
raptem 4 sruby i po temacie
bwr
jolly69 - 06-02-2009, 21:35
Radzę wymienić , tak jak napisano były montowane w najsłabiej wyposażonych Coltach. Mój nie miał dosłownie nic oprócz właśnie takich foteli. Ich zasadniczą wadą ( oprócz oczywiście braku regulacji zagłówka ) jest bardzo słaba jakość materiałów ( jakiś plastik ), które pękają i w zasadzie niewiele się z tym da zrobić. Ja je po zakupie auta od razu wymieniłem na zwykłe z Lancera.
JJK - 06-02-2009, 22:18
już są wymienione, teraz jest idealnie i wygodnie
parisienne - 05-10-2009, 17:23
Hej,
mam dokladnie takie same fotele w moim Colcie CA1 1993 rok i rowniez nosze sie z zamiarem ich wymiany (zaczely sie pruc na potege a pokrowcow na nie nie sposob dostac).
Mam okazje nabyc fotele z Colta CJ111 (1997 rok) - pytanie tylko czy beda pasowac????
Ma ktos moze pojecie?
Pozdrawiam
londolut - 05-10-2009, 17:32
parisienne, będą pasowały
parisienne - 05-10-2009, 17:41
wow - to sie nazywa szybka reakcja ;D mam nadzieje ze w wersji europejskiej tez
jutro po nie lece i mam nadzieje ze chlopaki znajda chwilke zeby mi pomoc w montowaniu, bo jak znam zycie to montaz na wlasna reke bedzie trwal przynajmniej tydzien a i to bez gwarancji sukcesu
pozdr
Anonymous - 05-10-2009, 20:19
parisienne napisał/a: | bedzie trwal przynajmniej tydzien a i to bez gwarancji sukcesu |
e tam gadasz glupoty 10 minut roboty i full satysfakcji tam tylko 4 sroby na fotel czyli 8
pozdrawiam
bwr
parisienne - 05-10-2009, 21:11
hmmmm... dzieki za wiare w moje umiejetnosci (widac ze mnie nie znasz ), ale... do tej pory slyszalam ze troche wiecej przy tym kombinowania. zobaczymy jutro jak to faktycznie wyglada
pozdr
Anonymous - 05-10-2009, 21:31
oczywiscie jak mowimy o zgodnosci otowrow mocujacych cejot z ceazero ;p
Hugo - 05-10-2009, 21:32
parisienne trochę wiary w siebie. Choć odrobinę.
parisienne - 05-10-2009, 22:23
Nie no, bez odrobiny wiary w siebie to bym nawet o tych fotelach nie myslala.
Ale jestem realistka, drodzy Panowie. Gdyby chodzilo o wymiane bezpiecznikow czy tam zarowek to nie byloby o czym mowic, bo to juz przerabialam (ok, przyznaje ze nie z wlasnej nieprzymuszonej woli, ale przerabialam).
I z mlotkiem pod podwoziem tez juz biegalam, bo mi colt na nierownosciach brzmial jakbym porcelane pod maska wiozla. Okazalo sie ze przy wymianie klockow w warsztacie zapomnieli pod nie sprezynki podlozyc No i stad te koncerty na dziurawych drogach byly.
A ja juz wyklinalam w myslach moj wydech... Ze nie wspomne sugestii fachowcow w kilku warsztatach, do ktorych zwrocilam sie o pomoc w ustaleniu zrodla halasu, ze chyba sobie cos ubzduralam i sie starego colta czepiam. Dopiero polski mechanik wpadl na pomysl zeby sprawdzic klocki. I tym sposobem przyjrzalam sie budowie hamulca.
Heh, czego to sie baba na stare lata o samochodach musi nauczyc...
Dlatego prosze o zrozumienie, ze rzeczy dla Was pewnie banalne dla mnie wciaz moga byc wyzwaniem
pozdr
rafq - 06-10-2009, 02:00
parisienne napisał/a: |
Dlatego prosze o zrozumienie, ze rzeczy dla Was pewnie banalne dla mnie wciaz moga byc wyzwaniem
pozdr |
Każdy z nas kiedyś zaczynał przygodę z motoryzacją, a po to jest forum żeby sobie pomagać
no może nie tylko po to...
czarnuch23 - 07-10-2009, 12:43
Kazdy da sobie rade 1 raz moze zajac ciutke wiecej czasu ale nie jest to remont silnika:)
chodz i to jest dostepne dla Kobiet (moja kasia ze mna wymieniala popychacze w 4g93 jak ja mialem reke w gipsie i nie bardzo moglem to robic )
Powodzenia a jesli niejestes siebie pewna zawsze mozesz przytargac sobie pomagiera do noszenia
|
|
|