Zloty i Spoty - Zlot 2009 - Pytania na temat...
jacek11 - 03-02-2009, 23:23
londolut napisał/a: | jacek11, rozmowa dotyczyła domków nie pokoi hotelowych. |
Lepiej zapytać,niż się potem zdziwić
zuzu - 04-02-2009, 09:21
A jak się ma sprawa pola namiotowego - też płacimy wcześniej zaliczkę? Czy od razu całą kwotę? Czy dopiero na miejscu?
londolut - 04-02-2009, 11:51
zuzu, namioty chyba całością na miejscu. Tego tematu nie ruszałem z właścicielem obiektu. 10 zł x 3 dni o chyba nie majątek
zuzu - 04-02-2009, 12:23
londolut napisał/a: | 10 zł x 3 dni o chyba nie majątek |
no właśnie dlatego lepiej chyba płacić całość na miejscu, bo zaliczki nie miałyby sansu
jak wcześniej to kolega napisał:
jacek11 napisał/a: | Lepiej zapytać,niż się potem zdziwić |
londolut - 04-02-2009, 12:35
zuzu napisał/a: | jak wcześniej to kolega napisał:
jacek11 napisał/a: | Lepiej zapytać,niż się potem zdziwić |
| Dlatego dobrze, że jest ten temat
tomusn - 10-02-2009, 11:27
to mam pytanie jeszcze co do typu apartamentowego...
biorę cały domek (czteroosobowy) na tylko 2 osoby i wtedy 2*55zł tylko?
pytam, żeby potem nie było - że cały domek był wynajęty za połowę ceny.
londolut - 10-02-2009, 12:02
tomusn, odpowiem ci na to pytanie w czwartek. Muszę zasięgnąć info.
cebull - 10-02-2009, 19:24
my bysmy chetnie przyjechali ale ze wzgledu na moja prace teraz nie bardzo sie moge zadeklarowac co do noclegu w razie czego zostaje namiot
Anonymous - 12-02-2009, 04:02
londolut napisał/a: | tomusn napisał/a:
to jeszcze proszę o odpowiedź czy domki "typowe" są podzielone na dwa osobne pokoje (dwa klucze) a "apartamentowe" jako całość?
bo tak można wnioskować ze strony Odysa
Tak. Na górze 2+1 (dostawka) i na dole 2. Oba zamykane na osobny klucz. Łazienka wspólna. | jak sie zapisywac bo jest typ pokoi D i G ja zrobilem tak
23x domek czteroosobowy (typowy, z łazienką) (55zł/osoba):
1. cuuube + Mniejsza połowa (2 nocki-pt i sob , moze 3 czw pt i sob ) pokoik typu G
ale mysle ze powinniscie to jakos podzielic ile jest jakich
tomusn napisał/a: | o mam pytanie jeszcze co do typu apartamentowego...
biorę cały domek (czteroosobowy) na tylko 2 osoby i wtedy 2*55zł tylko? |
londolut napisał/a: | tomusn, odpowiem ci na to pytanie w czwartek. Muszę zasięgnąć info. | jesli by tak bylo zamieniam na apartamentowy...
londolut - 12-02-2009, 06:38
cuuube napisał/a: | jak sie zapisywac bo jest typ pokoi D i G ja zrobilem tak | D - dół
G - góra
Anonymous - 12-02-2009, 11:41
londolut napisał/a: | cuuube napisał/a:
jak sie zapisywac bo jest typ pokoi D i G ja zrobilem tak
D - dół
G - góra | no ok ale w temacie rezerwacji powinno moim zdaniem byc wyszczegolnione ze jest podzial na D oraz G z ktorych x jest takich i x jest takich i ze sa osobne klucze . bo to co jest aktualnie sugeruje ze jest to domek 4 osobowy(gora i dol - jednosc )przyklad (Marti + Arleta (piątek - niedziela ) jak ktoś chętny do uzupełnienia do 4 to zapraszam) i ludziska sie boja ze trzeba wziac calosc za co wyjdzie 220 a wcale tak nie jest biorac jeden poziom drugim nie musze sie martwic . po wejsciu na strone odysa mozna sie doszukac podzialu ale... temat mysle ze warto uscuslic .
czekam na odpowiedz razem z tomsunem co do apartamentowych
londolut - 12-02-2009, 15:44
Tomek, wynajęcie domku na Odysie to kwota 4x55zł przy czym musi być pełna obsada. Jeśli nie ma pełnej obsady to jest automatyczny wzrost ceny / osobę.
Cuuube, w naszym wypadku nie ma znaczenia czy domek jest D czy G. Zapisy odbywają się bez wyszczególnienia tej opcji a to dlatego, że te domki są identyczne. Dwa pokoje 2 osobowe, zamykane na osobny klucz + łazienka. W domkach typu 'apartamentowego' dodatkowo jest aneks kuchenny.
W tym wypadku domku na Odysie obowiązuje zasada - kto pierwszy ten lepszy.
Kolejna sprawa - na ośrodku Fregata i Odys nie ma opcji przyjazdu wcześniej jak piątek. Na tych ośrodkach termin pt, so, nd jest sztywny. Wcześniej trwa tam sezon i całe ośrodki są zajęte. Jedynie osoby zapisujące się na domek na Neptunie mają możliwość wcześniejszego przyjazdu. Po zlocie od 31 sierpnia można przebywać na ośrodkach według uznania.
Anonymous - 12-02-2009, 19:54
londolut napisał/a: | w naszym wypadku nie ma znaczenia czy domek jest D czy G. Zapisy odbywają się bez wyszczególnienia tej opcji a to dlatego, że te domki są identyczne. Dwa pokoje 2 osobowe, zamykane na osobny klucz + łazienka. | domek jest jeden tylko pokoje sa typu D i G (czyli dol i gora ) na zdjeciach z osrodka sa widoczne roznice w ukladzie pokoju w standardzie nie z tym sie zgodze . czyli z londolut napisał/a: | 23x domek czteroosobowy (typowy, z łazienką) (55zł/osoba): | robi sie 46 pokoi czyz nie 23 na dole 23 na gorze ...ja chce gore wiec dol domku zostaje do wynajcia o to mi biega i nie musze sie martwic o to czy ktos to wynajmie czy nie . Marti szuka kogos do wspolnoty a nie musi jesli dobrze rozumuje bo i tak dostaniemy klucze na swoj pokoik za 110zl na dobe . kwestia wynajecia pokoju dwuosobowego w domku z oddzielnymi dwoma pokojami-kluczami to nie to samo co kwestia wynajecia jak to jest ujete w temacie domku 4 osobowego
os12 - 15-02-2009, 09:20
Tomek napisał:
"wynajęcie domku na Odysie to kwota 4x55zł przy czym musi być pełna obsada. Jeśli nie ma pełnej obsady to jest automatyczny wzrost ceny / osobę.
Cuuube, w naszym wypadku nie ma znaczenia czy domek jest D czy G. Zapisy odbywają się bez wyszczególnienia tej opcji a to dlatego, że te domki są identyczne. Dwa pokoje 2 osobowe, zamykane na osobny klucz + łazienka. W domkach typu 'apartamentowego' dodatkowo jest aneks kuchenny.
W tym wypadku domku na Odysie obowiązuje zasada - kto pierwszy ten lepszy.
Kolejna sprawa - na ośrodku Fregata i Odys nie ma opcji przyjazdu wcześniej jak piątek. Na tych ośrodkach termin pt, so, nd jest sztywny. Wcześniej trwa tam sezon i całe ośrodki są zajęte. Jedynie osoby zapisujące się na domek na Neptunie mają możliwość wcześniejszego przyjazdu. Po zlocie od 31 sierpnia można przebywać na ośrodkach według uznania.[/quote]"
Uwaga Ważne!!!!!!!!!!!
tak jak wcześniej napisał kolega Tomek a ja tylko uzupełnię informacje:
1. Na ośrodkach Odys i Fregata rezerwacja domków i pokoi tylko w terminach piątek-niedziela 28-30 sierpnia ,gdyż wcześniej maja wszystko zajęte dla wcześniejszych turnusów
natomiast na Neptunie kilka domków ale nie wszystkie (dokładną ilość podam ok 25 lutego) będą nam udostępnione także we wcześniejszym terminie czyli przed 28 sierpnia , co sie natomiast tyczy terminów po 30 sierpnia to na wszystkich ośrodkach są wolne miejsca i można je rezerwować.
2. Na Odysie mamy ustaloną jedną ,jednakową niższa ceną na wszystkie domki (220zł/domek/dobę co daje 55zł/os),które są 4-osobowe a różnica między apartamentowym i zwykłym polega tylko na tym że apartamentowy na parterze ma aneks kuchenny a zwykły go nie posiada ale za to ma więcej miejsca na dole ,a oznaczenia domków D/G to D-dól, G-góra
niestety musimy zamawiać całe domki wiec musicie się koledzy i koleżanki jakoś ze sobą podogadywać aby je zapełnic jako 2os+2os lub po prostu rodzinnie 4os
oczywiście są osobne klucze do pokoi D/G
Na Odysie są też pokoje 2-os w części hotelowej w cenie 125zł/dobę
Po ostatniej rozmowie z kierowniczka ośrodka wiem że tylko w pojedynczych , (losowych)wypadkach t.j. 1 max 2 zgodzi się na wynajęcie tylko połowy domku wiec proszę szanowne koleżeństwo , nie twórzmy zbędnych i niepotrzebnych trudności przecież chyba jako jedna Mitsumaniakowa rodzina przyjeżdżamy aby ten 1 raz w roku być razem i się dobrze wspólnie bawić, a nie każdy sobie rzepkę skrobie !!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam wszystkich i liczę na zrozumienie
Andrzej vel os12
Anonymous - 15-02-2009, 10:31
os12 napisał/a: | nie twórzmy zbędnych i niepotrzebnych trudności | probujemy wyjasnic niescislosci tylko...
a o wyjasnienie tej kwestii mi chodzilo . nie ukrywam ze jestem mocno zdziwiony dlaczego musze sie martwic o zlatwienie obsady na drugi pokoik skoro zrobili taka rozdzielnosc na D i G z osobnymi kluczami . moim zdaniem jest to nielogiczne . domek domkiem podzial podzialem . w przypadku hotelu majac osobne klucze-pokoje nie trzeba sie martwic o wynajecie pozostalych miejscowek
[ Dodano: 15-02-2009, 10:39 ]
z tematu o rezerwacjach....
os12 napisał/a: | Na Odysie są też pokoje 2-os w części hotelowej w cenie 125zł/dobę | jeszcze dwa
bo z tego co czytalem sa 3
londolut napisał/a: | Ośrodek „Odys” (hotel oddalony ok. 1km od miejsca zamieszania)
Sekcja hotelowa:
3x pokój dwuosobowy (125zł/doba):
1.
2.
3. |
ale wg ostatniego posta z tematu o rezerwacjach wynika ze na dzien dzisiejszy sa zajete
pamar11 napisał/a: | Ośrodek „Odys” (hotel oddalony ok. 1km od miejsca zamieszania)
Sekcja hotelowa:
3x pokój dwuosobowy (125zł/doba):
1. fruu, pani fruu, małe fruu i ciut większe fruu - 28-30.08.2009
2.jacek11,Ulka,Igor. dwie noce.
3. Skoczbo, +1 i roczny maluszek - 28-30.08.09 |
|
|
|