To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Szara skórzana tapicerka w galancie

Juiceman - 04-02-2009, 20:07

A jakie macie metki ;>
Owczar - 04-02-2009, 20:11

A gdzie te metki w ogóle są? To zaraz zobaczę :D
yrdn - 04-02-2009, 20:14

Juiceman napisał/a:
A jakie macie metki ;>

hehe, Made in China :P

yam1530 - 04-02-2009, 21:00

yrdn napisał/a:

hehe, Made in China :P

Bez takich mi tu :lol: Skóra napewno z japońskiego bawoła :P

Anonymous - 04-02-2009, 22:42

Predzej Made in China, finished in Japan xD albo na odwrot :D
tommyc1 - 05-02-2009, 22:25

a to nie bylo tak, ze jak opcja ze skora to ZAWSZE z elektryka w siedzeniach????? gladkie boczki "pachna" mi amatorska podrobka-fabryczne sa marszczone a wykonywane na zamowienie zawsze widze gladkie-chyba takie latwiej zrobic:)

dzisiaj tez w autach ze skora jest elektryka-nie ma opcji lancera ze skora bez elektryki w przednich siedzeniach (z tego co sie dowiadywalem na temat nowego lancera w ASO) i wiem, ze w innych markach tez tak jest-avensis jak ze skora to tez z elektryka, podobnie w accordzie...

no i jakosc skory...ta fabryczna chyba jednak inna...chyba, ze ktos ma kase i sobie robi to w porzadnej firmie, profesjonalnie obszywajacej skora a nie u Wacka co sie sam naumial i tak se dlubie w garazu uslugowo, bo mu zona powiedziala, ze taboret ladnie zrobil do kuchni :badgrin:

Owczar - 05-02-2009, 22:31

Na początku też byłem przekonany, że to jest robione później, ale jak zobaczyłem inne Galanty z identczną skórą to troszkę mało prawdopodobne, żeby tapicerzy robili tak samo.. Poza tym wszystkie diesle ze skórą mają gładkie boczki np.
Dziwny jest też brak oznaczeń o poduszkach, co by potwierdzało hipotezę, że są nie oryginalne. Ale sam już nie wiem ;)

tommyc1 - 05-02-2009, 22:38

generalnie jakies to biedne-nie pasuje mi do galanta;)

mnie sie marzy porzadna skora w aucie, ale z tego co sie orientowalem to za fotele i boczki musialbym ok 5tys zaplacic...w dobrej firmie...lub ok 2tys "u pana Kazia" ;)

Owczar - 05-02-2009, 22:42

A ja tam nie narzekam, za taką kasę którą zapłaciłem za tego Galanta to i tak jest nieźle :) Zimę przeżyłem, nawet na dużym mrozie dało sie jakoś wsiąść, choć latem z czarną skórą może być gorzej :/
yam1530 - 05-02-2009, 23:14

Ja też nie narzekam bo mam skórę ten kto nie ma to bedzie narzekał hehe :lol: Czysta zawiść???

Myślę że pan kaziu tego nie robił tylko jakas firma która wiedziała o co chodzi Bo pan kaziu nie zrobił by szwów na wszystkich swoich egzemplarzach tak samo.
Pozdrowienia dla narzekających na skórę której nie mają

tommyc1 - 06-02-2009, 01:26

a czy ja narzekam? widze tylko roznice miedzy dobrym wykonaniem a srednim wykonaniem...
a zawisc? o co:) podoba mi sie skora, nie ukrywam ze tez chcialbym takowa na fotelach posiadac, ale nie cierpie z tego powodu ze nie mam, ani tym bardziej z powodu, ze ktos inny ja ma w swoim aucie :roll: jesli tak zabrzmial moj poprzedni post, to przeprazsam, ale ja nie naleze do tego typu ludzi-jestem ponad to :biggrin:

moje marzenie to alkantara+skora na bokach foteli i flokowany kokpit :) i skora na podsufitce:) ale cala taka operacja warta bylaby tyle co moj samochod :badgrin:

kooks - 06-02-2009, 16:28

ja w swojm galu mam czarna skore, fotele sa elektryczne i jest podgrzewanie, na boczkach skora faldowana, ogolnie bardzo przyjemna skora miekka, ale niestety tez nie trudno ja uszkodzic. Na przednich fotelach na wysokosci ramion z boku fotela jest oznaczenie poduszki.
yam1530 - 06-02-2009, 18:36

U mnie też jest oznaczenie poduszek.Owczar, a ty masz takie oznaczenia?
Owczar - 06-02-2009, 18:48

No właśnie nie mam...
yam1530 - 06-02-2009, 19:20

hm dziwne
ide zrobic fotke jak to wyglada