To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Wspomaganie

Piwor - 16-02-2009, 17:53

drd1812, co do klimatyzacji, to wiem. Póki co specjalni mi na niej nie zależy, oczywiście co innego w lato. :) Czyli pozostaje mi wymiana pompy. W takim razie mam drugie pytanie:

Czy w Cari przed liftem były montowane dwie różne pompy wspomagania? Moja pompa jest czarna, masywniejsza od pompy dawcy. Dawca Cari GDI 97 lub 98. Pompa z GDI jest jasna, nie malowana i jakby chudsza. Może tylko mi się tak wydaje.

drd1812 - 16-02-2009, 19:49

Patrząc tylko po fotach z Alledrogo (nie miałem okazji porównać)

Pompy wspomagania

są i masywniejsze malowane i "chudsze" nie malowane trzeba porównywać na organizmie biorcy.

Piwor - 16-02-2009, 22:39

drd1812 napisał/a:
są i masywniejsze malowane i "chudsze" nie malowane trzeba porównywać na organizmie biorcy.

Otóż to. :) Potestuję. :)

leon79 - 17-02-2009, 10:17

Wojtasss dzięki za odpowiedź. Potwierdziłeś to co usłyszałem od mechanika ale nie wierzyłem mu zbytnio. Masz u mnie "pomógł"
Anonymous - 13-07-2010, 16:44

Witam. Odświeżam wątek i jednocześnie pytam. Czy pomiędzy pompami wspomagania z cari 1.6, 1.8SOHC i GDI są jakieś różnice? Właśnie się dowiedziałem, że mam do wymiany. Jednocześnie zapytam, czy dużo z tym roboty - z wymianą znaczy się?
ttomek550 - 01-10-2010, 23:47

To może ja również podczepię się pod ten temat :)
Mianowicie sprawa wygląda tak:
Wspomaganie w mojej Cari nie działa normalnie już od dawien dawna i nie czarujmy się- kierownica chodzi bardzo ciężko i w związku z tym źle się parkuje :( Ale ostatnio zauważyłem, że z rana kierownica jakby chodziła lżej, czyli tak jakby to wspomaganie jednak działało, ale po chwili, gdy silnik się trochę nagrzeje to kończy się ta dobroć i znów ciężko się kręci :( Co możnaby z tym zrobić? Dodam, że czasem jak jest wilgotno to słychać piszczenie jakiegoś paska spod maski :)
Pomocy! Bo parkowanie w ciasnych miejscach jest straszne :(
Pozdrawiam :)

STomasz7 - 22-01-2011, 12:40

Jest jakaś różnica pomiędzy pompą wspomagania w silnikach 1.8 GDI w I i II generacji Carismy?
Prawdopodobnie mam ją do wymiany i zastanawiam się czy do mojego przedlifta podejdzie pompa z Carismy II generacji.

A tak dokładniej to mam na oku pompę wspomagania z Volvo V40 1.8 GDI po lifcie 1999-2004r. Podejdzie taka do przedlifta carismy?