To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] wymiana skrzyni

fobos - 18-02-2009, 18:36

Pamowie takie szybkie pytanie, otóż czy w CAO 1.3 jest sprzęgło hydrauliczne czy zwykłe?? pytam ponieważ kolega MARCIN--Ibiza, doradził mi iż problem nie koniecznie tkwi w samej tarczy
Anonymous - 18-02-2009, 19:51

fobos napisał/a:
Pamowie takie szybkie pytanie, otóż czy w CAO 1.3 jest sprzęgło hydrauliczne czy zwykłe?? pytam ponieważ kolega MARCIN--Ibiza, doradził mi iż problem nie koniecznie tkwi w samej tarczy
W CA1A sprzęgło jest bez hydrauliki, na lince.
fobos - 18-02-2009, 19:56

Czyli podsumowując, sprzęgło to szrot i mogę już sprzedać je tylko jakiemuś artyście zajmującemu się sztuka współczesną :?
Anonymous - 18-02-2009, 20:47

mozesz sprobowac podciagnac linke ale watpie zeby to cos dalo :P
londolut - 18-02-2009, 22:05

SlaVkoEg napisał/a:
mozesz sprobowac podciagnac linke ale watpie zeby to cos dalo :P
To półśrodek, kupić nowy zestaw -> tarcza, docisk i łożysko i nie bawić się w drutowanie. Jak staniesz w środku najczarniejszego lasu i nie ruszysz z powodu sprzęgła to będziesz klną wniebogłosy.
Anonymous - 18-02-2009, 22:06

londolut, a nom prawda :P
fobos - 18-02-2009, 22:34

No nic jutro troszkę poluzuje ta linkę tak z czystej ciekawości, ale wymiana jest nieuchronna :| szkoda tylko ze tyle wydatków mi się na raz zebrało... :(
..a na przykrą wyżej opisana przygodę w lesie jest jeden sposób... wystarczy wysypać na sprzęgło z kilo żwiru.. trochę na tym pojedzie a po rozebraniu można od razu nowy zestaw montować bo same wałki zostaną...

londolut - 18-02-2009, 22:45

fobos napisał/a:
wystarczy wysypać na sprzęgło z kilo żwiru.. trochę na tym pojedzie a po rozebraniu mozna od razu nawy zestaw montować bo same wałki zostaną...
Taa, w środku lasu jest kanał na każdym rogu i życzliwi drwale, którzy mają wszystkie niezbędne narzędzi :D
Anonymous - 19-02-2009, 12:04

londolut napisał/a:
fobos napisał/a:
wystarczy wysypać na sprzęgło z kilo żwiru.. trochę na tym pojedzie a po rozebraniu mozna od razu nawy zestaw montować bo same wałki zostaną...
Taa, w środku lasu jest kanał na każdym rogu i życzliwi drwale, którzy mają wszystkie niezbędne narzędzi :D

To lepiej woź ze soba nowy zestaw bo jak juz bedziesz musial w srodku lasu zdejmowac skrzynie to zamias wsypywania zwiru zamontujesz nowe sprzeglo :P po co dwa razy to samo robic :P

fobos - 21-02-2009, 21:50

W wolnej wieczornej chwili nadziałem się na taką otóż aukcję, cena jak najbardziej atrakcyjna ciekawy jestem jednak waszego zdania :) http://moto.allegro.pl/it...er_1_3_1_5.html
Przemo1979 - 22-02-2009, 08:55

W nocy w środku lasu da się ruszyć bez sprzęgła za pomocą rozrusznika. A i biegi można zmieniać jeśli ma się pojęcie :D
Anonymous - 22-02-2009, 10:02

Zestaw dobry, tez taki mam i narazie nie ma zadnych problemow :P