To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Taki o to galancik 2,5 V6

seir - 07-02-2009, 19:34

Może jakiś nerwusek szorował rękami po kierownicy i gałce od biegów... Stąd te wytarcia? ;)

Jak już gdybamy - to że gość nie chce pokazać teraz auta może świadczyć o tym, że coś jest do zrobienia i właśnie to robi. Najlepsze wyjście to jechać z kimś ze sporą wiedzą i niech obejrzy - badania lakieru, szarpaki itp. mogą mało wykazać, oko zobaczy każdą małą niedoróbkę :)

Anonymous - 08-02-2009, 14:02

davyjohn napisał/a:
o tak samo jak w Galu, którym później kupiłem, stwierdziłeś że na 100000% było coś tam malowane - co podczas badania lakieru zostało wykluczone. Ja w przeciągu trzech lat zarejestrowałem dwa importowane auta i obydwa zrobiłem w ciągu tygodnia. Nie wiem czemu to takie dziwne, że ma budzić wątpliwości :)

A przykładałeś czujnik grubości powłoki do np.....płaskownika? spróbuj.....i zobacz wynik.
Ja jestem blacharzem i lakiernikiem. Znam wszelakie kruczki włącznie z tymi które pozwolą oszukać czujnik grubości (opiłki stali do szpachli i po sprawie). Wcale nie zamierzam się z tobą sprzeczać. Sprowadzam samochody już od 3 lat. W moim województwie nie ma opcji na zarejestrowanie auta w tydzień bo : tłumaczenia 24h, urząd Celny w łodzi nr I: 7 dni i ani jednego krócej......mamy już 8 dni. Wydział komunikacji.......6h. Z stąd moje słowa.

Mateusz2.5v6 napisał/a:
Tak.. to tez jest znachor forum:) nie ma sie czym przejmowac. Tak to wychodzi jak sie jest ekspertem od zdjec. :lol: koledzy z forum min. Forest_Taft potrafia opowiedziec cala historie 10letniego auta z 4zdjec :mrgreen:

Zapraszam do Pabianic do warsztatu. Aktualnie robię CLIO 2008r. Bite w bok. za 2 tyg możesz latać z czujnikami i czym byś nie chciał.....Jak pisałem wcześniej robię to na codzień i na 100% zwrócę na więcej różnych dziwnych szczegółów niż ty, bo często sam stosuję podobne techniki.

Mateusz2.5v6 napisał/a:
No to ci powiem ze masz slabe doswiadczenie;) 2miesiace temu rejestrowalem auto i zajelo mi to 2 dni. Nie pisz glupo i nie zniechecaj ludzi!

Głupie są twoje wypowiedzi. Wirtualnie to każdy potrafi mieć wiedzę.....Ja mam jakieś doświadczenie poparte kilkoma latami pracy w tym zawodzie i paroma osobami na forum dla których mogłem się już wykazać. A jak pisałem wcześniej auta też sprowadzam i widać masz TATĘ w celnym i MAMĘ w skarbówce.....bo inaczej to nie ma opcji.

Mateusz2.5v6 napisał/a:
Widze po twoich wypowiedziach ze jestes pesymista...

Wolę pokazać/zwrócić uwagę na więcej rzeczy i się pomylić w dobrą stronę niż nic nie pisać a później tak jak ty starać się być mądrzejszym. Zawsze możesz się po prostu wykazać.

Mateusz2.5v6 napisał/a:
A jesli ma najechane 141 782? :D juz masz inne kilometry na miesiac. Daj spokoj..

Oczywiście. Ale......sprzedasz sprawne auto? Nikt a przynajmniej większość ludzi nie sprzeda auta po remoncie lub w super stanie. Bo po co sprzedawać dobre......No chyba że ty jesteś inny, to jutro jadę po twoje auto. Sprzedasz?

motke napisał/a:
nie trudno? spróbuj. przekonasz się. wiem co pisze. pracuje w drukarni i wiem że bez odpowiedniego sprzętu wartego ponad 100tyś. zł. nic nie zrobisz. a sam projekt książki zajmie ci ok tygodnia przy bardzo dobrej znajomości programów graficznych i składu komputerowego.

Na giełdzie motoryzacyjnej w łodzi zapłacisz 25zł.....jaką chcesz? marka, model, rocznik i będziesz miał książkę

eremita napisał/a:
nie wiem czemu szydzisz z Forest_Taft on podpowiada na co zwracac uwage!!!
.....

Dziękuję.

Mateusz2.5v6 napisał/a:
Czasami trafiaja sie naprawde dobre auta

Zwróć uwagę na to co sam napisałeś........CZASAMI......więc zaprzeczasz sam sobie.

Kmer napisał/a:
Mateusz2.5v6,
Widze ze jak w innym temacie się arogancko odnosisz do kogoś kto chce pomoc sugerując ze z dana częścią może być coś nie tak,jeżeli masz taki monopol na wiedzę i na wszystkim się tak znasz to czego się tak mało udzielasz na forum,jeżeli Ci się nie podobają czyjeś wypowiedzi w temacie Chce kupić Galanta to odpuść sobie ten temat,nie czytaj ani nie wypowiadaj się w nim,akurat do Forest Taft mam ogromny szacunek bo wielokrotnie ze zdjęć mało czytelnych i umiejętnie zrobionych wyczytał mankamenty danego auta,co później wyszło na dodatkowych zdjęciach które zostały umieszczone na forum,jeżeli masz zamiar dalej wszystkich wypowiadających obrażać i sugerować im niewiedze,to proszę Cie lepiej nie odzywaj się wcale,bo Ty do medium tego tematu na pewno nie należysz.

Dziekuję

Kmer napisał/a:
akurat do Forest Taft mam ogromny szacunek

Jest mi bardzo miło.

seir napisał/a:
Jak już gdybamy - to że gość nie chce pokazać teraz auta może świadczyć o tym, że coś jest do zrobienia i właśnie to robi. Najlepsze wyjście to jechać z kimś ze sporą wiedzą i niech obejrzy - badania lakieru, szarpaki itp. mogą mało wykazać, oko zobaczy każdą małą niedoróbkę :)

Bo może czyta ten temat, albo ma nick Mateusz2.5v6 i stąd taki problem się zrobił?

Dla mnie koniec mojej wypowiedzi. Dziękuję tym którzy moją pracę dla forum doceniają i gratuluję tym.....(nie wypisując nicków) którzy mają wiedzę......wirtualną....

Pozdrawiam.

Wodzu - 08-02-2009, 14:20

Żeby nie zakładać nowego posta co sądzicie o tym:
http://otomoto.pl/mitsubi...t-C7626692.html
Była jedna perełka 2.5 ale już uciekła :(
Liczę na konkretną ocenę szczególnie chodzi mi o silnik (zardzewiała osłona)
Pozdrawiam i mam nadzieje że nie długo będę mógł uzupełnić dane w profilu. :)

Anonymous - 08-02-2009, 15:26

Wodzu, jak dla mnie to ok. Wszystkie szczelinki między elementami równe. Co do osłony kolektora, to one rdzewieją. Blacha jest przegrzewana a taka rdzewieje dużo szybciej.
Silnik nie jest specjalnie ulany, więc domniemam że jest cacy. U mnie blachy na kolektorze już nie ma......sam ją wywaliłem bo pękły uchwyty i dzwoniła.....

Co do budy to znalazłem słabo widoczny mankament. Wg. mnie to są rysy, tak jak by było otarte....... zdjęcie poniżej.

Rysy na rancie nadkola, między drzwiami a kołem.

[ Dodano: 08-02-2009, 15:31 ]
Mateusz2.5v6 - 2001r = 162 383......więc jak widzisz 20000km/rok........

Tyle średnio robią Niemcy, a jakiś mało ruchliwy zrobi 15000....../rok.

Wodzu, Dla mnie warty obejżenia, przejechania się i jeżeli jest ok to brania.

Zwróć uwagę na silnik. 2.0 i 2.5 v6 mogą lekko pocykać (ok 5-10min) na zimno. Rozgrzany nie powinien. Nie jest to GDI więc nie ma monopolu na klekotanie :)

Jeżeli na zimno pocyka a rozgrzany będzie cichy to bierz. Samo cykanie może być efektem zbliżającej sie wymiany oleju......Pamiętaj też że jak będziesz nim jechał to żeby zwrócić uwagę na przedział między biegami 2 i 3. Jeżeli zgrzytnie to skrzynia może być do podrobienia......potrafią synchronizatory pomiędzy tymi biegami zgrzytać.

Hubeeert - 08-02-2009, 22:58

Mateusz2.5v6, prosiłem o powściągliwość w wypowiedziach, dostałes ostrzeżenie, nie pomogło.

Przykro mi, ale nie będe tolerował pewnych zachowań.

Twoje zdanie na temat rejestracji że da się w dwa dni - skoro tablice odbierałeś na trzeci dzień to w trzy a poza tym jak sam napisałeś to zalezy gdzie.

Dla Twojej informacji - tu możemy ewentualnie popatrzeć na zdjęcia i doradzić potencjalnym kupującym sprawdzenie tego lub tamtego co rzuci się nam w oczy.
Jeżeli Ci to nie pasuje - nie musisz się męczyć, zablokowałem Ci możliwośc pisania w tym dziale. Ponieważ jest to Twoje drugie ostrzeżenie za to samo tym razem ma wartość 2. Kolejne będzie miało wartość 4. Kolejne 8. Rób jak uważasz.

Forest_Taft :roll: - zamiast zgłosic mi całą historię wolałeś wdac się w pyskówkę. Gratuluję czerwonego dodatka.

Panowie - rozluźnijcie warkocze do cholery :!:

davyjohn - 09-02-2009, 01:05

eremita napisał/a:

w dwa dni!!! sprowadzony samochod?? to raczej nie realne samo tłumaczenie trwa jeden dzien a urzad celny tydzien a urzad skarbowy skarbowy???

Poszedłem do Pani tłumaczki o 9 rano - 12 odbieram telefon że gotowe. Papiery na celny - kilka godzin z życia wyjęte. Jedynie Urząd Skarbowy to więcej czasu - bo trzy dni. A rejestracja - ponieważ nie cierpię wstawać rano to z lenistwa zarezerwowałem sobie wizytę przez internet - na 6 dzień. Z doświadczenia (ubezpieczam m.in. samochody, więc często trafiają do mnie klienci prosto z komunikacji) wiem że wystarczy pójść o 6 rano i koło 9-10 wychodzi się z blachami.
Miejsce akcji: Szczecin i Goleniów. Mama, Tata, Ciocia, Babcia ani żaden inny znajomy nie brał udziału w w/w czynnościach.

eremita napisał/a:
zjechanie lewarka czy kierdy zalezy tez od innych czynnikow, jak to czy samochód lata po trasach czy po miescie, czy kierowca jest bladynka z delikatnymi wykremowanymi raczkami czy człowiek pracy który ma ręce spracowane, szorstkie. :D w mojej byłej firmie był golf 4 ktory latał tylko po długich trasach po europie miał przejechane ponad 300tys a jak zobaczylem kierate to myślałem ze jest wymieniona na nowa :shock: a to była orginalana

A widzisz - moja Mama użytkuje od nowości Toyotę Camry (grudzień 1991) i to auto ma przejechane około 190'000 km. Całe wnętrze idealnie, zadbane, niepowycierane. Ale kierownica wygląda jakby auto miało z pół miliona - skóra porozrywana i poszarpana. Powód? Pierścionki :D

Forest_Taft napisał/a:

A przykładałeś czujnik grubości powłoki do np.....płaskownika? spróbuj.....i zobacz wynik.

A mi pojęcie płaskownik nic nie mówi - nie znam się na tym czym Ty się zajmujesz więc nie będę udawał mądrego - napisałem tylko jaki był wynik badania auta.
Tak między nami - czy ktoś zadał by sobie trud, żeby przy tak tanim aucie robić sobie tyle zachodu z jakimiś patentami typu opiłki? A tak naprawdę - dla mnie fakt, że auto było uderzone (w przód) i miało kosmetyczne roboty blacharskie nie jest żadnym problemem - dopóki zawiecha nie jest przekoszona a elementy typu podłużnice nie oberwały to bądźmy szczerzy - po dobrze wykonanej naprawie auto jest w pełni użytkowe i można spokojnie nim śmigać :)

pepi - 09-02-2009, 09:21

Cześć
2 strony tematu a tylko jeden post odnośnie oceny auta
Może zrobic temat w jakim czasie można zarejestrować auto i do tego ankietę w 1 dzień, 2 dni , 3 dni ??
Proponuje wywalić posty z lutniami
A co do auta to moim zdaniem:
Grill malowany bo nie takie były
No i środek widać ze konsola ma inny kolor niż schowek a powinny być identyczne
No i tapicerka na podłodze jest szara a powinna być czarna
Przynajmniej we wszystkich sportach jakie widziałem tak było ale moge sie mylic
No i faktycznie ze znaczkami z tylu cos nie halo - bardziej mi to podchodzi pod klapę e elegance niż SE

Mateusz2.5v6 myślę ze musisz wziasc pod uwagę ze ze zdjęć można dużo wywnioskować bo ludzie robią przekładki, zamieniaja, cos tak dorzucają
Moje wnioski co do tego auta wysnuwam z stad ze sam próbuje sobie z mojego elegance zrobić avansa i wiem co trzeba zmienić i czego mi brakuje, zwracam uwagę na to na co inni nie
Pozdrawiam

Misiooo - 09-02-2009, 18:26

I nikt mi nie pomógł w ocenie galantów :( ehhh
Juiceman - 09-02-2009, 20:31

Misiooo napisał/a:
I nikt mi nie pomógł w ocenie galantów :( ehhh

Załóż swój temat, Twój poprzedni post na pewno umknął uwadze :)