To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Duże spalanie

demeone - 03-04-2009, 18:46

Cytat:
A ja mam pytanie do pomiaru pokazanego na fotkach na początku. Jak podpiąć ten czerwony kabel od miernika do tej zielonej kostki skoro ona jest zamknięta i nie ma gdzie się podłączyć? Za odpowiedz z góry dziękuje

mozna uzyc igły wciskajac we wtyczke np tam gdzie idzie kabelek

pawelsonx - 03-04-2009, 19:46

Mi weszło jak po maśle normalny grot od miernika ale wydaje mi się że ta zielona złącze to nie było dziewicą ktoś już tam wcześniej robił podobne eksperymenty.
markukbany - 03-04-2009, 21:17

A do którego kabelka bo przy tej wtyczce są trzy kabelki?
pawelsonx - 03-04-2009, 21:48

kabel ten po środku
markukbany - 04-04-2009, 12:04

Dzięki panowie, właśnie sprawdzałem i pokazało mi na wolnych obrotach 1.44. To pewnie było za dużo bo zauważyłem ze więcej pali a teraz mam 0.7 i zobacze jakie będzie spalanie
tadeusz - 23-11-2009, 08:07

Witam, dołącze do tematu, otóż u mnie CE świeci ciągło, w ogóle nie gaśnie, znajomy wymrugał kody;14-czujnik temperatury powietrza zasysanego;18 i 38-czujnik prędkości jazdy;21 i 51 zawór elektromagnetyczny korekcji wtrysku, co do ostatniego to ten bym wykluczył, bo zminiłem na nowy, co zrobić z pozostałymi?, dokładnie nie wiem gdzie się znajdują 14 i 18. Za pomoc z góry dzięki.
pawelsonx - 23-11-2009, 12:37

Przelicznik klimatyzacji O
czujnik położenia wału D
Gniazdo diagnostyczne N
Zawór sterowania EGR F
czujnik temperatury silnika H
ECU komputer sterujący P
lampka ostrzegawcza silnika M
Lampa grzania świec K
Przekaźnik świec żarowych E
Zawór podnoszący obroty biegu jałowego G
Przekaźnik zapłonu Q
Czujnik temperatury zasysanego powietrza I
Czujnik położenia dźwigni B
Czujnik położenia iglicy A
elektrozawór regulujący zmiany konta wtrysku L

goblin_85 - 22-04-2010, 08:13

Dołączę do tematu, po wymianie uszczelki pod głowicą, rozrządu,paska klinowego,termostatu, chłodnicy, świec Cari zwiększyła swoje spalanie o około 1,5 litra. Rozrząd był sprawdzany- na 100% jest ustawiony dobrze, kąt wtrysku ustawiony. Jeżdżę oszczędnie, przed wymianą palił około 5,45 litra w mieście, teraz ponad 7 :cry:

Po odbiorze samochodu od mechanika zatankowałem na Statoilu, okazało się, że trefną ropę- silnik strasznie mulił, czy to możliwe, że mogło się coś zapchać?

Filtry były wymieniane na jesień.

gitarr - 10-07-2010, 19:40

witam, czy spalanie w miescie ok. 8l z wlaczona klima w wiekszosci to jest normalne w tych silnikach? Jezeli nie to co powinienem sprawdzic