[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Różnice Sport Edition vs. Avance
Anonymous - 19-03-2008, 22:58
MAM SPORT EDYTIONE I NIEWIEM Z CZYM MAJĄ SIĘ PALIĆ LAMPY DOLNE OBOK HALOGENÓW
akbi - 20-03-2008, 09:06
GREGNOSKI napisał/a: | MAM SPORT EDYTIONE I NIEWIEM Z CZYM MAJĄ SIĘ PALIĆ LAMPY DOLNE OBOK HALOGENÓW |
Jakie TY masz tam jeszcze lampy??? możesz wstawić fotkę
...może Ty masz Avance a nie Sport Edition
Maciek - 26-03-2008, 21:51
GREGNOSKI napisał/a: | Z CZYM MAJĄ SIĘ PALIĆ LAMPY DOLNE OBOK HALOGENÓW |
Mam podobny problem ale wiem że mam Avance nawet niemiec od którego brałem auto nie wiedział czemu się nie palą ani tym bardziej kiedy się powinny zapalać.
tomo85 - 27-03-2008, 10:15
Potwierdzam u mnie ten sam problem albo urok tej wersji.
pozdrawiam
czekoladka_1981 - 27-03-2008, 15:44
bartGalanat napisał/a: | wstawic zderzak od SE lub avance i nie wiem czy wszystkie mocowania pasują |
O tym była już mowa:
http://www.mitsubishi-gra...ghlight=zderzak
misjonarz. - 18-04-2008, 17:07
Maciek napisał/a: | GREGNOSKI napisał/a: | Z CZYM MAJĄ SIĘ PALIĆ LAMPY DOLNE OBOK HALOGENÓW |
Mam podobny problem ale wiem że mam Avance nawet niemiec od którego brałem auto nie wiedział czemu się nie palą ani tym bardziej kiedy się powinny zapalać. |
nie wiem czy to nie są halogeny doświetlające zakręty. powinny się świecić przy kręceniu kierownicą
swinks_UK - 19-04-2008, 23:51
Były dwa rodzaje podwójnych halogenów:
1. wersja idąca głównie w post-lift VR4 (od X 1999), czyli taka, w której jeden halogen był połączony z kierunkowskazem i zapalał się wtedy, gdy odpowiedni kierunkowskaz był włączony. Przy "samodzielnym" upgrade na te halogeny, najczęściej łączono na jednej wiązce oba halogeny, co dawało efekt taki, że świeciły oba na raz (przód i boki), dając niezły efekt, co też w niektórych krajach jest nielegalne (np. w UK), bo halogen ma świecić na wprost, albo tylko z kierunkiem.
2. wersja w Avance, gdzie jeden halogen był na wiązce ze światłami mijania, a drugi (zwany dalekosiężnym) na wiązce ze świateł drogowych (długich).
W obu przypadkach "klastry" (obudowa) halogenów są identyczne (w VR4 nie było halogenów w obudowach w kolorze nadwozia tak jak w części Avance z lat 1999 - 2001), tak jak i zderzak. Różnią się ułożeniem luster halogenów i wiązkami elektrycznymi.
Tyle wyjaśnień.
Anonymous - 18-05-2008, 00:07
A może mi ktoś powiedzieć w jakich wersjach były kokpity w SE miedzy 97 a 99 rokiem? konkretnie chodzi o to czy w SE był drewniane kokpity. Bo mam niezły zgryz. Jutro jadę oglądać auto i nie wiem jak sprawdzić czy to SE:/ Podam link do oferty to może ktoś by pomógł... Był bym bardzo wdzięczny bo już nie wiem co robić:(
http://moto.allegro.pl/it...i_idealny_.html
akbi - 18-05-2008, 11:59
Bajer napisał/a: | nie wiem jak sprawdzić czy to SE |
najpewniej po nr Vin
niech Ci poda sprzedawca, to jutro przed Twoim wyjazdem moge Ci sprawdzic
Anonymous - 19-05-2008, 00:56
No już byłem oglądać to auto. Nie kupiłem. A całą historię opowiedziałem w dziale Chce kupić galanta;) Ale dziękuję za pomoc:) A możesz zdradzić sekret jak poznać po nr VIN czy to SE? Ponieważ wciąż szukam takiego auta to pewnie przyda mi sie ta informacja:) Będe wdzięczny:)
wawer82 - 21-05-2008, 21:59
Witam.
Posiadam gala 97r. 2,0 16V wersje DTM EDITION... ????
hmm no własnie,to jest to samo co SPORT EDITION? czy ktoś o tym coś słyszał?
W necie nie znalazłem nic na ten temat
Wiem jedynie że auto kilka miesięcy stało w niemieckim salonie jako samochód pokazowy.
Porównywałem z galem kolegi to okazało się że mój jest sporo niższy,zdecydowanie za niski jak na polskie drogi... Jak go kupiłem to był na kołach 15 cali i były to zimówki. Na 100% auto miało jakieś alu bo zaciski są w kolorze czerwonym.
Z kanału zaobserwowałem że u mnie nie ma katalizatora tylko jest zwykły tłumnik.Czy mogą być jeszcze jakieś niewidoczne różnice?
Kilka fotek dla porównania:

swinks_UK - 21-05-2008, 23:08
Na moje oko masz zwykłego Gala GLS.
Te wszystkie naklejki to taki indywidualny styling. W środku drewnopodobne okleiny nie są oryginalne (oryginalne są ciemniejsze i tylko konsola środkowa jest w okleinie) tylko ktoś zrobił z zestawu, który można kupić na eBayu niemieckim.
W sumie tam nie ma nic ze SportEdition.
Za to rzynajmniej już wcześniej komuś się chciało nadać mu jakiegoś własnego charakteru...
wawer82 - 22-05-2008, 00:20
Ciekawe z tą okleina
Jeśli chodzi o te naklejki to z nimi raczej wyjechał z salonu bo są zrobione z takiego samego materiału co naklejka salonu AUTOHAUS ECK MITSUBISHI więc może i ta okleina już była...
Czy jest różnica w wysokości zawieszenia miedzy tymi modelami?
Pytam się bo mój bardzo nisko siedzi nad ziemią...
swinks_UK - 22-05-2008, 07:54
Jeśli chodzi o twojego to na zdjęciu wygląda na obniżonego o jakieś 40mm. Też moim zdaniem indywidualna robota. SE aż tak nisko nie siedziały.
No to wychodzi na to, że właściciel salonu zrobił sobie styling. Jak na Niemcy to aż taka droga robota nie jest.
akbi - 23-05-2008, 10:50
Bajer napisał/a: | A możesz zdradzić sekret jak poznać po nr VIN czy to SE? |
po symbolach części w CAPSie
wawer82, podaj nr VIN ...to zaraz będzie wszystko jasne czy to "prawdziwe" SE
|
|
|