[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Czy to to złącze-pomóżcie prosze:(
brodzky - 02-07-2006, 10:55
Hmm ja probowalem zasymulowac blad wiec odpialem przeplywke odpalilem szarpalo drania ale bledu zadnego nie wyrzucil... w sumie po wymianie filtra tez nigdy nie bylo bledu wiec nie wiem czy u mnie jest zle czy U Ciebie. Sprawdz za jakis czas jeszcze raz albo ECU sie cos pozajączkowało albo znow Ci ten blad wyskoczy (oby nie!)
KaWu - 02-07-2006, 13:27
josie napisał/a: | To oznacza że wszystko jest jak najbardziej OK - nie ma błędów |
Ufff-takiej odp. oczekiwalem
brodzky napisał/a: | Hmm ja probowalem zasymulowac blad wiec odpialem przeplywke odpalilem szarpalo drania ale bledu zadnego nie wyrzucil... w sumie po wymianie filtra tez nigdy nie bylo bledu wiec nie wiem czy u mnie jest zle czy U Ciebie. Sprawdz za jakis czas jeszcze raz albo ECU sie cos pozajączkowało albo znow Ci ten blad wyskoczy (oby nie!) |
Sprawdzalem dzis i blad sie nie powtorzyl. U mnie po odpieciu przeplywki po odpaleniu bez dodawania gazu gasnal. musislem go co jakis czas na obrotach podniesc.
Anonymous - 16-11-2007, 12:48
Witam. Podobnie jak KaWu, mam dokladnie taką samą białą kostkę(jak pisze Krzyzakzłącze OBDII), ale ja mam silnik 1.3 12V z 94 roku.
Krzyzak, napisał że wystarczy zewrzeć ze sobą w tej białej kostce piny 1 z 4 i włączyć zapłon i CE wymiga ewentualne błędy. Otóż zrobilem tak. Zwarlem te piny( kostka ma je ponumerowane ), włożyłem kluczyk, przekreciłem stacyjke w pozycje zapłon i nic się nie stało, tzn. CE zapalil sie standardowo na początku jak zawsze i zgasł po kilku sek. Czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi?! Oczywiście autko jest na chodzie.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
londolut - 16-11-2007, 17:13
Zwarcie pinów 1 i 4 z OBD2 nic nie daje, próbowałem , mam problemy z CE na codzień, + diody zapnijcie do jedynego pinu w kostce a masę z zapalnicy chłopcy
Anonymous - 16-11-2007, 20:07
londolut, chcesz powiedziec, ze mam podlaczyc '+' z diody do tego pinu ktory jest w kostce sam obok bezpiecznikow? Bo przy skrzynce z bezpiecznikami mam kostke ale tam wlasnie jest jeden pin tylko (tak jak na zdjeciu wczesniej ), a ' - ' do zapalniczki jako mase. Ale jak podpiac do zapalniczki. Wybacz, moze to glupie pytanie, ale jestem laikiem w tych sprawach. Help.
Hugo - 16-11-2007, 20:37
Bajurny napisał/a: | Ale jak podpiac do zapalniczki | Wyjmij wkład zapalniczki i podepnij się do tej metalowej części gniazda.
londolut - 16-11-2007, 21:05
Zrób tak jak napisał Hugo, plus do pinu (gniazdo obok puszki z bezpiecznikami) a minus do tego pierścienia który świeci musi działać
Btw, niema głupich pytań a mitsumaniki są po to, żeby pomóc jak co Pozdro
Anonymous - 16-11-2007, 21:14
Dzięki chlopaki. Jutro sprawdze
Anonymous - 16-11-2007, 21:36
Sorki za OT ale co do kontrolki CE to u mnie po wlaczeniu stacyjki zapala sie i po kilku sekundach gasnie. Czy to jest jakis test kontrolki, tak powinno byc?
Hugo - 17-11-2007, 01:38
SlaVkoEg, dokładnie tak! Wtedy ECU testuje wszystkie czujniki i sprzęty, którymi steruje. Podczas jazdy CE nie ma prawa ani mrugać, ani się zapalać.
Anonymous - 19-11-2007, 07:39
Hugo, dzieki Kiedys mi sie w czasie drogi zapalil i chcialem jechac do mechanika ale po kilku uruchomieniach zgasl i jak dotad sie nie zapalil wiec sobie darowalem
Anonymous - 19-11-2007, 22:31
Bajurny napisał/a: | Dzięki chlopaki. Jutro sprawdze |
Ja zrobilem tak: Kupilem diode na 12V wpialem w piny jak na stronie Krzyzaka i po przekreceniu wymrugala bledy. Nigdzie nie trezba podpinac sie pod zapalniczke. Mam taki sam silnik, wiec powinno dzialac i u ciebie.
Pozdrawiam
londolut - 20-11-2007, 09:37
jacobs, to zależy od rocznika samochodu. Ja też mam CA0 `94 i w gnieździe serwisowym mam tylko 1 pin, masę musiałem odszukać . Mam też OBDII, przy którym po zwarciu pinu 1 i 4 powinno migać na desce CE tak samo jak dioda na 12V a u mnie to nie działa. Dam sobie głowę obciąć, że będzie to działało w nowszych rocznikach
Pozdro
Anonymous - 20-11-2007, 09:49
londolut napisał/a: | jacobs, to zależy od rocznika samochodu. Ja też mam CA0 `94 i w gnieździe serwisowym mam tylko 1 pin, masę musiałem odszukać . Mam też OBDII, przy którym po zwarciu pinu 1 i 4 powinno migać na desce CE tak samo jak dioda na 12V a u mnie to nie działa. Dam sobie głowę obciąć, że będzie to działało w nowszych rocznikach
Pozdro |
W takim razie przepraszam jesli kogos wprowadzilem w blad. Wydawalo mi sie ze w calej serii jest tak samo...
Pozdrawiam
|
|
|