To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - galant lepszy od subaru???

Anonymous - 13-02-2009, 22:15

Tommy w czterołapie masz straszne straty na napędach w porównaniu do ośki więc podawana moc na silniku ma się nijak. To samo z charakterystyką boxerka i v6(chociaż popatrzyłbym z chęcią na oba wykresy :roll: ). Tak czy siak to są zupełnie inne auta.
Marcino - 13-02-2009, 23:03

Teraz już wiem dlaczego jak mi założyli LPG i sie przejechali to mi powiedzieli ze .... i tu wykropkuje. POdobały się im "japońskie" kucyki w galancie.
KamilR10 - 15-02-2009, 20:46

Ja mam Galanta EA2A i waży 1260 kg na zimówkach i 1/4 baku :D A co do tych japońskich koni to jest prawda, ostatnio byłem u mechanika w sprawie drążków kierowniczych, mówiłem mu że coś stuka. To mechanik musiał się przejechać i powiedział że bardzo mu się podoba auto i był zaskoczony osiągami, powiedział że inne auta i podobnej mocy nie zbierają się tak ładnie. A na warsztacie u niego naprawdę fajne auta zawsze stoją i dużo nowsze od galanta. Głównie mercedesy, audi itp. Jak byłem to stał passat z 2000 roku z silnikiem wyciągniętym i turbiną obok :P . Dlatego się zdziwiłem z tego co powiedział :mrgreen:

[ Dodano: 15-02-2009, 20:49 ]
A odnośnie tego Subaru to on nie ma przypadkiem 206 KM?

sampler - 15-02-2009, 21:55

Co do subaru to sa dwie wersje. Ta 245 KM to wersja 2008. Ja oczywiscie porownalem Gala do odpowiednika z odpowiednich lat.

Moim zdaniem dynamika Galanta wynika z tego ze jest lekki oraz ma bardzo dobra charakterystyke silnika. No i jeszcze jedno co zauwazylem w V6. Ten silnik super wkreca sie na obroty. Inne V6 sa pod tym wzgledem bardzo slamazarne

tommyc1 - 16-02-2009, 12:38

no ja tu porownuje do tego z 245KM :) zreszta, dalem link do tabeli, tam jest wszystko jak na dloni:)
wersja z 2.5 173KM silnikiem jest duzo slabsza od galanta
zdziwienie moje wyniokalo z blednego rozumowania, ze naped awd daje lepsze "przelozenie mocy na asfalt" dzieki czemu auto mialoby sie lepiej "zbierac" :) a tu sie okazuje ze nie,figiel