To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Belki na relingi

AsiaKC - 16-02-2009, 22:52

Hehe! Cebull, ja mam podobne zdanie ;)
Potem okaże się że nam spadnie jakiś drobiazg i trzeba będzie kupić nowy :evil:
A znamy już takie przypadki :roll:

Hiszpan - 16-02-2009, 23:09

AsiaKC napisał/a:
A znamy już takie przypadki :roll:
Ajajaj - w ubiegłym roku widziałem na autostradzie na Węgrzech piękne, nowe Volvo z którego spadł rowerek górski, razem z bagażnikiem firmy "uduś", rozbijając tylną szybę, gniotąc klapę tylnego bagażnika i rozbijając tylne światło z jednej strony :finga: :finga: :finga:
AsiaKC - 16-02-2009, 23:54

My w fordzie mamy oryginalny bagażnik i w zeszłym roku zgubiliśmy/ktoś nam ukradł jedno zamknięcie :roll:
Kupić można cały bagażnik - dwie belki, 4 mocowania, 4 zamknięcia :?

Edit: osobiście uważam że ford robi w tym przypadku straszną prywatę i żałuję że nie kupiliśmy dobrych belek gdzie indziej...

cebull - 17-02-2009, 12:19

ja tez mysle o thule ale te beleczki aero calkiem ladnie wygladaja...

co do bagaznikow to moze nie ale przyczepy to juz nas wyprzedaly ;) na szczescie bez urazowo sie obeszlo dla ludzi i sprzetu...

Hiszpan - 17-02-2009, 23:25

cebull napisał/a:
ja tez mysle o thule ale te beleczki aero calkiem ladnie wygladaja...
Kopia belek Thule - Aero ;)
Nie ma co schrzanić - musi ładnie wyglądać - hehe :D

Woo - 03-11-2009, 18:35

Witam,

Właśnie wracam ze sklepu z bagażnikami i mam problem. Sprzedawca powiedział, że jedyne bagażniki, które pasują do Outka to Thule i to te z najwyższej półki, ponieważ Outek ma grube relingi. Czy może ktoś ma informacje jakie inne modele zapinają się na nasze relingi.

W przyszłym tygodniu jadę do Austrii i muszę wziąć box'a. Samego box'a mam, ale nie mam do czego przypiąć...

Może ktoś ma informacje gdzie w Warszawie mogę wypożyczyć bagażnik (ale nie box, tylko właśnie bagażnik)? Może ktoś ma i nie będzie używał w przyszłym tygodniu to za odpowiednią opłatą chętnie bym pożyczył. Nie bardzo uśmiecha mi się wydawać 600zł na bagażnik, który użyję może raz na dwa lata...

tytko - 03-11-2009, 20:49

Co do kupna belek , bagażników , kofrów i łańcuchów . Polecam firme TAURUS z Mikołowa . Jest to bodajże generalny importer thule fapa i jeszcze czegoś na Polskę
szyja - 13-11-2009, 15:41

Woo napisał/a:
Witam,

Właśnie wracam ze sklepu z bagażnikami i mam problem. Sprzedawca powiedział, że jedyne bagażniki, które pasują do Outka to Thule i to te z najwyższej półki, ponieważ Outek ma grube relingi. Czy może ktoś ma informacje jakie inne modele zapinają się na nasze relingi.

Bzdura jakaś, ja mam stopy 755 i belki 769. Najtańsze rozwiązanie - jak na 3 razy w roku w zupełności wystarczy. Stopy zostały mi jeszcze od SpaceStara, tylko belki musiałem kupić dłuższe.
Polecam Allegro :)

JCH - 13-11-2009, 18:22

Woo napisał/a:
ponieważ Outek ma grube relingi.
Grube relingi to miał Outlander I. Może sprzedawca pomylił modele :roll:
Woo - 16-11-2009, 11:48

Może faktycznie pomylił, chodź samochód stał przed sklepem i widział jaki to model.

W każdym razie kupiłem bagażnik w firme TAURUS, tak jak radził kolega tytko. Model:
http://taurus.info.pl/pr.php?idg=109&id=3043 sprawdził sie rewelacyjnie i nie wydałem fortuny.

Anonymous - 16-11-2009, 18:39

Witam
ja posiadam bagażnik z Laguny II ale niestety ostatnio chciałem go założyć i kapa nie pasuje brakuje 5mm (za grube sa relingi)
Zastanawiałem się nad kupnem tego :
http://moto.allegro.pl/it...najcichszy.html
czy ktoś ma taki ?

Hiszpan - 16-11-2009, 23:36

FUFAJ, weź pod uwagę, że w specyfikacji podanej przez sprzedającego na "alledrogo" widnieje
Cytat:
Mitsubishi Outlander 5d SUV z relingami 05 ->
a 05 to przecież jeszcze Outlander I który miał okrągłe relingi.

Z drugiej strony na zdjęciach widać tylko "zwykłe" relingi. :roll:
Najprościej będzie pewno zadzwonić i podpytać o szczegóły.

pretor - 18-11-2009, 21:11

Mam oryginalne poprzeczki. Zaraz po pierwszej trasie zdjąłem to i rzuciłem w kąt. Może przydadzą się dopiero przy choince na święta.

Okazało się, ze podczas jazdy strasznie świszczą - przy 160 km/h grają taką melodię, że aż głowa boli (w zależności jak zawieje wiatr i od pędu powietrza). Normalnie nie ma z tym jazdy. Podziwiam tych, którzy mają na tym jeszcze box dachowy.

Pozdrawiam.

mitsu00 - 18-11-2009, 21:18

pretor napisał/a:
Mam oryginalne poprzeczki. Zaraz po pierwszej trasie zdjąłem to i rzuciłem w kąt. Może przydadzą się dopiero przy choince na święta.

Okazało się, ze podczas jazdy strasznie świszczą - przy 160 km/h grają taką melodię, że aż głowa boli (w zależności jak zawieje wiatr i od pędu powietrza). Normalnie nie ma z tym jazdy. Podziwiam tych, którzy mają na tym jeszcze box dachowy.

Pozdrawiam.

Tez mam oryginalne belki Mitsubishi od nowości tzn. od prawie 2 lat i nic mi nie świszczy. A uzywam bagażnik dachowy dosyć często.

Pozdr.

Hiszpan - 18-11-2009, 22:08

pretor napisał/a:
Podziwiam tych, którzy mają na tym jeszcze box dachowy.
Tyle że mając box dachowy całkowicie zmienia się strumień przepływającego na dachu powietrza i tego "świszczenia" po prostu nie ma. Przetestowałem 8)

Natomiast założenie uchwytów rowerowych + rowery u mnie dawało dopiero efekt.
Organy na Oliwie mnie nie przebiją :D ;)