To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A 2.0D] preparat do czyszczenia wtrysków

matyr - 16-02-2009, 19:44

owczar, you're great! :D Pozdrawiam serdecznie.
Owczar - 16-02-2009, 19:52

Znalazłem schemat IC:

Niestety nie mogę znaleźć ryzunków z przewodem od odmy, ale zerknąłem jak to wygląda u mnie. Tenprzewód wychodzi z prawej strony pokrywy zaworów patrząc od przodu. Z pokrywy wychodzi tylko jeden przewód. ;) Jakbyś miał pytania to daj znać.

rick - 16-02-2009, 20:22

przewód od odmy znajduje dokładnie pod tymi dwoma grubymi(zaznaczonymi w kółku) które idą do IC. jego długość to ok 20cm

PS: wstyd takiego brudasa na zdjęciu pokazywać :roll:

matyr - 16-02-2009, 20:39

Panowie, jeden z Warszawy, drugi z Chełma... :) Nie mogliście mieszkać parę km bliżej?
Owczar - 17-02-2009, 10:47

Ten przewód od pokrywy biegnie pod tymu dwoma grubymi, metalowymi rurami, które widać na zdjęciu rick-a.
Feederek - 26-10-2009, 21:07

Witam !!!!!!!!
jestem posiadaczem od nie dawna Galancika 2,0 td i nie jestem pewien co sie z nim stało dlatego postanowiłem zapytać tutaj :)
Autko strasznie kopci wręcz rzyga ( chyba ) ropą , przybyło oleju i rzuca silnikiem.
Jest strasznie mułowaty
Czy to będą wtryski czy pierścienie?????????????
Stało się to wczoraj i jeszcze nie byłem u żadnego magika dlatego pytam bo chcę wiedzieć na co sie szykować :)
I jeżeli wtryski to jaki koszt???????
I czy opłaca się regeneracja???????
Z góry dzieki za pomoc POZDRO

Owczar - 27-10-2009, 10:13

Zrób najpierw pomiar kompresji, bo to co opisujesz wygląda na dostawanie się ropy do oleju i w drugą stronę.
Możliwe przyczyny:
-pęknięcie tłoka
-pęknięcie pierścienia
-uszczelka pod głowicą hipotetycznie też, ale prędzej pęknięcie głowicy

Wtryski raczej wyklucz na wstępie. Tak czy inaczej na 90% czeka Cię zdejmowanie głowicy.

matyr - 05-11-2009, 10:15

Feederek napisał/a:
Witam !!!!!!!!
jestem posiadaczem od nie dawna Galancika 2,0 td i nie jestem pewien co sie z nim stało dlatego postanowiłem zapytać tutaj :)
Autko strasznie kopci wręcz rzyga ( chyba ) ropą , przybyło oleju i rzuca silnikiem.
Jest strasznie mułowaty
Czy to będą wtryski czy pierścienie?????????????
Stało się to wczoraj i jeszcze nie byłem u żadnego magika dlatego pytam bo chcę wiedzieć na co sie szykować :)
I jeżeli wtryski to jaki koszt???????
I czy opłaca się regeneracja???????
Z góry dzieki za pomoc POZDRO

I co z autem? Jaka diagnoza?