To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Ospoilerowanie sedana - zamienniki czy orginały?

mazin - 13-03-2009, 21:47

jaca71 napisał/a:
Dodaj lakierowanie i montaż i... i już nie będzie tak różowo ;) Ja to z golasem chyba zostanę, ewentualnie tylko sama lotka na krawędź bagażnika...

Jak ktoś ma czarnego sedana, to może się skusić, wyjdzie taniej niż w ASO:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=575091549

W komplecie będzie miał klapę :-)

Anonymous - 13-03-2009, 23:44

mazin napisał/a:

Zdajesz sobie sprawę z tego, że klapa z takim skrzydłem jest dziurawiona?

Anonymous - 14-03-2009, 00:04

Przy montażu wierci się otwory blisko krawędzi klapy.

[ Dodano: 14-03-2009, 00:05 ]
Kolejna sprawa to oczywiście kwestia gustu - to skrzydło moim zdaniem jest za wysokie. Niższe są ładniejsze

Trik - 14-03-2009, 00:08

A, to zrozumiałe. Nawet wiem, że z szablonem to sie robi. a od spodu są widoczne koła na różny rozstaw otworów w zależności od typu spojlera. Do tego chyba jeszcze klej i uszczelka lub coś w ten deseń.
Mi sie widzi to mniejsze skrzydełko. Sportive co teraz w promocyji go mają.

mazin - 14-03-2009, 00:41

jaceksu25 napisał/a:
mazin napisał/a:

Zdajesz sobie sprawę z tego, że klapa z takim skrzydłem jest dziurawiona?

Ale w takim razie odpadnie montaż, wystarczy przełożyć klapę.

Poza tym, co mnie to obchodzi, ja mam sportbacka :-)

Anonymous - 15-03-2009, 13:23

Witam,
Zastanawiam się nad skorzystaniem z promocji i zainstalowania spilera typu:
"sportive" + listwa (całkowicie zbyteczna) za 1003 pln, moje pytanie czy ktoś z was już skorzystał z tej promocji i czy jest zadowolony z instalacji i lakierowania tego spoilerka, oraz jaki wyszedł calkowity koszt czyli lakierowanie + montaż; z góry dzięki za opinie.

Pozdr

apikus - 15-03-2009, 23:33

W cenniku ten spoiler to kosz 2206,26 polakierowany. Szczególnie ta końcówka jest najważniejsza :wink: To już daje pewne wyobrażenie o końcowej cenie. Tanio nie będzie. :cry:
Trik - 16-03-2009, 01:18

Za lakierowanie czegoś takiego funfel weźmie ze 200 zeta potem pojadę do aso i niech montują byle w rozssądnej cenie :lol: pewnie też ze 200 ale warto najpierw zapytać.
mazin - 29-03-2009, 23:32

A na allegro"wyroiło się" parę spojlerów do sedana. Od 199 zł do 240 .

Można też kupić progi i nakładki na przedni zderzak (u tych samych sprzedawców).

Karwoś - 13-04-2009, 10:00

Niestety trzeba uważać na spoilery nierginalne z jakiegoś tam materiału - niestety u mnie po 2 zimie i gorącym lecie pojawiło się pełno bąbelków pod lakierem - znaczy pod podkładem który kładła firma produkująca, Na dodatek w jednym miejscy cieknie z niego jakś żółtawa substancja - moze nie tyle cieknie co sączy się i tak po miesiącu mam zaciek na klapie i zderzaku - oczywiście deszcze to uatwiają - jak bede sie tym zajmował to na pewno spoiler zostanie zamieniony na orginał.
roobku - 13-04-2009, 10:10

mseq napisał/a:
Witam,
Zastanawiam się nad skorzystaniem z promocji i zainstalowania spilera typu:
"sportive" + listwa (całkowicie zbyteczna) za 1003 pln, moje pytanie czy ktoś z was już skorzystał z tej promocji i czy jest zadowolony z instalacji i lakierowania tego spoilerka, oraz jaki wyszedł calkowity koszt czyli lakierowanie + montaż; z góry dzięki za opinie.

Pozdr

ja ten zestaw dostałem gratis, listwę na klapę mam już zamontowaną, bardzo fajnie wygląda, natomiast spojler jeszcze nie bo się magicy z ASO nie wyrobili przed świętami i mam jechać za tydzień na montaż, jak zamontują to się pochwale :)

michaello - 03-05-2009, 12:01

Przymierzam sie do zakupu tylnego spojlera od tego http://moto.allegro.pl/it...ning_od_ss.html sprzedawcy. Zamawial ktos z Was moze taki spojler od tego sprzedawcy? Czy montaz po lakierowaniu jest inwazyjny w karoserie czy moze montuje sie go srubami na rancie od klapy bagaznika?
roobku - 03-05-2009, 12:14

michaello napisał/a:
Przymierzam sie do zakupu tylnego spojlera od tego sprzedawcy. Zamawial ktos z Was moze taki spojler od tego sprzedawcy? Czy montaz po lakierowaniu jest inwazyjny w karoserie czy moze montuje sie go srubami na rancie od klapy bagaznika?

Ja mam po tym weekendzie stawić się w serwisie na montaż spojlera na klapie i powiedzieli mi że mam sobie zarezerwować ok 3,5 godziny bo tyle im to zajmie bo muszą dokładnie spojler przymierzyć, poznaczyć gdzie dziurki powiercić, wywiercić te dziurki w klapie, dokładnie przykręcić spojler i zabezpieczyć dziurki antykorozyjnie

michaello - 03-05-2009, 12:16

Rozumiem ze zamawiales oryginal?
roobku - 03-05-2009, 12:20

michaello napisał/a:
Rozumiem ze zamawiales oryginal?

tak oryginał, ale wydaje mi się że te z allegro to jest dokładna kopia oryginałów więc mocowanie powinno być identyczne
ja będę miał zakładany ten niższy spojler