To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Colt opony?

Anonymous - 15-02-2009, 19:14

W wulkanizacji koleś mi ostatnio powiedział, że opony drożeją i miał na dniach wejść nowy cennik. Nie wiem jak to się teraz ma do cen sprzed miesiąca.
Anonymous - 15-02-2009, 19:15

rosomak1983 napisał/a:
Barum bravuris tez daja rade za rozsadna cene.

nie wiesz co mowisz:) hamowales nimi w lato gwaltownie?

Anonymous - 15-02-2009, 19:38

szczerze to zawsze myślałem że felga z aluminium powinna być lżejsza od stalowej,ale nigdy nie sprawdzałem,tutaj dojdzie większy rozmiar opony i felgi więc faktycznie może się nic nie zmienić...obiecuje swoje zważyć heh,moje klebery made in poland też dają radę bo się jeszcze na nich nie zabiłem ale więcej ich nie kupię tragiczne zachowanie na mokrej nawierzchni,podobnie jak dębic i kormoranów,a wracając do 15 w moim starym civicu to już nawet nie chodzi o dupsko,ogólnie to była udręka na dodatek przy ostrym hamowaniu musiałem uważać na tych z tyłu bo zawsze jakieś punto miało problemy :ANAL: ,może w colcie/lancerze jest lepiej,ale cena 15 będzie wyższa niż 14
Anonymous - 15-02-2009, 20:06

Niekoniecznie cena bedzie wyzsza.
Sa bardzo popularne rozmiary takie jak wlasnie 175/65r14 czy 195/50r15 i sa w podobnych cenach.
Według mnie Yokohamy (co prawda najnizszy model opony bo A.drive) za 149zł to bardzo dobra jakosc w bardzo niskiej cenie.Tak samo Toyo T1R.
Prosze mi tu nie gadac o niemieckich czy innych europejskich gumach bo Mitsumaniak powinien jezdzic tylko na japonskich oponkach :D Co nie zmienia faktu ze jezdze na zimowkach Kormorana hehe :D

Anonymous - 15-02-2009, 20:22

adamovicius napisał/a:
Ja wychodze z założenia,że do Mitsubishi tylko japonskie opony.

a to niby dlaczego ?? :]

hayabusa napisał/a:
tragiczne zachowanie na mokrej nawierzchni,podobnie jak dębic i kormoranów

Ja mam kormorany w Astrze i spisuja sie bardzo dobrze :)

adamovicius napisał/a:
Prosze mi tu nie gadac o niemieckich czy innych europejskich gumach bo Mitsumaniak powinien jezdzic tylko na japonskich oponkach :D Co nie zmienia faktu ze jezdze na zimowkach Kormorana hehe :D

sam sobie zaprzeczasz :P pozatym jak juz napisalem wyzej to letnie kormorany sa naprawde dobre

Anonymous - 15-02-2009, 20:23

To ja się połączę do tematu. Jeśli się uda to latem wymienię opony tylko dylemat-na jakie? Chciałem na zasadzie-przód kierunkówki, tył zwykłe. I gdzieś mi się Toyo (kierunkówki) daniej nawinęły, ale już ich nie widzę. Myślałem o Toyo, Yokohami, BFGoodrich i Bridgestone'ach. Co polecacie?
Anonymous - 15-02-2009, 20:36

SlaVkoEg napisał/a:
adamovicius napisał/a:
Ja wychodze z założenia,że do Mitsubishi tylko japonskie opony.

a to niby dlaczego ?? :]

adamovicius napisał/a:

sam sobie zaprzeczasz :P pozatym jak juz napisalem wyzej to letnie kormorany sa naprawde dobre

Tak juz mam,popieram wszystko co japonskie.Te Kormorany to była kwestia ekonomiczna.Mam nadzieje ze nikomu nie narzucam swoich poglądów tylko polecam co dobre.

Anonymous - 15-02-2009, 20:53

moje klebery są tragiczne na wodzie,kormoranów dawno nie widziałem he he ale mam złe doświadczenia,być może są oki nie piszę że nie polecam ,piszę że bym nie kupił,ale kleberów nie polecam faktycznie,chłopak przegania chyba na łysych po tych moich wywodach,ja tam kupuje letnie nokiany na wiosęe i siakieś 14
jeśli ceny są zbliżone ,przynajmniej nie których modeli 14 i 15 opon to chyba warto się zastanowić nad tym rozmiarem,to już zależy od Twoich osobistych oczekiwań,w końcu nowe mini radzi sobie na pokaźnych kółkach :roll:

klatwa7 - 15-02-2009, 21:42

ja tweraz zimowki na oesy to goodrich a lubie oponki TOYO oraz Pirelli ostatnio tez latalem na Barumach trzymaly sie niezle
Anonymous - 15-02-2009, 22:23

No ale mowa jest o letnich :P
rosomak1983 - 15-02-2009, 22:55

deenbe napisał/a:
nie wiesz co mowisz:) hamowales nimi w lato gwaltownie?

hamowałem i jestem zadowolony... :P
klatwa7 napisał/a:
ostatnio tez latalem na Barumach trzymaly sie niezle

Barumy sa najepsze w swojej cenie bija na głowe Dębice itp... Na mokrym trzeba uwazac ale mysle ze na kazdej gumce trzeba....
adamovicius napisał/a:
bo Mitsumaniak powinien jezdzic tylko na japonskich oponkach

nie widze zwiazku...

ictus - 15-02-2009, 23:17

rosomak1983 napisał/a:
Barumy sa najepsze w swojej cenie bija na głowe Dębice itp... Na mokrym trzeba uwazac ale mysle ze na kazdej gumce trzeba....

a jezdziles na wszystkich oponach w tej cenie ze tak piszesz ???:)

Anonymous - 15-02-2009, 23:17

W astrze zimowki mam barumy polaris 2 i niema sniegu z ktorego bym nie wyjechal, nie wiem jak letnie :P W colcie zato na lato mam z przodu continentale z tylu micheliny energy i jakos to sie drogi trzyma a zimowe to porazka bo opony firmy krzak czyli aurora W602 :P
ictus - 15-02-2009, 23:18

polarisy na sniegu calkiem fajnie ale na czarnym (mkrym czy suchym) to juz raczej o dramat zachacza
no ale taka jest rzezba bierznika ze nie ma co cudow oczekiwac

rosomak1983 - 16-02-2009, 01:22

Jezdze na zimówkach i letnich Barumach. Jestem zadowolony. Maja swoje słabsze strony jak kazda opona ale moge smiało polecic.
ictus napisał/a:
ale na czarnym (mkrym czy suchym)

Na suchym jak najbardziej OK.Na mokrym jak zawsze uwazam ,ale tragedia to nie jest... Najgorzej na błocie posniegowym ale mam torche szerokie 185 jak na tę mase auta.

[ Dodano: 16-02-2009, 01:23 ]
ictus napisał/a:
a jezdziles na wszystkich oponach w tej cenie ze tak piszesz ???:)

opieram sie na własnym doswiadczeniu i opini wielu osób. Kosztuja np tyle co dębica passio albo chińszczyzna.